حجت الاسلام محی الدین میرمرشدی، استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با بیان اینکه بازگشت به مبانی ارزشی یکی از عناصر اصلی بهبود وضعیت حجاب در جامعه است، گفت: مشاهده کرده اید که خانم ها در ایام خاص مانند ماه مبارک رمضان، اعتکاف، عاشورا، اماکن مقدسه یا مراسم تدفین به طور اتوماتیک حجاب کامل گرفته و چادر به سر می کنند، سوال اینجاست چه چیزی آنها را به این سمت هدایت می کند؟جواب این است .ترس یا ارتباط درونی که موجب روکردن انسان به خداوند می شود.
وی با بیان اینکه حجاب زنان (چادر)در این ایام خاص، بیانگر توجه آنها به معاد است، اظهار کرد: اگر ما بتوانیم زمینه هایی را ایجاد کنیم که افراد به معاد و مبدأ علاقه مند شوند،آنها ناخودآگاه تصمیم به تغییر رفتار خود می گیرند،این موضوع مهمترین مسئله است.
حجت الاسلام میرمرشدی القاء اثرات منفی بی حیایی در جامعه را از دیگر عوامل مهم در بهبود وضعیت حجاب در جامعه عنوان کرد و افزود: ما باید با استفاده از مستندات ،اثرات نامطلوب بی حیایی را در جامعه القا کنیم.چون دختران و زنان فراوانی در جامعه داریم که به دلیل بدحجابی خود مورد سوءاستفاده نامردان و ناجوانمردان روزگار قرار گرفتند و دچار عارضه شخصیتی شدند.
این استاد حوزه با اشاره به فیلم فقر و فحشا ساخته ده نمکی خاطرنشان کرد: در این فیلم کارگردان به مسئله دختران فراری و اینکه چگونه در اختیار شیخ های عرب قرار می گیرند،پرداخته بود مطمئنا اگر این مستندات به دختران نشان داده شود انگیزه های درونی آنها تحریک شده و اثرات مثبتی بر آنها خواهد داشت.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اجبار به حجاب داشتن،نتیجه عکس می دهد،تصریح کرد: ما باید از روش هایی که درون انسان را تحت تاثیر قرار می دهند و تحول درونی ایجاد می کنند، استفاده کنیم.
وی با اشاره به شبکه های اجتماعی (وایبر و واتس اپ) گفت:بهتر است ما برای استفاده مطلوب از شبکه های اجتماعی،مانندجوانان مذهبی در این شبکه ها ،گروه های مذهبی تشکیل دهیم و در مورد مباحث مختلفی مانندگفتگوهای دینی،سیاسی و قرآنی به تبادل نظر با یکدیگر بپردازیم و همچنین دختران، زنان و سایر جوانان مسلمان و معتقد ما نیز در این شبکه ها ورود پیدا کرده و با تشکیل یک گروه کنشی از اطلاعات یکدیگر استفاده کنند که تاثیر بسیارخوبی نیز در زندگی آنها خواهد داشت.
حجت الاسلام میرمرشدی ادامه داد: یقین بدانید اگر همه کاربران متحد، منسجم و بابرنامه در شبکه های اجتماعی وارد شوند ،می توانند جو را مدیریت کنند .چون 80 درصد افرادی که در شبکه های اجتماعی حضور دارند دچار یک خلا عجیب فکری و چندگانگی هستند و به دنبال یک نقطه اتکا می گردنداگر این نقطه اتکا به آنها نشان داده شود موفقیت های بزرگی نصیبشان می شود.
این استاد دانشگاه با اشاره به کتاب "خود من" اظهار کرد: مولف این کتاب خودم هستم در این کتاب روش های عملی مسیر تربیت و اینکه چگونه انسان می تواند به خود واقعی دست پیدا کند (رفتار خود را مدیریت کند) تبیین شده است اگر این موارد در جامعه آموزش داده شود تاثیر مطلوبی بر زندگی جامعه خواهد گذاشت.
وی با بیان اینکه ما باید جوانان و نوجوانان را با فرهنگ ایثار و شهادت آشنا کنیم، افزود: دختران جامعه ما از لحاظ اخلاقی در شرایطی قرار دارند که اگر آنها را با فرهنگ ایثار و شهادت آشنا کنیم به راحتی دچار تحول درونی می شوند چون زنان و دختران زیادی داریم که علیرغم ظاهر نامناسب شان(که بیانگر اعتراض آنها به برخی سیاست های دولت است)بسیار نرم هستند در صورتی که ما درست عمل کنیم، می توانند واکنش های مثبتی از خود بروز دهند.
وی با اشاره به اینکه حجاب یک الزام اجتماعی است یا اختیار، خاطرنشان کرد: قرآن می فرماید: لااکراه فی الدین، این آیه اختصاص به همه امور در دین دارد. خداوند فرمودند: ما راه را نشان دادیم، این شمایید که تصمیم می گیرید شاکر باشید یا ناسپاس .بنابراین اگر جامعه به این حد از رشد رسیده باشد که احساس کند برای شکرگزاری ازخداوند همانگونه که نماز می خوانیم و روزه می گیریم برای حجاب هم باید شکرکزار باشیم به طور طبیعی و نرمال به این سو گرایش پیدا می کنند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه انسان ها ذاتا استقلال طلب و آزادی خواه هستند، گفت: آزادی خواهی جزو مرامنامه شخصیت انسان است ،چون خداوند انسان را مرید و صاحب اراده آفریده است. بنابراین وقتی انسان صاحب اراده است نمی توانیم به اجبار انجام کاری را بر او تحمیل کنیم چون نتیجه عکس می دهد در مورد حجاب هم افراد باید به یک خودآگاهی رسیده باشند تا به اراده خود آن را حفظ کنند.
پایان پیام/
نظر شما