به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت الله ناصر مکارم شیرازی در آیین گشایش سال تحصیلی حوزه های علمیه استان تهران در مصلی تهران با اشاره به اقدامات دشمنان برای تضعیف اعتقادات مردم و راهکار مقابله با آن گفت: اکنون دشمن نه گزینه اقتصادی و نه گزینه جنگی را برگزیده بلکه با هجمه های فرهنگی می خواهد بر اهداف شوم خود نایل آید لذا وظیفه حوزه های علمیه است که به سلاح قلم مجهز شده و نیرومند و آماده مدافع مردم در مقابل هجمه های فرهنگی دشمنان باشند.
وی افزود: کاری که میراث فرهنگ امام رضا (ع)، امام باقر (ع) و امام صادق (ع) است در روزگاری که مأمون قصد داشت با حربه علمی خاندان اهل بیت را تضعیف کند ولی امام رضا (ع) در جلسه مناظره علمی پیروز شدند و صدایشان در همه جای آن زمان پیچید و برتری مکتب امام رضا (ع) و اهل بیت (ع) بر همگان مشخص شد.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه گفت: آیین گشایش سال تحصیلی حوزه های علمیه استان تهران مقارن با ایام ولادت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) شده است که این اتفاق را به فال نیک گرفته و مبارک می دانیم.
وی با اشاره به اهمیت کسب علم و دانش از نگاه اسلام تصریح کرد: همان طور که می دانید یکی از معجزات پیامبر اسلام (ص) قرآن کریم است که از جنس علم و دانش است. اهمیت کسب علم به قدری در آیین اسلام مورد توجه است که خداوند از توده های مردم پیمان علم نگرفته مگر آنکه قبل از آن از علما پیمان تعلیم گرفته باشد هم تعلم و هم تعلیم در آیین اسلام واجب است.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به روایتی از امام علی (ع) پیرامون جایگاه کسب علم و دانش عنوان کرد: علم را یاد بگیرید که 10 فایده دارد، وقتی مباحثه می کنید، تسبیح است و وقتی کتاب ها را برای یک موضوع علمی تفحص می کنید، جهاد است. بهترین هدیه ای که می توان به دیگری داد، علم است، وقتی گرفتار وحشت می شوید بهترین مونس شما علم است، وقتی تنها می شوید این کتاب ها دوستان شما هستند، علم زینتی برای دوستان است.
این مرجع عالیقدر تقلید خطاب به محصلان حوزه های علمیه گفت: هر وقت سر بر سجده می گذارید خدا را شکر کنید که در مسیر علم قرار دارید. عالمان کسانی هستند که به عنوان مرزداران از هجوم لشکر ابلیس جامعه را حفظ می کنند.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به هجمه های فرهنگی دشمنان و وارد کردن شبهات دینی اظهار کرد: مکتب اسلام و اهل بیت (ع) به قدری قدرت دارد که می تواند همه شبهاتی که دشمنان وارد می کنند را جواب دهد به همین دلیل مکتب اهل بیت (ع) در دنیا در حال پیشرفت است، روزی در منطقه ای 12 نفر شیعه اهل اندونزی بودند اما این تعداد اکنون به 2 میلیون نفر رسیده است و بحمدالله آیین اسلام در دنیا در حال پیشرفت است و قطعا روزی نقشه شوم تکفیری ها بر آب می شود و همگان می فهمند افکار تکفیری ربطی به آیین اسلام ندارد.
این مرجع خطاب به دانش آموختگان حوزه های علمیه و لزوم حفظ سنت های حوزه ها گفت: برخی سنت های حوزه های علمیه باید حفظ شود؛ سنت پیش مطالعه، مباحثه، خلاصه نویسی را از یاد نبرید که این سنت ها در دانشگاه ها یافت نمی شود. فرق بزرگ حوزه های علمیه با تمام دانشگاه های دنیا این است که به موازات پیشرفت علمی افراد به رشد تقوایی و اخلاقی می رسند، در دانشگاه ها درس اخلاق وجود ندارد، در زمانی که اخلاق تحت بمباران دشمنان است باید طلاب به این مقوله توجه بیش از پیش کنند و بدانید که دانش بدون اصلاح گمراهی است.
آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد: باید درهای علمی را رو به جوانانمان باز کنیم ولی مواظب باشیم دزدها در این گشایش درها وارد نشوند. حوزه های علمیه هنگام با پیشرفت علوم باید رشد کنند اما علوم غربی ها با ناخالصی همراه است و حوزویان باید آن را غربال کنند.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به ارکان پیشرفت طلاب در حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: یکی از سوال های متداول طلاب حوزه های علمیه که برای سال اول مشغول به تحصیل می شوند این است که چطور پیشرفت کنند. مهمترین ارکان پیشرفت نظم، پشتکار و خلوص نیت است.
پایان پیام/
نظر شما