به گزارش خبرگزاری شبستان از اسلام آباد / پس از تشدید بحران سیاسی و آغاز درگیریهای خشونت آمیز در اسلام آباد پایتخت پاکستان ، محافل سیاسی در این کشور نسبت به پیامدهای منفی ادامه آن و دخالت احتمالی ارتش اظهار نگرانی عمیق کردند .
جاوید هاشمی عضو بلند پایه تحریک انصاف با هشدار به دولت پاکستان گفت : زمانی به سرعت می گذرد و اگر دولت پاکستان به درخواستهای مخالفان پاسخ مثبت ندهد ارتش پاکستان ممکن است دست به کودتا بزند .
از سوی دیگر نواز شریف برای سومین بار و پس از اغتشاشات خشونت آمیز که به کشته شدن 3 تن از تظاهرکنندگان و زخمی شدن حدود 500 تن از آنها انجامید با ژنرال راحیل شریف فرمانده ارشد ارتش دیدار و درباره راههای کاهش تنش سیاسی به تبادل نظر پرداخت .
این دیدار پس از هشدار ارتش مبنی بر امکان دخالت برای کاهش تنش سیاسی و به منظور تامین امنیت و ثبات در پاکستان صورت گرفته است .
با این حال محور گفتگوها بین فرمانده ارتش و نواز شریف هنوز منتشر نشده است .
از سوی دیگر با گردش خبرها در محافل سیاسی و رسانه ای مبنی بر اینکه ارتش پاکستان از اقدامات جناح مخالف این کشور برای تضعیف و یا سرنگونی دولت نواز شریف حمایت می کند ، سخنگوی ارتش پاکستان با انشتار بیانیه ای این گونه ادعاها را رد کرد .
باجوا سخنگوی ارتش اعلام کرد : از هیچ گروه و یا جناح سیاسی در پاکستان حمایت نمی کند
برخی از تحلیل گران و پژوهشگران سیاسی در پاکستان معتقدند اختلافات عمیق پشت پرده بین ژنرالهای ارتش و دولت نواز شریف عامل اصلی بحران سیاسی در پاکستان است .
موضوع چگونگی مدیریت روابط بین اسلام آباد و دهلی نو که دشمن سنتی پاکستان می باشد از عمده اختلافها بین دولت نواز شریف و ارتش می باشد .
این منابع می افزایند سفر نواز شریف به دهلی نو برای شرکت در مراسم تحلیف مودی نخست وزیر راستگرای جدید هند و متعاقبا اعلام امادگی دولت پاکستان برای گسترش روابط با هند باعث ناخرسندی عمیق ارتش شده بود .
ژنرالهای ارتش پاکستان همچنین از تلاش نواز شریف برای محاکمه پرویز مشرف فرمانده سابق ارتش به جرم خیانت به کشور به شدت خشمگین هستند .
از عمده اختلافات دیگر اختلاف نظرها بین دولت و ارتش در قبال سیاستگذاریها در قبال نوع روابط با افغانستان پس ازخروج نیروهای ناتو و آمریکا از این کشور است .
نوع برخورد با طالبان محلی در پاکستان از دیگر اختلافات بین ژنرالهای ارشد ارتش پاکستان با دولت نواز شریف اعلام شده است .
با این حال تاکید عمران خان و طاهر قادری دو رهبری جناح مخالف بر ادامه اعتصاب و تظاهرات ضد دولتی در اسلام آباد و دیگر شهرهای پاکستان تا زمان استعفای نواز شریف از سمت نخست وزیری ، چشم انداز بحران سیاسی در این کشور را پیچیده تر کرده است .
نظر شما