جواد اسماعیل پور، مسئول سامانکده متکدیان شهرداری رشت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، ساماندهی و مددکاری متکدیان را یکی از اصلی ترین چالشها دانست و گفت: این چالش به خاطر خلاء حضور آگاهانه مردم است.
وی با بیان اینکه هر فعالیت بدون پس زمینه آگاهی و دانش به بیراهه میرود، افزود: اینگونه برنامهها ناخواسته تبدیل به یک ناهنجاری اجتماعی میشود.
مشاور کارگروه شهر بدون متکدی شهرداری رشت با اشاره به سهم تاثیرگذار مردم در گداپروری اذعان کرد: ما به دنبال شهر بدون متکدی هستیم همانطور که در تبریز این اتفاق رخ داده است زیرا مردم این شهر به گدا کمک نمیکنند و اینگونه افراد به سازمانهای حمایتی مراجعه میکنند در این صورت نه گداسازی میشود نه گدا پروری.
ضرورت ارتقا آگاهی مردم از تکدی گری
وی با اشاره به حس ترحم و همدردی گیلانیان افزود: باید آگاهی مردم استان را بالا ببریم که به گدایان کمک نکنند زیراکمک مردم به گدایان باعث شده تا افراد مختلفی از استانهای متفاوت برای گدایی به این استان رجوع کنند.
اسماعیل پور با بیان اینکه بسیاری از این گدایان سازماندهی شده و به صورت باندی و خانوادگی فعالیت میکنند تصریح کرد: در قانون اسلامی اگر جرم تکدی گری تکرار شود و فرد سابقه دار باشد تا سه ما حبس و تبعید، مجازات وی است.
وی با تاکید بر اینکه طرح" محض رضای خدا کمک نکنید" باید در این استان نهادینه شود، گفت: در اجرای این طرح استفاده از پتانسیل مردم و ارتقاء سطح آگاهی آنان مورد هدف ماست چراکه مردم استان متکدیان را با نیازمندان واقعی اشتباه گرفتند و این افراد هم از احساسات پاک مردم سواستفاده میکنند.
اسماعیل پور تاکید کرد: باید بین متکدی، کدا و فقیر واقعی تفاوت قائل شد.
مسئول سامانکده متکدیان شهرداری رشت ادامه داد: پکیجهای فرهنگی در دست آماده سازی است که محرمانه در اختیار خانوادهها قرار میگیرد تا مردم با خدمات مددکاری آشنا شوند.
به گفته وی، "ما متعهد شدیم که دست هیچ گدایی را نگیریم"،" در این شهر کسی به گدا کمک نمیکند" از واژگانی است که با تلاش در این استان باید نهادینه شود تا بتوانیم به شهر بدون گدا دست یابیم.
اجرای نمایشهای خیابانی تکدی گری در چهارنقطه رشت
اسماعیل پور بر استفاده از ظرفیت هنرمندان و گروههای تئاتر در اجرای نمایشهای خیابانی با محوریت تکدی گری تاکید کرد و اذعان داشت: 10 پلان از این تئاترها در چهارنقطه گداساز توسط هنرمندان بدون هیچ پیش زمینهایی شروع میشود تا مردم را درگیر کند.
وی از اصحاب رسانه نیز خواست تا با انعکاس اخبار، لایههای میانی شهروندان را درگیر این طرح کرده و با گزارشهای مقطعی و شرح ماجرای متکدیان حرفهایی در این زمینه آگاهسازی کنند.
ایجاد گرمخانه برای متکدیان یک ضرورت است
مشاور کارگروه شهر بدون متکدی شهرداری رشت توسعه گرمخانه را فعالیت بعدی دانست و افزود: وجود چنین مرکز اضطراری در گیلان لازم است و باید مرکزی با کلیه امکانات در حاشیه شهر ایجاد شود.
وی ادامه داد: بسیاری از این متکدیان افرادی بیخانمان هستند که نیازمند اسکان میان مدت هستند تا بتوان در یک بازه زمانی مشخص مددکاریهای لازم بر آنها انجام شود.
اسماعیل پور از آموزش و پرورش خواست تا مکانهای بلا استفاده خود را با رفع موانع قضایی در اختیار این شورا قرار دهد تا بتوانیم یک فضای گرمخانه ایی ایجاد کنیم.
پایان پیام/
نظر شما