به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر صادقی رشاد، رییس شورای عالی حوزه تهران و تولیت حوزه علمیه امام رضا (ع) با تأکید بر اینکه برگزاری آیین افتتاح سال تحصیلی حوزه های علمیه برنامه بسیار راهگشایی است، گفت: مدیران و مسئولان حوزه ها توجه داشته باشند که در سطح استان نیازمند مرکز هماهنگ کننده برای برگزاری چنین تجمعاتی در طی سال می باشیم.
وی ادامه داد: حوزه های علمیه که رکن اصلی روحانیت هستند تنها مرکز حوزوی نیستند بلکه مراکزی مانند سازمان تبلیغات اسلامی و مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز حوزوی می باشند لذا تشکیل مرکز مزبور بسیار حایز اهمیت می باشد.
استاد درس خارج حوزه با اشاره به اینکه حوزه تهران صرفا حوزه یک استان نیست، گفت: این حوزه همچنان که مقام معظم رهبری فرموده اند حوزه بسیار ریشه دار و باسابقه ای است که به دلیل قرار گرفتن در پایتخت ام القرای جهان اسلام حایز اهمیت صدچندانی می باشد.
وی تصریح کرد: هرچند سایر حوزه های کشور مانند قم، مشهد، اصفهان و شیراز و حتی سایر حوزه ها دارای اهمیت خاصی هستند اما اهمیت حوزه تهران از لحاظ ملی و مذهبی حایز اهمیت بسزایی می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین رشاد در همین ارتباط گفت: از مقام معظم رهبری، مراجع تقلید و علمای بزرگوار استمداد می کنم توجه جدی به حوزه تهران داشته باشند.
وی با ابراز تأسف از اینکه در چند سال اخیر بسیاری از علمای برجسته اخلاق مانند حضرات آیات مجتبی تهرانی، خوشوقت، حق شناس و غیره به دیار باقی شتافتند، گفت: جای خالی این علما در استان تهران بسیار احساس می شود لذا از علمای تهران ساکن سایر شهرها تقاضا داریم به این شهر بیایند و با حضور خودشان بحران معنوی و فرهنگی تهران را رفع کنند.
متولی حوزه علمیه امام رضا (ع) چاره اصلی بحران فرهنگی و معنوی تهران را تقویت و رونق حوزه ها خواند و اظهار داشت: یکی از دلایل بروز این بحران ابتلای این شهر به بیماری ها و انحرافات مذهبی و اخلاقی است که در نتیجه دین ورزی عامیانه بروز کرده است.
وی خاطرنشان کرد: کمبود کمی و کیفی حوزویان از دلایل اصلی بروز وضعیت نامساعد فرهنگی و اخلاقی در تهران شده است به طوری که در برخی از مجالس به جای حضور روحانیت و تلاوت قرآن و ذکر احادیث مطربان حضور دارند که این وضعیت بغرنج را پیش آورده است.
رییس شورای عالی حوزه علمیه استان تهران اصلاح این وضعیت را منوط به حضور بیشتر روحانیت دانست و گفت: امیدواریم با پشتیبانی همیشگی رهبری معظم انقلاب، مراجع تقلید و فضلای بزرگوار شاهد حضور بیشتر علما در تهران باشیم.
وی ادامه داد: تغییر روش آموزش حوزه امری اجتناب ناپذیر بود اما باید مواظبت نمود دچار آفات و عوارض این جایگزینی نشویم.
حجت الاسلام والمسلمین رشاد با اشاره به اینکه طلاب باید زی طلبگی را در کنار استاد و از نفس او استمداد کنند، گفت: متأسفانه گاهی شنیده می شود که برخی از طلاب به دنبال آموزش مجازی یا از راه دور هستند که این روشی بسیار نامناسب است.
وی یکی دیگر از معضلات جایگزینی نظم جدید در حوزه های علمیه را پرهزینه دانستن روند جدید خواند و گفت: این پرهزینگی موجب می شود مسئولان و مدیران حوزه ها از دولت کمک بگیرند روندی که به استقبال حوزه لطمه وارد می کند.
استاد برجسته حوزه تصریح کرد: هر چند حوزه بنیانگذار انقلاب و نظام است با این وجود نباید استقلال سیاسی، فرهنگی و سازمانی خود را از دست دهد.
وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم در ایجاد سازمان و نظم جدید حوزه ها دچار آفات و عوارض آن نشویم.
پایان پیام/
نظر شما