به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، طالبیان، معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سمینار تخصصی ترسیم افق کاری سازمان میراث فرهنگی در برنامه ششم توسعه گفت: در برنامه سوم توسعه سازمان میراث فرهنگی برای اثبات موجودیت خود تلاش کرد و تا حدودی هم موفق بود و در برنامه چهارم توسعه تلاش بر مدیریت پذیری میراث فرهنگی بود.
وی افزود: با توجه به عدم حضور سازمان میراث فرهنگی در برنامه پنجم توسعه این سازمان در برنامه ششم توسعه باید خلأ ایجاد شده در دوره قبل را نیز پر کند که این موضوع کار میراث را سنگین تر خواهد کرد.
طالبیان تاکید کرد: سازمان میراث فرهنگی زیربنای همه موضوعات است و اگر کار معرفی و پژوهش در حوزه میراث فرهنگی اتفاق نیفتد گردشگری پایدار و توسعه پایدار ایجاد نمی شود.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی به عنوان میراث دار حوزه جهان ایرانی و نهادی که تعمیم دهنده صلح و وفاق و میثاق جهانی محسوب می شود.
وی تاکید کرد: باید زمینه ای فراهم کنیم تا هم به لحاظ کارشناسی و سرزمینی و تنوع آثاری که در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وجود دارد به مرکز منطقه تبدیل سازیم و آموزش و ظرفیت سازی در سطح منطقه ایجاد کنیم.
طالبیان ادامه داد: همه دستگاه ها باید بردارها را همسو کنند و منابع و ظرفیت هایی که دارند را در جهت مرمت، احیا و ساماندهی میراث فرهنگی به کار ببرند.
وی با اشاره به نقش نهادهایی چون وزارت مسکن، راه و شهرسازی و وزارت نیرو در تعامل با سازمان میراث فرهنگی اذعان داشت: در داخل کشور آموزش و ظرفیت سازی و ترویج میراث فرهنگی در اولویت قرار دارد.
طالبیان با بیان اینکه باید تسلط کارشناسی و پژوهشی را در اولویت قرار دهیم و به موضوعاتی که مورد وفاق همه نهادهای مرتبط با حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بپردازیم، خاطرنشان کرد: باید برنامه ای تدوین کنیم تا در آن نحوه استفاده از سرمایه های اجتماعی و مشارکت مردم و سازمان های مردم نهاد در آن ترسیم و تبیین شود.
در ادامه، بهشتی با اشاره به عدم حضور میراث فرهنگی در برنامه های اول و دوم توسعه یادآور شد: با توجه به رویکرد فرهنگی برنامه سوم توسعه میراث فرهنگی در قطار توسعه حضور یافت اما به عنوان تازه وارد در قطار اجازه نمی دادند در جایگاه خوبی قرار بگیرند.
وی ادامه داد: در برنامه چهارم داشتیم موقعیت خود را تثبیت می کردیم اما متأسفانه پس از تصویب در مرحله اجرا متوقف شد و در برنامه پنجم نیز هیچ نشانی از میراث فرهنگی وجود نداشت.
بهشتی با بیان اینکه ابتدا باید نسبت توسعه را با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری احصا کنیم، اذعان داشت: در نظام برنامه ریزی کشور و در برنامه اول و دوم توسعه نسبت بین توسعه و این مقولات ایجاد نشد اما در برنامه ششم توسعه برای سازمان های فرهنگی در زمینه توسعه سهمی قایل شده است.
بهشتی با بیان اینکه هر جا دولت ها بی پول شده اند به سمت گردشگری آمده اند و بدون سرمایه گذاری در این بخش انتظار درآمد ارزی کلان دارند، تأکید کرد: توسعه پایدار با حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نسبت مستقیم دارد و این سازمان نقش فعالی در توسعه ایفا می کند که متاسفانه نظام برنامه ریزی کشور هنوز با این رویکرد فاصله دارد.
وی با بیان اینکه بیش از 90 سال است که در حوزه صنعت سرمایه گذاری کرده ایم و داعیه پیشتازی در این عرصه را داریم اما هنوز به یک کشور صنعتی تبدیل نشده ایم.
وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه باید تلاش کنیم تا شرایط احصا شده در برنامه های سوم و چهارم را تصویب کرده و موقعیت رو به جلو و مثبتی در برنامه ششم توسعه برای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایجاد کنیم.
بهشتی با تأکید بر ضرورت استفاده از شرایط موجود برای تبیین نقش سازمان میراث فرهنگی در توسعه پایدار اذعان داشت: خشکسالی و کاهش درآمدهای دولت زمینه ای برای حضور و فعالیت گسترده این سازمان در حوزه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فراهم کرده است.
بر اساس این گزارش، طرح دیدگاه های فعالان بخش خصوصی حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگی و تشکل های مردم نهاد برگزاری پنل تخصصی بررسی نقشه راه سازمان میراث فرهنگی در برنامه ششم توسعه از دیگر بخش های سمینار تخصصی ترسیم افق کاری سازمان در برنامه ششم توسعه بود.
پایان پیام/
نظر شما