دینی که از منظر عقلانی منتقل نشود، به ایمان نسل جوان ضربه می زند

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه اگر دین را از منظر عقلانی به جامعه امروز ارائه نکنیم، نسل آینده از دین فاصله فراوانی پیدا می‌کند، گفت: متاسفانه امروز دین در جامعه از منظر عقلانی خود عرضه نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان ازمشهد، آیت‎الله محمد جواد فاضل ‌لنکرانی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، شب گذشته(29 اردیبهشت) در مراسم اختتامیه اولین جشنواره تبلیغ مطهر که در تالار همایش‌های صدا و سیمای خراسان رضوی در مشهد برگزار شد، گفت: اگر دین را از منظر عقلانی، منطقی و علمی به جامعه امروز ارائه نکنیم، نسل آینده از دین فاصله فراوانی پیدا می‌کند.

 

وی از ضررهایی که از این منظر به جامعه دینداری وارد می‌شود، سخن گفت و ادامه داد: گاهی اوقات خطیب ارزشمندی پیدا می‌شود که دوران علمی خوبی را هم گذرانده اما منبرش مشمول رویاهای بی اساس، مکاشفات غیر قابل اثبات و تخیلات بی نتیجه است.

 

آیت‌الله فاضل‌لنکرانی در ادامه سخنان خود این سوال را مطرح کرد که چرا باید منبر مقدس و موثر در طول تاریخ که قیام 15 خرداد امام راحل(ره) از آن آغاز شد، را سرشار از اینگونه مسائل کنیم،‌ اذعان کرد: اگر به سیره و سخنان ائمه اطهار(ع) و سخنان بزرگان، مراجع و رهبری دقت کنید، متوجه می‌شوید که هیچ مطلب غیر عقلانی در سخنان شان وجود ندارد.

وی با بیان اینکه امیرالمونین(ع)، 285 کلام در رابطه با عقل دارند، گفت: باید این موضوع و اینکه اسلام نه تنها به موازات اهمیت به علم، به عقل نیز بها می‌دهد بلکه عقل را بر علم ترجیح می‌دهد، برای جوانان بیان شود.

 

این استاد حوزه علمیه علت اینکه در مکتب اسلام عقل بر علم ترجیح دارد را اینگونه بیان کرد: علم بدون عقل فسادآور، حکومت ظالم‌آور و مستعمره درست‌کن است اما هنگامی که عقل باشد، می‌تواند علم را تدبیر کند و مسیر صحیح را به او نشان دهد.

 

آیت‌الله فاضل‌لنکرانی اعلام کرد: امروز زوایای جدیدی باز شده است که روحانیت در آن حضور پیدا کرده اما بهای این موضوع نباید این باشد که برخی از زوایای اصلی ارزشی خود را از دست بدهند که متاسفانه در برخی از مواقع این امر مشاهده شده است.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه ما در مرکز فقهی قم بخشی به نام فقه هنر را راه‌اندازی کردیم که در حال گذراندن کارهای مقدماتی است، تصریح کرد: باید اسلام را از طریق هنر هم معرفی کنیم ولی باید توجه داشت که حد و اندازه هنر و حضور و ارائه دین در این زمینه مشخص شود و از هنر به اندازه‌ای استفاده شود که به جنبه عقلانیت دین ضربه وارد نشود.

 

وی با اشاره به این سوال که آیا می‌توان چهره‌های شخصیت‌های مقدس را در ظاهر اشخاص ارائه داد، گفت: متاسفانه تاکنون در حوزه‌ها و مراکز مربوط به امور تبلیغی به این سوال پاسخی داده نشده است.

 

آیت‌الله فاضل‌لنکرانی افزود: در این مورد نباید تنها به یک فتوا اکتفا کرد بلکه باید محققان و اهل نظر، این موضوع و آسیب‌ها و آثار منفی و مثبتش را بررسی کنند. 
 

 

پایان پیام/

کد خبر 39816

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha