به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، "نقش اجتماعی انتظار" در دوبخش کلی به بررسی انتظار و چشم انداز آینده و کارکردهای انتظار می پردازد.
در بخش اول اين كتاب عناويني چون گستره انتظار و ديدگاهها درباره انتظار به چشم میخورد و در بخش دوم نويد به آينده و ايجاد نشاط روحي، ارضاي فطرت عدالتخواهي، سازندگي اجتماعي، تاسيس و پويا ساختن نهاد وكالت، اهميت عالمان ديني و تعميق و توسعه اجتهاد، شكوفايي علوم ديني و ايجاد انقلابهاي سياسي در جوامع به عنوان كاركردهاي انتظار برشمرده شده است.
نويسنده، در مقدمه اين اثر نوشته است: بيشك، انتظار هنگامي داراي رويش و رهآورد است كه با انديشه و عمل همآغوش باشد و در مقابل ستمهاي فردي و اجتماعي و حاكمان جور و سلطهگران ساكت نباشد و به مدد خردورزي دانشوران زنجيرههاي جهل و ناداني را بگسلد.
به اعتقاد نویسنده کتاب، کارکردهای انتظار همه عرصه های فردی و اجتماعی انسان منتظر را پوشش می دهد. خودسازی، تعلیم و تربیت، سیاست ورزی، برنامه ریزی های کلان اجتماعی و سیاسی با نظر داشتن به انتظار معنا و مفهوم تازه ای می گیرند و به زندگی طراوت و تازگی می بخشند.
نویسنده، هدف از این نوشتار را اینگونه تبیین می کند: "انگیزه ما در بیان کارکردهای انتظار، تنبه و بیدارسازی منتظران به دست آوردهای باور خویش و نیز مبارزه با قرائت های انحرافی بوده که خواسته یا ناخواسته این باور پویا و نقش آفرین را به طور عملی از خاصیت انداخته و گاه به ابزاری در دست تا اهلان تبدیل کرده است."
به باور نویسنده، پس از بحث کارکردها، مهمترین نکته حفظ آثار آن در برابر ترفندهای دشمنان است. وی در بخش های پایانی کتاب با محوریت توطئه ها، تلاش چشمگیر و خستگی ناپذیر دشمنان را به تفصیل بیان کرده و انگیزه های این فعالیت ها را مطرح می کند.
شایان ذکر است، کتاب "نقش اجتماعی انتظار"، به قلم حسن عبدی پور به همت انتشارات بوستان کتاب در 135 صفحه رقعی، شمارگان 2 هزار نسخه به قیمت 1350 تومان روانه بازار نشر شد.
پایان پیام/
نظر شما