تنها 4درصد از عالم خلقت برای ما قابل شناخت است

خبرگزاری شبستان: عضو انجمن نجوم ایران گفت: به لحاظ علمی تنها 4درصد از عالم خلقت برای ما قابل شناخت است و بشر از 96درصد دیگر بی اطلاع است و می توان گفت که همین چیزی که انسان بدان دست یافته، همان آسمان اول است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حسین امیدیانی، عضو انجمن نجوم ایران، ظهر امروز(9 شهریور) در همایش اندیشه های آسمانی، با اشاره به آیات قرآن کریم اظهار داشت: برای درک خلقت آسمان ها که عظمت آن نسبت به خلقت بدن انسان ها بسیار پیچیده تر است، باید در قرآن تدبر کنیم تا با نگاه علمی بتوانیم جایگاه خود را در عالم خلقت پیدا کنیم.
 
وی با بیان اینکه زمین ما سیاره ای مانند بی شمار سیاره در عالم خلقت موجود است، گفت: زمین در مداری قرار گرفته که به گفته گیاه شناسان دمای متعادل دارد و تنها در این سیاره امکان زندگی وجود دارد.
 
امیدیانی با تأکید بر وجود بیش از 100 میلیارد ستاره در کهکشان راه شیری، جایگاه زمین را در این کهکشان تببین کرد و افزود: خورشید تنها یکی از این 100 میلیارد ستاره است و تنها خداوند می داند چه تعداد ستاره در این کهکشان وجود دارد.
 
وی اشاره ای به هیدروژن موجود در خورشید و در بدن ما کرد و برخی فعل و انفعالات مرکز خورشید که منجر به تولید انرژی گرما و نور می شود را برشمرد و اذعان داشت: در هر ثانیه 4 و نیم میلیون تن از خورشید تبدیل به انرژی می شود تا اشرف مخلوقات بتواند در زمین به حیات خود ادامه دهد و این یکی از آیات بی شمار الهی است.
 
عضو  انجمن نجوم ایران توضیحاتی درباره گردش زمین به دور خود و خورشید ارائه داد و افزود: طبق آیات قرآن، سیارات بر ستون هایی استوار شده اند که ما آنها را نمی بینیم که یکی از این ستون ها می تواند جاذبه باشد و دیگر نیروهایی را که در تعادل زمین در آسمان نقش دارند، هنوز کشف نشده اند.
 
وی با تبیین گردش زمین به دور خورشید و ماه به دور زمین و استفاده انسان از آن برای تعیین زمان، تصریح کرد: هر دو سنجش خورشیدی و قمری، آسمانی است و هر دو از نشانه ها و آیات خداوند به شمار می روند.
 
امیدیانی ادامه داد: خداوند از ما می خواهد تا برای بسیاری از امور خود، چون یافتن اوقات شرعی، تعیین آغاز و پایان ماه ها و بسیاری امور دیگر به آسمان توجه کنیم و این گونه به ما می فهماند که با توجه به جایگاه انسان در عالم خلقت، مسایل مادی را نباید مهم بشماریم.
 
وی به شیوه اکتشاف سیارات توسط دانشمندان اشاره کرد و از کشف بیش از 1800 سیاره خبر داد و گفت: دانشمندان همواره در پی پاسخ به این سوال بوده اند که آیا در عالم خلقت تنها انسان ها و زمینیان به عنوان موجودات زنده خلق شده اند و آیا نشان های حیات در دیگر بخش های عالم خلقت وجود دارد یا نه که هنوز دانشمندان نتوانسته اند به پاسخ قانع کننده ای دست یابند.
 
عضو انجمن نجوم ایران افزود: با این حال قرآن کریم در آیات 29 سوره شوری، 49 سوره نحل و 45 سوره نور، با استفاده از واژه "دابّه" ما را از وجود موجودات زنده در دیگر سیارات آگاه می کند.
 
وی ادامه داد: با توجه به نظر اکثر مفسران، دابّه، موجود زنده ای است که در وجودش آب به کار رفته و روی دوپا، یا چهارپا راه می رود و یا بر روی سطح می خزد.
 
امیدیان با تشریح فاصله دیگر کهکشان ها با کهکشان راه شیری که به بیش از 13 میلیارد سال نوری می رسد، تصریح کرد: خداوند با قسم به جایگاه ستارگان در این جهان با عظمت، می فرماید، قران کتابی مهم است که باید به آن بسیار توجه شود.
 
وی با بیان این که دانشمندان تعداد ستارگان در عالم را بیش از 300 میلیارد میلیارد ستاره تخمین زده اند، تأکید کرد: خداوند در قرآن کریم می فرماید اینها نشانه هایی برای اهل علم وخرد است وایشان را کسانی معرفی می کند که در هر حالی خداوند را یاد می کنند و درباره عالم خلقت می اندیشند.
 
عضو انجمن نجوم ایران با تشریح نظریه دانشمندان درباره بخش شناخته شده عالم خلقت، اذعان داشت: به لحاظ علمی تنها 4درصد از عالم خلقت برای ما قابل شناخت است و بشر از 96درصد دیگر بی اطلاع است و می توان گفت که همین چیزی که انسان بدان دست یافته، همان آسمان اول است.
 
وی با اشاره به آیه 7 سوره هود، تأکید کرد: خداوند تمام این جهان با عظمت را خلق کرده تا ما را امتحان کند و ببیند که کدامیک از ما نیکوکارتر هستیم و کدامیک در راه راست گام برمی داریم.
 
امیدیان به نظریه انفجار بزرگ یا همان بیگ بنگ اشاره کرد و تشریح کرد: دانشمندان درباره اولین اتفاق درباره خلقت عالم به این نتیجه رسیده اند که انفجار ذره ای با دمای 10هزار میلیارد میلیارد میلیارد درجه سانتیگراد باعث خلقت عالم شد، اما درباره این که آن ذره از کجا آمده چیزی نمی دانند و این همان امر خدا است که  تنها به اراده خداوند بستگی دارد.
 
وی ادامه داد: صفت فاطر السموات و الارض که به تکرار در قرآن کریم، به عنوان یکی از صفات خداوند ذکر شده است، به نظر مفسران، به معنی کشیدن چیزی از دل عدم به عالم امکان است و این همان چیزی است که دانشمندان به آن نمی توانند دست یابند.
 
پایان پیام/
کد خبر 398175

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha