«مارکز» با کپی مارکز نشد/ بی نیازی از کپی با تکیه بر فرهنگ ایرانی اسلامی

ناصری تنها راه ارایه آثار ادبی و هنری فاخر را تکیه بر تنه تناور فرهنگ غنی ایرانی اسلامی دانست و گفت: باید گام تازه ای را از راه فرهنگ خودمان آغاز کنیم.

مسلم ناصری، سردبیر مجله ماهک و ملیکا در مورد علل کپی آثار ادبی به خبرنگار شبستان گفت: مسئله کپی کاری آثار هنری و ادبی از دو منظر فردی و اجتماعی قابل بحث و بررسی است. افراد کپی کار، اعتماد به نفس به نفس ندارند، نمی توانند مستقل فکر کنند و آینده روشنی برای خود متصور نیستند. ارزش های دیگران برایشان ارزش است و ارزش های خود برایشان بی ارزش است.

 

ناصری معتقد است، کپی کاران از غذا و زحمت دیگران استفاده می کنند زیرا شیفته کارهای دیگران هستند و در این راه ارزش های خود را از دست می دهند.

 

وی با بیان اینکه ما مقلدان بزرگی هستیم، عنوان کرد: ما نه تنها در داستان و فیلم و سریال بلکه در ماشین سازی، ساختمان سازی، لباس پوشیدن، معماری و طراحی و دوخت لباس هم تقلید می کنیم و این دایره تقلید گسترده است. ما قدر داشته های خود را نمی دانیم و فکر می کنیم آنچه دیگران تولید می کند، بهتر است.

 

سردبیر مجله ماهک و ملیکا با اشاره به روستاهای بکر و دست نخورده کشور، اظهار داشت: مردم در این روستاها راحت زندگی می کنند برخلاف شهرنشین ها که دغدغه زیادی دارند. روستانشین ها در خویشتن خویش باقی ماندند و از خود بیگانه نیستند. ما فکر می کنیم برای اینکه بزرگ و مهم شویم باید مثل دیگران شویم در صورتی که هر چقدر هم دقیق و درست کپی کنیم باز هم بوقلمون هستیم، اصل نیستیم و مقلد هستیم. حکایت کلاغی که آمد راه رفتن کبک را یاد بگیرد و راه رفتن خودش را فراموش کرد.

 

وی با تاکید بر اینکه باید به تنه تناور فرهنگ خود تکیه بزنیم، ادامه داد: چرا باید از داستان های غربی از فیلم ها و سریال های غربی کپی کنیم وقتی فرهنگی داریم که بسیار غنی و پربار است، ما نیازی به تقلید و کپی کاری نداریم چون از فرهنگی غنی بهره مند هستیم.

 

به گفته ناصری، تلویزیون به عنوان رسانه ملی و تأ‌ثیرگذار که به قول فرمایش امام خمینی (ره) دانشگاه است باید مروج فرهنگ ایرانی اسلامی باشد اما متاسفانه شاهد هستیم که با کپی کاری فرهنگ غرب در قالب فیلم و سریال به این مسئله دامن می زند.

 

این نویسنده و شاعر پاسداری از فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی را نیازمند مراقبت دانست و افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد بودیم که با داشته های اصیل ما که مبارزه کردند، مذهب و فرهنگ مهمترین داشته های ماست. آنها دانسته مذهب و فرهنگ ما را هدف قرار دادند اما امروز ما ندانسته داریم این کار را می کنیم.

 

وی با بیان اینکه باید قدر دانسته های خود را بدانیم، تصریح کرد: یک ساعت در یزد قدم بزنید و یک ساعت هم در تهران، در کدام شهر احساس آرامش بیشتری می کنید. این نشان می دهد که فرهنگ و اصالت ما نه تنها در جان بلکه در روح و آرامش ما نیز تأثیرگذار است.

 

ناصری با اشاره به اینکه مارکز با تقلیدکاری مارکز نشد، گفت: مارکز خودش را کشف کرد و توانست مارکز شود. چند نفر در ایران از کارهای مارکز تقلید کردند اما آیا صد سال تنهایی دیگری درست شد؟ ایا بهتر از آن نوشته شد؟ نویسندگان آمریکای لاتین توانستند خود را با کشف خود مطرح کنند چرا ما که فرهنگ غنی داریم نتوانیم.

 

وی اظهار داشت:  ما می خواهیم ادای بزرگان را درآوریم از داشته های خود غافل هستیم و به این روش نمی توان کار خوب ارایه داد. خروجی کپی تنها کار سطحی و ظاهری خواهد بود به همین دلیل است که تیراژهای کتاب های ما به 500 رسیده است. ما می خواهیم ره صد ساله را یک شبه برویم در صورتی که باید برای ارایه کار خوب وقت گذاشت، برنامه ریزی کرد و زحمت کشید. ما باید گام تازه ای برداریم و این گام را از فرهنگ خود برداریم، راه را از طریق فرهنگ خود طی کنیم و در این صورت به موفقیت خواهیم رسید.

 

پایان پیام/

کد خبر 398015

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha