به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش در افتتاحیه گردهمایی مدیران توجیهی گردهمایی مدیران توجیهی آموزش و پرورش، کارشناسان، مسئولان امور زنان و استان ها که صبح امروز در باشگاه فرهنگیان برگزار شد با اشاره به پیش نیازهای استفاده از زنان در حوزه های اجرایی گفت: باید زنان به این باور برسند که توانمند هستند.
وی افزود: دومین پیش نیاز شناسایی استعدادها و تناسب شغل و شاغل است.
فانی سومین پیش نیاز را آموزش و توانمندی زنان دانست و ادامه داد: در مدیریت نیروی انسانی بحث توانمندسازی اهمیت دارد که یکی از ملزومات آن توانمندسازی و تفویض اختیار است.
وزیر آموزش و پرورش رشد پلکانی را چهارمین پیش نیاز برشمرد و گفت: نباید نیرویی را از کلاس درس بیرون بکشیم و در مسند معاونت وزارت بنشانیم چرا که به آن فرد با این کار ظلم می شود.
فانی با تاکید بر افزایش پوشش تحصیلی دختران اظهار کرد: پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی خوب است اما در دوره متوسط بخصوص متوسطه دوم تحت پوشش تحصیلی قرارگرفتن دختران کم است.
وی با بیان اینکه دولت موظف است زمینه آموزش رایگان را برای همه فراهم کنند، تصریح کرد: راه ما هم همین است.
وی افزود: طبق برنامه چهارم توسعه تحصیل تا پایان دوره راهنمایی اجباری بوده است اما در برنامه پنجم توسعه این مسئله ذکر نشده که در تلاشیم در برنامه ششم توسعه این حکم قانونی را وارد کنیم و پدر و مادرها مکلف شوند فرزندانشان را در این دوره ثبت نام کنند در غیر این صورت مجرم شناخته می شوند.
به گفته وی، آموزش دختران در مناطق روستایی، عشایری، مرزی و شاخه های فنی و حرفه ای دچار مشکل است.
وی تاکید کرد: یکی از تلاش های جدی که در دستور کار داریم افزایش پوشش تحصیلی دختران در سه مقطع است.
فانی تاکید کرد: امسال مصمم هستیم حتی یک دانش آموز خارج از مدرسه نماند، در برخی از مناطق به علت مشکلات فرهنگی دختران را به مدرسه نمی فرستند، تاکید کرده ام حرکت انسان خانه به خانه باشد، خوب نیست بی سواد تولید کنیم.
وی از توسعه مدارس شبانه روزی ویژه دختران خبر داد و گفت: در متوسطه اول و دوم مدارس شبانه روزی توسعه می یابند و روستامرکزی پوشش تحصیلی را در متوسطه افزایش می دهد.
وی افزود: البته اول به فکر توسعه مدارس روستامرکزی هستیم تا دانش آموزان با سرویس جابجا شوند.
وی یادآور شد: معاونت های آموزش و پرورش با دفتر امور زنان تعامل داشته باشد و برنامه ریزی های محتوایی برای دختران را دنبال کند.
فانی اظهار کرد: مهم این است که نگوییم آموزش و پرورش ما یک آموزش و پرورش پسرانه است باید فعالیت های مکمل که پاسخگوی نیاز دختران باشد را تعریف کنیم.
وی افزود: در این راستا هماهنگی با انجمن اولیا و مربیان لازم است تلاش می کنیم بخشی از اولیا و مربیان را مستقر کنیم و به آنان امکانات دهیم چرا که خانواده ها نقش مهمی در شکل گیری تربیت دانش آموزان دارد.
به گفته فانی، تعداد 14 هزار همکار فرهنگی سرپرست خانواده در آموزش و پرورش وجود دارد که این وزارتخانه تا حدی که امکانات اجازه دهد از آنان حمایت می کند.
وی با تاکید بر اینکه دفتر امور زنان باید تقویت شود، تصریح کرد: در این راستا مذاکراتی با معاونت مدیریت توسعه انجام شده است.
پایان پیام/
نظر شما