کتاب "عیون اخبار الرضا" به عنوان واحدهای درسی در حوزه و دانشگاه مطرح شود

خبرگزاری شبستان: عبدالحسین طالعی با اشاره به این که کتاب "عیون اخبار الرضا" یکی از معتبرترین کتب شیعه است گفت: پیشنهاد می‌شود که بنیاد فرهنگی رضوی این کتاب را به عنوان واحدهای درسی در حوزه و دانشگاه مطرح کند.

عبدالحسین طالعی عضو هیأت علمی دانشگاه قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با بیان این که زیارت یک عبادت است عنوان کرد: عبادت باید یک عمل تازه باشد مثل نفس کشیدن که اگرچه تکرار می‌شود ولی هر نفس، تازه و جدید است.

 

وی اظهار داشت: علمای اخلاق نکته‌ای گفته‌اند که اگر عبادت عادت شود کم‌اثر می‌شود، این کار همانند نفس کشیدن است، درست است که نفس‌های یک فرد مثل هم است اما هر نفسی یک نیاز جدید است و ما باید احساس کنیم که به نفس احتیاج داریم.

زیارت یک سرمایه است

عضو هیأت علمی دانشگاه قم با بیان این که زیارت مانند نفس کشیدن است گفت: افرادی که ساکن شهرهای زیارتی و مجاور حرم‌ها هستند ممکن است این زیارت‌ها برای آنها عادت شود که این یک آفت است.

 

طالعی افزود: محدث نوری رساله‌ای مختصر در باب آداب مجاورت مشاهد مشرفه نوشته که اخیرا توسط کتابخانه حرم حضرت ابوالفضل (ع) چاپ شده و من ترجمه آن را برای چاپ آماده کرده ام. در این رساله مرحوم محدث نوری تأکید می‌کند که مجاورت حرم‌ها نعمتی است که خداوند به ساکنان آن شهرها داده و نباید آن را کفران کنند.

 

وی با اشاره به این که زیارت به معنای دیدن است بیان کرد: یک مادر همیشه فرزندش را می‌بیند ولی هر بار که او را می‌بیند گویی به صورتی است که اولین بار است که کودکش را می‌بیند، طراوت و تازگی زیارت نیز باید به این صورت باشد.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه قم ابراز داشت: زیارت یک سرمایه است که باید به سود برسد و اگر به سود نرسد ضرر است و سرمایه‌ای است که از دست رفته است.

 

طالعی با بیان این که زیارت یک مدرسه است عنوان کرد: امامان معصوم (ع) این مدرسه را در مقابل حکومت‌های ظالمی ایجاد کردند که مدرسه‌هایشان طبق فرهنگ خودشان بود و اسلامی نبود.

 

در همه حال باید به مقابله فرهنگی با دشمنان اسلام بپردازیم

 

عضو هیأت علمی دانشگاه قم اظهار داشت: در زیارت امام رضا (ع) جمله مهمی با این عبارت وجود دارد که لعن بر کسانی که امام را با دست و زبان کشتند که منظور از کسانی که با دست، امام معصوم را کشتند مأمون و اطرافیانش بودند.

 

طالعی در ادامه گفت: قتل با زبان یعنی کسانی که با فرهنگ رضوی و امامت به مقابله پرداختند که این یک جنگ همیشگی است و آنچه از این عبارت استفاده می‌شود این است که در همه حال باید به مقابله فرهنگی با دشمنان اسلام پرداخت.

 

آداب زیارت امام رضا (ع)

 

عضو هیأت علمی دانشگاه قم با بیان این که آداب زیارت بحث مهمی است که بزرگان دینی آورده‌اند عنوان کرد: مرحوم شهید اول (ره) که از فقهای قرن هشتم هجری است مطالبی از آداب زیارت را در کتاب "الدروس" که کتاب فقهی است آورده است.

 

وی افزود: شهید اول جمله‌ای می‌گوید با این مضمون که هر کس دوست دارد ببیند که زیارتش مقبول شده یا نه، ببیند که آیا رفتارش نسبت به قبل از زیارت عوض شده است یا نه. اگر عوض شد پس زیارتش مقبول شده است که این یک مطلب اساسی و زیربنایی است.

 

طالعی اظهار داشت: محدث نوری و شاگردش محدث قمی از جمله بزرگانی هستند که در رابطه با آداب زیارت سخنانی گفته‌اند که حجم آن زیاد نیست ولی اهمیت زیادی دارد و در مفاتیح‌الجنان آورده شده است.

 

به آموزه‌های رضوی در باب عقاید بیشتر توجه شود

 

عضو هیأت علمی دانشگاه قم تصریح کرد: زیارت سرمایه بزرگی است که می‌تواند در جهت اخلاقی و تغییر اخلاقی اثر کند به شرط آن که مطلب را به طور جدی دریابیم.

 

وی با اشاره به این که به آموزه‌های رضوی در باب عقاید از جمله توحید، نبوت، امامت و مهدویت کم‌توجهی شده است ابراز داشت: خطبه توحیدیه که امام رضا (ع) در مجلس مأمون خواندند یکی از بهترین و والاترین خطبه‌های توحیدی است که در آن غفلت شده است.

 

طالعی گفت: خطبه امامتی که امام رضا (ع) در مسجد مرو بیان کردند در باب امامت یکی از قوی‌ترین متون است که جای بحث و تدریس دارد.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه قم تصریح کرد: دعاهایی که امام رضا (ع) برای سلامتی و دفع بلا از وجود امام زمان (عج) فرموده اند کمتر مضامین آن مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و حوزه و دانشگاه باید به آموزه‌های رضوی در باب عقاید بیشتر توجه کند.

 

کتاب "عیون اخبار الرضا" به عنوان واحدهای درسی در حوزه و دانشگاه مطرح شود

 

طالعی با اشاره به این که کتاب "عیون اخبار الرضا" نوشته شیخ صدوق یکی از معتبرترین و جامع‌ترین کتب شیعه است اظهار داشت: این کتاب که از آموزه‌های رضوی در مسائل مربوط به عقاید، تفسیر، احکام ، قصص انبیا و فقه شیعه است نه در حوزه و نه در دانشگاه جایگاهی ندارد.

 

وی با بیان این که بنیاد فرهنگی رضوی با هدف ایجاد، مدیریت وگسترش واحدهای آموزشی با کیفیت و نشر معارف رضوی تاسیس شده است گفت: پیشنهاد می‌شود که این بنیاد، کتاب "عیون اخبار الرضا" را به عنوان واحدهای درسی در حوزه و دانشگاه مطرح کند تا مقداری از حقی که این امام بزرگوار بر گردن ما دارد ادا شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 398926

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha