به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان ساعتی پیش نشست مطبوعاتی آیین افتتاح حوزه های علمیه تهران با حضور حجت الاسلام علی اکبر رشاد رئیس شورای عالی حوزه تهران و تولیت حوزه علمیه رضاییه، حجت الاسلام و المسلمین کبیریان مدیر سرپرست و معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه برادران و حجت الاسلام و المسلمین آقامیری مسئول حوزه علمیه خواهران تهران در سالن جلسات حوزه ریاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر رشاد رئیس شورای عالی حوزه تهران با تأکید بر اینکه حوزه های علمیه در زمره نخستین و در اعصار بسیاری تنها مرکز تولید و گسترش علم در جهان اسلام بودند گفت: این روند موجب ارزش و اعتبار بسیار حوزه بود و منشأ خدمات بسیاری بوده اند.
رئیس شورای عالی حوزه تهران ادامه داد: تولید علوم در حوزه ها شامل علوم مختلف اعم از منطق، فلسفه، ادبیات عرب و فارسی، ریاضی، شیمی و .... بوده است. وی یکی دیگر از خدمات حوزه را حضور فعال در عرصه های مختلف از جمله دفاع از کیان و سرحدات جهان اسلام دانست و خاطرنشان کرد: هرگاه کشور مورد هجوم دشمن بود بلافاصله مراجع و مجتهدین وارد عمل می شدند و در برخی موارد چند سال در میدن اصلی نبرد حضور داشته اند.
تألیف کتاب در میدان نبرد توسط مجتهدین
استاد حوزه با اشاره به اینکه برخی از مجتهدین در میدان نبرد نیز به تدریس می پرداختند گفت: مرحوم اراکی تفسیر عقلی را در چنین فضایی با کمترین امکانات تألیف نمودند. وی اظهار داشت: ترغیب مردم همراه با حضور فعالانه در دفاع از کیان کشور رسم همیشگی عملا بوده است؛ چنانکه در انقلاب و دفاع مقدس نیز شاهد این واقعیت هستیم چنانکه تعداد شهدا و جانبازان صنف روحانیت چندین برابر سایر اصناف می باشد.
تولیت حوزه علمیه رضاییه با اشاره به اینکه هم اکنون نیز حوزه های منشأ اثرات بسیاری هستند بیان کرد: ائمه جماعات و جمعه، مدرسین دانشگاهی، فعالین عرصه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی از حوزه هستند و این در حالی است که حوزه ها کمترین هزینه را برای نظام دارند. وی افزود: هزینه سالیانه یک دانشگاه بزرگ بسیار بیشتر از مجموعه حوزه ها می باشد این در حالی است که خدمات حوزه بسیار بیشتر و در زمینه ها و ابعاد وسیع تر ی است.
حوزه باید مستقل از دولت باشد
حجت الاسلام و المسلمین رشاد با تأکید بر اینکه حوزه ها باید مستقل از دولت باشند گفت: البته دولت اسلامی باید از حوزه ها حمایت کند. وی با اشاره به اینکه نظام اسلامی مولود حوزه می باشد تصریح کرد: این در حالی است که حوزه هیچ توقعی از دولت ندارد و همیشه نیز در زمینه ها اقتصادی، سیاسی، مالی، سازمانی و هویتی مستقل می باشد.
استاد درس خارج حوزه زندگی طلاب را زیر خط فقر خواند و خاطرنشان کرد: با اینکه میزان دروس تحصیلی طلاب بسیار بیشتر از دانشگاه می باشد اما امکانات حوزه بسیار کمتر است. وی با ابراز گلایه از اوقاف گفت: در حالی که حوزه ها دارای موقوفات بسیاری می باشند اما امکانات آن در اختیار حوزه نیست. وی ادامه داد: این درحالی است که تمام موقوفات حوزه در اختیار حوزه قرار گیرد تمام شئون مذهبی جامعه با کمترین هزینه انجام می شود.
رئیس شورای عالی حوزه تهران با ریشه دار دانستن حوزه تهران گفت: مدارس بسیاری در تهران قبل از دوره قجری فعالیت داشتند که با شروع عصر قجری، مدارس بیشتری راه اندازی شدند. وی ادامه داد: یکی از دلایلی که حوزه ها در دوران قاجار گسترش یافتند مقابله با علوم جدید بود که به سرعت در حال رشد و گسترش بودند.
حجت الاسلام و المسلمین رشاد با اشاره به اینکه در حال حاضر نیز حوزه تهران بسیار فعال و پویا می باشد گفت: البته وضعیت حوزه تهران با شأن ام القری جهان اسلام فاصله دارد لذا دوستان در تلاش برای گسترش مدارس علمیه هستند.
وی در بخش بعدی سخنانش توضیحاتی درباره آیین افتتاح حوزه های علمیه تهران ارایه کرد و گفت: حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در این مراسم که در مصلای تهران برگزار می شود حضور خواهند داشت. وی ادامه داد: این برنامه با دعوت از تمامی طلاب و اساتید حوزه های تهران و برخی دیگر از مسئولان حوزوی کشور بین ساعات 8 و 30 دقیقه تا 11 و 30 دقیقه برگزار خواهد شد.
در ادامه این برنامه حجت الاسلام و المسلمین کبیریان مدیر سرپرست و معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه برادران تهران با اشاره به اینکه در حال حاضر هفت هزار طلبه در شصت مدرسه تهران مشغول فعالیت هستند گفت: از آغاز تأسیس مرکز مدیریت تهران در سال 1388 تا به الآن شاهد رشد کمی و کیفی مدارس علمیه تهران هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین آقامیری مسئول حوزه علمیه خواهران تهران در ادامه این نشست خبری با اشاره به اینکه شورای سیاست گذاری در رأس حوزه خواهران تهران قرار دارد تأکید کرد: از اواخر سال 1390 نیز مرکز مدیریت خواهران تهران راه اندازی شده است که توانسته است نظم مناسبی به فعالیت حوزه خواهران بدهد. وی ادامه داد: تشکیل مدارس علمیه خواهران سابقه بیست ساله دارد و قبل از آن به طور جسته و گریخته مدارسی وجود داشتند.
استاد حوزه با ابراز نارضایتی از عدم تخصیص موقوفات حوزه ها گفت: اگر این موقوفات در اختیار مدارس قرار گیرد شاهد رشد و گسترش بسیار بیشتر حوزه ها خواهیم بود. وی با اشاره به تحصیل هفت هزار نفر در تهران گفت: درخواست راه اندازی بیست مدرسه خوهران دیگر را داده ایم. حجه الاسلام و المسلمین آقامیری در پایان گفت: وجود مدارس علمیه منشأ اثرات حسنه بسیاری در سطح جامعه می باشد چنان که هر ساله با استقبال بسیاری برای تحصیل در حوزه های علمیه روبرو هستیم هرچند به دلیل کمبود امکانات امکان پذیرش همه دواطلبین وجود ندارد.
پایان پیام/
نظر شما