معرفی شیعه به جهان در دوران ولایت عهدی مامون

خبرگزاري شبستان: حجت الاسلام و المسلمين مقدم گفت: عملكرد حضرت ثامن الحجج (ع) حكايت از وجه سياسي ديانت ايشان دارد.

 

حجت الاسلام و المسلمين سيد علي مقدم قوچاني استاد اخلاق حوزه، پدر شهيد، شاعر اهل بيت عليهم السلام و امام جماعت مسجد علوي صد دستگاه تهران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاري شبستان با تبريك ايام دهه كرامت و ميلاد حضرت علي بن موسي الرضا (ع) گفت: لقب امام هشتم، رضا است كه وجه تسميه آن، رضايت از خداوند مي باشد. وي ادامه داد: كنيه آن حضرت ابوالحسن و نام والده شان، بانوي بزرگوار، خانم نجمه است. حضرت در 11 ذي القعده سال 148 هجري قمري به دنيا آمدند و در آخر صفر سال 203 در سن 55 سالگي به شهادت رسيدند.

استاد اخلاق حوزه با تأكيد بر اينكه طبق مستنداتي كه در كتاب «گوهر هدايت» به تأليف بنده، ارايه شده است آن حضرت صاحبِ پنج پسر و يك دختر مي باشد در حالي كه برخي با تفسير اشتباه كلام شيخ مفيد، مي پندارند آن حضرت تنها داراي يك پسر مي باشد. وي ادامه داد: يكي از القاب آن حضرت، عالم آل محمد است كه در اين ارتباط حديثي از امام صادق خطاب به امام موسي بن جعفر (ع) به اين شرح نقل شده است: به درستي كه عالم آل محمد از سلب تو مي باشد.

امام جماعت مسجد علوي صد دستگاه با اشاره به اينكه مناظراتي كه آن حضرت با علماي مختلف در مرو داشتند كه بنده در كتاب گوهر هدايت نيز بيان كرده ام، حكايت از علم الهي ايشان دارد. وي تصريح كرد: از ديگر القاب ايشان كه در برخي از زيارات آن حضرت ذكر شده است رؤف مي باشد همچنان كه به تصريح قرآن پيامبر گرامي اسلام نيز مهربان بودند.

حجت الاسلام و المسلمين مقدم در ادامه ابياتي از مرحوم حجت الاسلام و المسلمين حاج شيخ فضل الله شوشتري از اساتيد حوزه علميه قوچان را در وصف امام رضا (ع) قراءت كرد:

دوش از صفت مشبهه رفت سخن   كرد از عددش سوال شخصي از من

گفتم خشن و صعب و ذلول و شجاع      ونگر شريف است و جوان و حسن

وي در ادامه حديثي از امام رضا(ع) خواند: كسي كه در زمان خراسان به ديدنم بيايد در سه جا به ديدنش خواهم رفت: اول بار هنگامي كه نامه عملش را به او مي هند؛ دوم هنگام عبور از پل صراط؛ و سوم هنگامي كه نامه اعمال ادمي در ميزان الهي سنجيده مي شود.

استاد اخلاق حوزه نبي اكرم (ص) با اشاره به اينكه اين از مهرباني و رأفت حضرت علي بن موسي الرضا است كه يك ديدار را سه بار جواب مي دهند گفت: حضرت متعهد شده اند به فرياد شيعيان خواهند رسيد و آنها را كمك مي كنند.

وي در ادامه چند بيت در مدح امام رضا (ع) قرائت كردند:

عبادت ثقلين گر كسي به جاي آرد     بدون مهر و ولايش اثر چون كاه ندارد

علي الصباح قيامت كه خلق در خطرند     محب او بدلش، ترس و بيم و آه ندارد

به وقت پخش صحائف، صراط و هم ميزان     براي زائر قبرش، ضرر گناه ندارد

گرچه زاهد مسكين، بيان شعر نموده است     ولي كه خواجه، چو او بنده سياه ندارد

درهم آميختگي دين وسياست در رفتار و كلام حضرت علي بن موسي الرضا (ع)

حجت الاسلام و المسلمين مقدم با اشاره به اينكه عملكرد حضرت علي بن موسي بن الرضا (ع) حكايت از وجه سياسي ديانت ايشان دارد گفت: چند ماه طول كشيد تا ايشان پيشنهاد ولايت عهدي مأمون را بپذيرد زيرا حضرت با علم الهي شان مي دانستند هدف ايشان، فريب مردم بوده است. وي تأكيد كرد: البته امام در دوران كوتاه ولايت عهدي شان، شيعه را از طريق مناظراتشان به جهانيان معرفي مي كردند.

وي در ادامه به قرائت حديث ديگري پرداخت: امام خطاب به حضرت عبدالعظيم حسني كه دوران چهار امام را درك كرده است و شاگرد امامان هشتم و نهم و دهم بوند فرمودند: سلام مرا به دوستان و شيعيانم  برسان و به آنها بگو شيطان را بر خود مسلط نكننند و نيز دوستانم را بسكوت و ترك سخنان بيهوده امر كن. اي عبدالعظيم به دوستانم بگو به ديدار وز يارت همديگر بروند و با هم مهربان باشند و حسن معاشرت داشته باشند زيرا كه با اين كارشان، خود را به من نزديك مي كنند و اين كار، وسيله تقرب به من است. اي عبدالعظيم! به شيعيان بگو به جان هم نيفتند و با هم دشمني نكنند به جهت اينكه من به جان خودم قسم خورده ام كه اگر كسي يكي از دوستان مرا نارحت و او را برنجاند از خدا بخواهم او را به سخت ترين عذابها گرفتار كند و در آخرت نيز از زيانكاران باشد.

نقش كن بر دلت ولاي رضا    كه تولايش عين ايمان است

نكند ناميد سائل را كهر ضا    سرور كريمان است

بخش ما را به خدا به حق رضا     كه مقدم، غريق عصيان است

وي در پايان با قرائت حديثي ديگر از امام رضا(ع) بر نقش و جايگاه فقيهان و علما در ميان امت ها اشاره كرد و گفت: براي هر جامعه اي، صاحب و رهبري لازم است همچنان كه در جامعه اسلامي ايران، مقام معظم رهبري، زعيم و رهبري والا مقام و فرزانه بوده و كشتي انقلاب را به خوبي هدايت مي كنند.

پايان پيام/

 

 

 

کد خبر 399062

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha