به گزارش خبرگزاری شبستان،حسن یعقوب نماینده سابق پارلمان لبنان در گفتگویی با صوت روسیه آخرین تحولات اوضاع لبنان را تشریح کرده است.
-دائما از تجهیز ارتش لبنان به بهترین سلاحها سخن گفته می شود و اینکه سعودی ها و روسیه به ارتش لبنان کمک می کنند اما موانعی مانع این کار می شود حقیقت چیست؟
مانع اصلی در مسیر تجهیز ارتش لبنان اسرائیل است زیرا این رژیم نمی خواهد که ارتش لبنان سلاح دفاعی و سامانه جنگی داشته باشد و این موضوعی است که بر همگان کاملا روشن است.
اسرائیل تنها مکانی است که شرق و غرب درباره آن توافق دارند.محور بریکس و محور ناتو اختلافی درباره آن ندارند. از همین رو تلاشها برای تجهیز ارتش لبنان هیچگاه به نتیجه نمی رسد و همه آنچه درباره تجهیز ارتش گفته می شود از تسلیح گروه، امنیت داخلی، و سلاح سبک فراتر نمی رود.بخشش سه میلیارد دلاری که میشل سلیمان رئیس جمهوری سابق لبنان از آن سخن می گوید نامشخص است.ما حامی بخشش هستیم در صورتی که مشروط و طبق ضوابط سیاسی معینی باشد.این بخشش ها و هدیه تاکنون عملی نشده است.برخی کشورها بدون اینکه آمار و ارقام و ضوابط خاصی معین کنند آمادگی خود را برای تجهیز ارتش اعلام کرده اند که جمهوری اسلامی ایران از جمله آنهاست.روسیه نیز اخیرا از تسلیح ارتش لبنان و آمادگی خود در این زمینه خبر داده است.
اما محوربندی های سیاسی لبنان مانع تجهیز ارتش لبنان است.گروهی سیاسی در لبنان خواستار تجهیز ارتش نیست و نمی خواهد که این ارتش در برابر اسرائیل قوی شود وحامی لبنان در قبال تجاوزارت اسرائیل و دشمن جدید یعنی تکفیری ها باشد.این گروه کارشکنی می کنند.محور مقاومت خواستار ارتش قوی لبنان برای دفاع از کشور هستند.
-آیا تصمیم به عدم تسلیح ارتش لبنان است؟
این موضوعی مخفی نیست و کاملا آشکار است و همه تلاشها در راستای تجهیز ارتش با موانعی روبرو است.کشورهایی که از پول و کمک به ارتش لبنان دم می زنند استقلال کامل ندارند و در موضوع نزاع اعراب و اسرائیل قدرت تصمیم گیری مستقل ندارند.
-آیا لبنان همچنان در معرض خطر داعش و گروههای تکفیری است؟
لبنان تحت تاثیر است اما در هم شکستن این گروهها در مناطق القلمون و مرکز و قلب آن القصیر تاثیر منفی بر توان این گروههای تکفیری گذاشته است.هسته های مخفی در میان آوارگان سوری و غیرآوارگان هستند و نیز در اردوگاههای فلسطینی حضور دارند که می توانند در زمان مناسب فعال شوند و منطقه را بحرانی کنند و این از اعترافات عماد جمعه تروریست بازداشت شده معلوم است.
-آیا گشایشی در موضوع انتخابات ریاست جمهوری به دست آمده است و آیا می توانیم شاهد انتخاب رئیس جمهوری در آینده نزدیک باشیم.
موضوع انتخاب رئیس جمهوری لبنان جدا از حوادث منطقه نیست همه کسانی که از حل پرونده داخلی لبنان بدون در نظر گرفتن حوادث منطقه سخن می گویند در اشتباه به سر می برند و وقت کشی می کنند و با ملت لبنان صادق نیستند.لبنان با محورهای سوریه و عراق و دیگر مناطق جهان عرب و اسلام در ارتباط است.وضعیت میدانی درمنطقه مشخص نیست و معلوم نیست چه طرفی پیروز می شود.تا زمانی که پیروز میدان مشخص نشود معلوم نیست که چه رئیس جمهوری باید روی کار آید.حل و فصلی در کار نیست.
موضوع اصلی در حال حاضر مبارزه با تروریسم است.تمامی کشورهایی که قبلا محور مقاومت را ترویسم پرور می دانستند امروز پشت سر این محور هستند تا با تروریسم مقابله کنند به ویژه که تروریسم هم اکنون به خطری بزرگ تبدیل شده است و منافع آنها را در منطقه به خطر انداخته است.این به نزدیک شدن دیدگاهها انجامیده است موضوعی که در عراق و موضوع مکلف شدن حیدر العبادی و کنار رفتن نوری المالکی رخ داد در لبنان نیز ممکن است که این رخ دهد.اما لبنان حلقه آخر است و بعید است که در آینده نزدیک چنین توافقی صورت گیرد.
-آیا نمایندگان لبنان دوباره تمدید می شوند و در کرسی های خود می مانند اگر انتخابات پارلمانی برگزار نشود؟
تمدید مغایر با قانون اساسی است. برای مدت هفت ماه و یک سال و برخی بیشتر را مطرح می کنند زیرا برخی به ویژه جریان چهارده مارس با توجه به کوچ مسیحیان از منطقه وضعیت مناسبی برای خود نمی بینند.امروز این جریان پایگاه خود را از دست داده است از همین رو رهبران ووابستگان به این جریان خواستار برگزاری انتخابات نیستند.
نظر شما