به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از بيرجند، محمد مهدي جواديانزاده امروز (10 شهريور) در نشست علمي باروري ابرها در خراسان جنوبي اظهار كرد: هم اكنون 42 كشور در سراسر دنيا و 19 ايالت در آمريكا در حال اجراي برنامه باروري ابرها هستند.
وي با اشاره به اينكه باروري ابرها شاخهاي از علم تعديل آب و هوا است، افزود: افزايش و كاهش بارش، جلوگيري از ريزش تگرگ، پراكنده كردن مه در فرودگاهها و اتوبانها و تغيير مسير طوفانهاي حادهاي از قابليتهاي علم تعديل آب وهوا است.
مدير مرکز ملي تحقيقات و مطالعات باروري ابرها گفت: در كشور ايران به خاطر اينكه هميشه بحث تامين آب مطرح بوده عمدهترين هدف از باروري ابرها افزايش باران بوده است.
جواديانزاده با بيان اينكه دو نوع ابر پوششي و ابركوهستاني را ميتوان بارور كرد، بيان داشت: در امكانسنجي باروري ابرها اين امكان در ارتفاعات خراسان جنوبي وجود دارد.
وي روشهاي متداول باروري ابرها در دنيا را باروري از طريق هوا، باروري از طريق زمين، باروري با شليك توپ و راكت و روشهاي يونيزاسيون جو پايين و جو بالا برشمرد.
مدير مرکز ملي تحقيقات و مطالعات باروري ابرها در رابطه با بحث اثر زیست محیطی باروسازی ابرها و اینکه آیا بارورسازی ابرها اثر مخرب زیست محیطی دارند یا نه، تصريح كرد: بر اساس آخرين گزارشهاي منتشر شده يديد نقره از نظر زيست محيطي ايمن است و در حال حاضر به طور عمده ماده اصلي مورد استفاده در برنامههاي مشخص تعديل آب و هوا در سراسر دنيا است.
جواديانزاده شروع بارش بعد از عملیات باروری ابر را معمول نيم ساعت عنوان كرد و يادآور شد: مدت زمان بارش و دوام آن نیز به سن ابر (توان ابر) بستگی دارد.
وي با اشاره به اينكه باروری ابرها 10 تا 15 درصد میزان بارش را افزایش میدهد، افزود: قيمت تمام شده آب ناشي از باروري ابرها از تمام روشهاي استحصال آب كمتر ميشود.
مدير مرکز ملي تحقيقات و مطالعات باروري ابرها يادآور شد: بايد عمليات باروري ابرها پنج سال بصورت مستمر در استان انجام شود.
پایان پیام/
نظر شما