میراث فرهنگی می تواند نقش گسترده ای در اقتصاد کشور بازی کند

میراث فرهنگی می تواند نقش گسترده ای در اقتصاد کشور بازی کند و با ایجاد زمینه های اشتغال و ارزآوری برای کشور مفید باشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، حسینی مکارم، معاون پارلمانی و حقوقی رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سمینار تخصصی ترسیم افق کاری سازمان میراث فرهنگی، گردشگی و توسعه گفت: برنامه ریزان و سیاستگذاران در طول چند برنامه گذشته باور نداشتند که سازمان میراث فرهنگی در حوزه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور نقش سازنده ای ایفا می کند.

 

وی ادامه داد: اگر بخواهیم سازمان میراث فرهنگی در توسعه کشور نقش آفرینی کند و بر قطار توسعه جایگاه خوبی داشته باشد باید برنامه ریزان و سیاستگذاران را مجاب کنیم.

 

حسینی مکارم افزود: سیاستگذاران و برنامه ریزان سازمان میراث فرهنگی به یک وحدت نظر رسیده اند که این سازمان می تواند در توسعه کشور نقش آفرین باشد و در برنامه توسعه مورد توجه قرار گیرد.

 

معاون پارلمانی رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: این باور دارد ایجاد می شود که سازمان در ایجاد اشتغال، ارزآوری، تولید ملی، رشد تولید کشور، مباحث فرهنگی و ایجاد صلح و امنیت ملی و دیپلماسی بین المللی می تواند نقش داشته باشد.

 

حسینی مکارم افزود: بعد از تبیین جایگاه سازمان و آسیب شناسی استفاده از ظرفیت اسناد فرادستی، تأکید بر برنامه ها و سیاست های دولت در آینده، واقع نگری نسبت به مسایل سیاسی و اقتصادی و بین المللی، استفاده از نصایح مطالعات انجام شده و تجارب کشورها در برنامه ششم توسعه باید این موضوعات را به برنامه ریزان بقبولانیم.

 

وی یادآور شد: میراث فرهنگی جنبه حاکمیتی، در بخش صنایع دستی نگاه برنامه ریزان باید حمایتی باشد و در حوزه گردشگری باید نقش بخش خصوصی برجسته شود و سازمان جایگاه نظارتی داشته باشد.

 

در ادامه این نشست تخصصی، نامورمطلق، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: برنامه ششم توسعه در حال تهیه است و این نشست بیشتر جنبه تبادل نظر و ارایه پیشنهادات مجموعه های مرتبط با حوزه سازمان میراث فرهنگی و نسخه نهایی برنامه قرار نیست اینجا ارایه شود.

 

وی وضعیت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را خوب ارزیابی کرد و گفت: با توجه به جایگاهی که این سازمان در توسعه کشور دارد باید تلاش کنیم تا سهم قابل توجهی از برنامه ششم توسعه به خود اختصاص دهیم.

 

نامورمطلق با بیان اینکه طبیعت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیوندی است یعنی هم صنعتی و هم فرهنگی است، اذعان داشت: این پیوندی بودی معادله چندمجهولی ایجاد کرده است و باید برای جا انداختن وضعیت دوگانه میراث فرهنگی برنامه ها و طرح های موثری در برنامه ششم توسعه ارایه دهیم.

 

نامورمطلق با بیان اینکه اصل کالایی که برای دریافت مهر اصالت معرفی شده بودند دو کالا موفق به کسب این مهر شدند، خاطرنشان کرد: صنایع دستی ایران وضعیت خوبی در تولید و کیفیت تولیدات دارد.

 

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: کشور ایران در حوزه تولید و کیفیت صنایع دستی جزء سه کشور مطرح دنیا است اما در بخش صادرات صنایع دستی رتبه سی و یکم جهان را داریم که در برنامه ششم توسعه باید برنامه خوبی برای ارتقای این جایگاه در بخش صادرات صنایع دستی ارایه دهیم در غیر این صورت باید با صنایع دستی خداحافظی کنیم.

 

نامورمطلق تصریح کرد: اگر دولت به این آگاهی برسد که روی صنایع دستی حساب باز کند می توانیم به موفقیت های چشمگیری در حوزه صنایع دستی برسیم.

 

وی با تاکید بر تربیت برنامه های توسعه روستایی، صنایع دستی دانش بنیان، صنایع جایگزینی، صنایع دستی تبدیلی خاطرنشان کرد: در مناطقی که دچار خشکسالی شده اند می توانیم صنایع دستی را جایگزین کنیم.

 

نامورمطلق خاطرنشان کرد: ایجاد توازن و عدالت درون سازمان میراث فرهنگی، مهجوریت زدایی از صنایع دستی در خود سازمان، اصلاح ساختار درونی سازمان و تغییر نگرش نسبت به صنایع دستی از جمله مواردی است که باید در بخش صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی به آن توجه شود.

 

در ادامه این نشست تخصصی، رحمانی موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در برنامه پنجم توسعه در هشت ماده قانونی 15 سیاست در حوزه گردشگری می تواند تعریف شده باشد که هشت سیاست به صورت مستقیم و هفت سیاست دیگر به صورت غیرمستقیم به موضوع گردشگری پرداخته است.

 

وی نابسامانی در مدیریت یکپارچه گردشگری را از دغدغه های پیش روی این معاونت برشمرد و افزود: افق چشم انداز 20 ساله، دولت را موظف کرده تا سال 1404، 20 میلیون گردشگر محقق شود که باید برای رسیدن به این چشم انداز برنامه ریزی های مناسبی انجام شود.

 

رحمانی موحد ادامه داد: شاخص هایی که در توسعه گردشگری وجود دارد را باید تعمیم دهیم و تعامل بین سه نهاد یعنی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایجاد شود، سیاست دولت تدبیر و امید نیز در این راستاست.

 

معاون گردشگری افزود: در راهبرد معاونت گردشگری و در نمای کلی با هدف دستیابی به اقتصاد گردشگری پایدار و مولد قرار داریم.

 

وی با بیان اینکه از عدم قانون جامع ملی گردشگری کشور رنج می بریم، خاطرنشان کرد: به یک قانون کامل و جامع که همه ذینفعان مرتبط با اهداف توسعه گردشگری را دربر بگیرد، نیاز داریم و باید در بخش گردشگری به یک مدیریت واحد برسیم.

 

بر اساس این گزارش، شیرکوند نیز با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه اقتصادی کشور باید تلاش کنیم تا میراث فرهنگی دیده شود، خاطرنشان کرد: یکی از کارهایی که در افق کاری در نظر گرفته ایم این است که ظرفیت های سازمان را نشان دهیم.

 

وی با بیان اینکه در نشست های مقدماتی برنامه ششم توسعه حضور یافته و توانسته ایم یک ردیف بودجه برای سازمان میراث فرهنگی در نظر بگیریم، اذعان داشت: سازمان میراث فرهنگی تاکنون در حوزه فرهنگی طبقه بندی می شده بنابراین رویکرد دولت به آن هزینه ای بوده است.

 

شیرکوند با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی سازمانی اقتصادی و فرهنگی است، خاطرنشان کرد: این سازمان می تواند نقش گسترده ای در اقتصاد کشور بازی کند و با ایجاد زمینه های اشتغال و ارزآوری برای کشور مفید باشد.

 

وی با بیان اینکه باید تعامل با ارگان های مختلف را در برنامه ششم توسعه بگنجانیم، اذعان داشت: افزایش تعامل با سایر ارگان های مرتبط با حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می تواند در معرفی جایگاه واقعی این سازمان در توسعه اقتصادی کشور موثر باشد.

 

پایان پیام/

کد خبر 398640

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha