حجت الاسلام والمسلمین محسن رفیعی، عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی پیامبر اعظم(ص) در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم با اشاره به ارتباط بین عفاف و حجاب اظهار کرد: حجاب یک موضوع سخت افزاری و ظاهر فرد و عفاف، نرم افزاری و درون مایه فرد است، هر عفیفی با حجاب است اما معلوم نیست هر با حجابی عفیف و پاکدامن باشد.
وی افزود: اگر کسی که حجاب دارد، یک پله بالاتر عفاف هم داشت این فرد از غیرت برخوردار است که البته غیرت نیز به دو شکل غیرت بجا و نابجا بروز پیدا می کند.
مدرس حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه اسلام بر روی تعادل در غیرت سفارش می کند، خاطرنشان کرد: طبق سفارش اسلام انسان باید نسبت به خود، ناموس و خانواده و همسرش حساس باشد که یکی از موارد آن توجه به عفاف است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی ادامه داد: اگر کسی در مساله غیرت، افراط کند و تعصب نابجا داشته باشد از آن به عنوان بدبینی مرضی، یاد می کنیم که برخی در این زمینه بیمار دل هستند و حتی مانع حضور زن در جامعه می شوند و اسلام این را نمی خواهد، رابطه بین محرم و نامحرم باید حفظ شود اما قطع رابطه به طور کلی مناسب نیست.
عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی پیامبر اعظم(ص) با اشاره به اینکه غیرت نمادهای مختلفی در لباس رفتار و گفتار دارد، اظهار داشت: غیرت و عفاف و حجاب وظیفه عمومی است، چون سفارش خداست و انسان هم مال خداست، خداوند غیرت دارد و انبیا و اولیای الهی هم با غیرت بودند و ما همه نیز باید غیرت داشته باشیم.
وی بر وظایف خطیر نهادهای فرهنگی در تبیین ابعاد غیرت در جامعه تاکید کرد و گفت: غیرت مخاطب خاص هم دارد، کسانی که وظیفه اصلی شان این است مثل آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه های علمیه مخاطبان اصلی هستند که باید در این وظایف خود دقت کنند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با تاکید بر تاثیرات غیرت در جامعه خاطرنشان کرد: اگر در جامعه غیرت باشد سلامت نفس به وجود می آید و خانواده سالمی خواهیم داشت که به همگرایی و محبت و تحکیم خانواده می انجامد.
این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: فردی که دارای غیرت است سلامتی نفس داشته و ذهنش سالم است و آرامش دارد و جامعه ای که غیرت داشته باشد، بر روی آثار فردی و اجتماعی نیز تاثیر می گذارد.
وی تاکید کرد: جامعه ای که با غیرت باشد، حتی اگر بی دین باشد، اقتصاد و سیاستش هم سالم می شود، اما اگر رعایت نشود تبعات خواهد داشت و سرمایه گذاری در آن جامعه کاهش پیدا می کند.
پایان پیام/
نظر شما