حجتالاسلام ابوالفضل سبزی پژوهشگر مجمع جهانی شیعهشناسی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به جایگاه ویژه حضرت معصومه (س) عنوان کرد: این بانوی بزرگوار چنان مقام و منزلتی دارد که تأییدیه خود را از امامان معصوم (ع) گرفته است.
جایگاه حضرت معصومه (س) در نزد اهل بیت و شیعیان
پژوهشگر مجمع جهانی شیعهشناسی اظهار داشت: یک حاکم ممکن است فردی را از روی سلیقه شخصی و یا مصالح اجتماعی تأیید کند ولی اگر چند امام معصوم (ع) فردی را تأیید کرده باشند، نشاندهنده جایگاه رفیع و مقام والای آن فرد است که حضرت معصومه (س) دارای چنین ویژگیهایی است.
حجتالاسلام سبزی بیان کرد: حضرت موسی (ع) فرزندان دیگری هم داشتند ولی جمله "فداها ابوها" را فقط برای حضرت معصومه (س) ذکر کردند همانگونه که پیامبر اکرم (ص) این عبارت را برای دخترش حضرت زهرا (س) ذکر کردند.
پژوهشگر مجمع جهانی شیعهشناسی اظهار داشت: حضرت معصومه (س) در عمر کوتاهی که داشتند از احترام و مقام والایی برخوردار بودند و در طول سفر از مدینه به خراسان در هر کجا که منزل میکردند جمعی را هدایت کرده و متوجه مقام امامت و ولایت میکردند.
توسل به اهل بیت وسیله رشد روحی و واسطه وصل ما به آنان
وی با اشاره به روایات معصومین در رابطه با مقام شامخ این بانوی بزرگوار گفت: امام رضا (ع) و امام جواد (ع) فرمودند که هرکس قبر حضرت معصومه (س) را زیارت کند بهشت بر او واجب است و یا فرمودهاند که آن حضرت برای شفاعت همه شیعیان کافی است که همه اینها شأن والای کریمه اهل بیت را نشان میدهد.
حجتالاسلام سبزی عنوان کرد: توسل به معنای حاجت گرفتن است و حضرت معصومه (س) کریمه است و حاجات ما را میدهد اما معنای دیگر توسل یعنی آن حضرت، وسیله رشد روحی و واسطه وصل ما باشد.
بهترین فرهنگ و آداب زندگی در قرآن و کتابهای روایی گنجانده شده است
وی با بیان این که ما معمولا به صورت احساسی عمل میکنیم تصریح کرد: اگر کسی بخواهد در علم و یا هنر خاصی شخصی را درجامعه الگو قرار دهد اشکال ندارد ولی اگر به صورت مطلق کسی را به عنوان الگوی خود معرفی کنیم درست نیست و این بیتوجهی به الگوهایی است که خداوند برای ما معین کرده است.
پژوهشگر مجمع جهانی شیعهشناسی خاطرنشان ساخت: امروزه مردم به ظاهر خود بیشتر توجه میکنند و توجه کمی به روح و معنویات و آن حقیقتی که خدا ما را به خاطر آن آفریده است داریم.
وی افزود: آمارهای عجیبی در مورد جراحیهای زیبایی در ایران وجود دارد که در کشورهای غربی نیست ولی ما به دنبال عمل کردن و تغییر اخلاق و تفکر خود نیستیم.
حجتالاسلام سبزی با بیان این که بهترین و قویترین متون علمی مربوط به مسلمانان است ابراز داشت: بهترین فرهنگ و آداب زندگی در قرآن و کتابهای روایی گنجانده شده است و وقتی پژوهشگران غربی در متون علمی و فرهنگی ما تحقیق کردند خودشان به این حقیقت اقرار کردند.
بالا بردن سطح آگاهی و معرفت بهترین راهکار برای الگوگیری از اهل بیت
پژوهشگر مجمع جهانی شیعهشناسی اظهار داشت: امروز جوانان ما اهل بیت (ع) را دوست دارند و به آنان اعتقاد دارند ولی به صورت عملی پشت سر آنان حرکت نمیکنند و به وظایف خود کمتوجهی میکنند که این به دلیل عدم آگاهی است.
وی با بیان این که بهترین راهکار، بالا بردن سطح معرفت و آگاهی افراد نسبت به اهل بیت است تصریح کرد: اگر معرفت خود را همچون محبت خود به اهل بیت زیاد کنیم و از ابتدا به دختران خود این شناخت را ارائه دهیم قطعا حضرت معصومه (س) را الگوی عملی خود قرار میدهند.
حجتالاسلام سبزی گفت: ممکن است مشاهده کنید که فردی در جامعه ظاهر مناسبی نداشته باشد ولی در حرم اهل بیت (ع) احساس عاطفی از خود نشان دهد که نشانگر آن است که دلها قطعا هدایتپذیر هستند و برای رسیدن به کمال آمادگی دارند.
پژوهشگر مجمع جهانی شیعهشناسی در پایان تصریح کرد: اگر همان طور که مسائل دنیوی و مادی در مدارس و دانشگاههای ما تدریس میشود مطالب معرفتی، اخلاقی و انسانی به صورت صحیح از مکتب اهل بیت آموزش داده شود بسیاری از مشکلات رفع میشود.
پایان پیام/
نظر شما