حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی کرمی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به روایاتی که در رابطه با حضرت معصومه (س) وجود دارد عنوان کرد: حضرت معصومه (س) بانویی است که به فرموده امام جعفر صادق (ع)، بهشت بر زائران آن حضرت واجب شده است و به گفته مرحوم محدث قمی، شفاعت اهل قم، با میرزای قمی و شفاعت تمام شيعيان عالم با حضرت معصومه عليهاالسلام است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان قم اظهار داشت: با توجه به روایات و احادیثی که در شأن و منزلت حضرت معصومه (س) وجود دارد، میتوان گفت که ایشان نه فقط الگوی دختران و زنان جامعه بلکه الگویی برای همه عالم از جمله زن و مرد هستند.
وی با اشاره به این که حضرت معصومه (س) دو خصلت مهم را از مادرش حضرت فاطمه (س) به ارث بردند گفت: ولایتمداری، اولین ویژگی و خصوصیت آن حضرت است و هجرت آن حضرت برای اثبات ولایتمداری بوده است.
حجتالاسلام کرمی افزود: ایشان رنج سفر را به جان خریدند تا اثبات کنند که حامی ولایت و امام زمان خویش هستند همانگونه که حضرت زهرا (س) که برای حمایت از امام علی (ع) جان خود را به خطر انداختند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان قم با اشاره به این که حضرت معصومه (س)، خواستگاران زیادی داشتند اذعان داشت: افراد زیادی برای خواستگاری ایشان میآمدند برای این که خود را منتسب کنند و آن حضرت از خوف همین مسئله، ازدواج نکردند.
وی بابیان این که یکی از سنتهای دین ما ازدواج است عنوان کرد: علت اصلی تأخیر در ازدواج آن حضرت این بود که همکفو نداشتند و این خود به جامعه امروزی میآموزد که دختر و پسر زمانی میتوانند با هم ازدواج کنند که با هم سازگاری و هماهنگی داشته باشند تا به آرمانهای اصلی دست یابند.
حجتالاسلام کرمی تصریح کرد: علت این که هنوز دختران امروزی نمیتوانند حضرت معصومه (س) را به عنوان الگوی عملی خود قرار دهند این است که وی را باور ندارند و از دین و شریعت آگاهی لازم و کامل ندارند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان قم خاطرنشان ساخت: اکثر زنان فکر میکنند اگر بخواهند حضرت معصومه را الگوی خود در زندگی قرار دهند همیشه باید در قعر خانه باشند و هیچ نامحرمی را نبینند ولی یکی از خصوصیات بارز حضرت معصومه (س)، حضور اجتماعی ایشان است که از آن حضرت باید الگو گرفت.
وی با بیان این که حضور اجتماعی در عین حفظ شئونات اسلامی میتواند مفید باشد عنوان کرد: زنان در بسیاری از موارد ممکن است بهتر از مردان در جامعه تأثیرگذار باشند که بر این اساس، یکی از اقدامات جدی آن حضرت هجرت وی بود تا با حضور خود از ولایت دفاع کند.
حجتالاسلام کرمی اظهارداشت: آن چه که میتواند فردی را به عنوان الگو قرار داد باور انسان است و تا زمانی که آن حضرت را نشناسیم و به ابعاد زندگی آن حضرت نپردازیم نمیتوانیم وی را الگو بدانیم.
وی تصریح کرد: جهان غرب الگوهایی را در برابر این الگوهای دینی مطرح میکند که در فضاهای مجازی در دسترس جوانان قرار میگیرد و اگر بخواهیم الگوی جوانان جامعه امروز ما تغییر کند باید الگوهای اصلی را با شاخصههای کلی معرفی کنیم.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان قم درپایان گفت: باید اقرار کرد که در رابطه با زندگی و ویژگیهای آن حضرت کمکاری شده است و امید است که دانشگاهها و حوزههای علمیه در حوزه پژوهشهای تاریخی به این امر بیشتر توجه داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما