ارتقا جاده ها نیازمند اعتبارات ویژه/نقاط حادثه خیز آبستن حوادث تلخ

خبرگزاری شبستان: توسعه جاده‌ها یکی از راهکارهای گسترش ارتباطات و مبادلات در کشوراست و داشتن جاده مطلوب باعث افزایش نظام اقتصادی و گسترش گردشگری خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، از روزگاران قدیم مردم برای مبادله کالا از جاده‌های سخت و طاقت فرسا باید عبور می‌کردند تا کالای مورد نیازخود را تهیه یا کالای تولید شده خود را با استان یا کشور دیگر مبادله کنند. امروزه با گذشت سال‌ها، جاده‌ها گسترش یافته و مبادله کالا، رفت و آمد به استان‌ها و کشورهای دیگر بسیار آسانتر از گذشته انجام می‌شود. توسعه راه‌ها در مبادله‌های تجاری بسیار موثر بوده و امروزه در رونق صنعت گردشگری و توسعه اقتصاد کشور بسیار حائز اهمیت است.

 

گیلان قطب گردشگرپذیر کشور و از استان‎های است که از دیرباز به دلیل روابط بسیار با کشورهای دیگر به دروازه اروپا مشهور بود. این استان سالانه پذیرای توریست‌های بسیاری از اقصی نقاط کشور و حتی جهان است که وجود جاده و راه مناسب می‌تواند در جذب توریسم و در نهایت در رونق اقتصاد و صنعت گردشگری نقش مهمی را ایفا کند، اگر راه مناسب وجود نداشته باشد طبعا مبادلات و رفت و آمدها با مشکل مواجه و منطقه یا استان را دچار مشکلات عدیده کرده و منجر به عقب ماندگی و عدم توسعه می‌شود.

 

در این گزارش پیشرفت راه‌های استان و اقداماتی که از ابتدای امسال انجام شده است در گفتگوی اختصاصی با مدیرکل راه و شهرسازی استان، رئیس پلیس راهور و معاون گردشکری گیلان  بررسی شده است که در زیر می‌خوانید:

 

125 کیلومتراز جاده‌های گیلان چهار خطه می شود

مدیرکل راه و شهرسازی گیلان با بیان اینکه توسعه جاده‎ها در رونق اقتصاد بسیار حائز اهمیت است با تصریح اینکه این امر یکی از وظایف مهم این اداره کل است افزود: از ابتدای امسال تاکنون 71 کیلومتر از راه‌های اصلی و فرعی گیلان با اعتباری بالغ بر 165 هزار میلیون ریال روکش شده است.

 

خاوری به آسفالت و روکش جاده‌های روستایی پرداخت و گفت: در این مدت نیز بیش از 37 کیلومتر راه روستایی روکش و یکصد کیلومتر آسفالت شده است که برای این پروژه 218 هزار میلیارد و 210 میلیون ریال هزینه شده است که با اتمام این پروژه‌ها 15 هزار و 258 خانوار از نعمت راه آسفالت بهره مند شدند.

 

این مقام مسئول به تلفات جاده‌ای پرداخت و اذعان کرد: طبق آمار و اطلاعات رسیده از حوادث رانندگی، تلفات اکثرا در مسیرهای بین راهی رخ می‌دهد که باندهای رفت و برگشت از هم تفکیک نشده و جاده دارای دو خط عبوری است.

 

خاوری تصریح کرد: بهسازی و چهارخطه کردن راه‌ها از اقدامات مهم این اداره کل است که 125 کیلومتر از جاده‌های دوخطه توسط وزارت راه و شهرسازی بهسازی و چهارخطه خواهد شد، با اجرای این پروژه‌ها و تفکیک باندهای رفت و برگشت در مسیرهای پرتردد استان، ارتقاء ایمنی راه‎ها افزایش خواهد یافت.

 

وی  به نقاط حادثه خیز استان اشاره کرد و گفت: 103 نقطه حادثه خیز جاده‌ای در گیلان شناسایی شده است که از این تعداد 22 نقطه و 81 مورد مقطع پرحادثه شناسایی شده است.

 

این مقام مسئول به ایمن سازی نقاط پرحادثه گیلان که آبستن حوادث تلخ برای هموطنانمان هستند اشاره کرد و افزود: از سال 86 تا کنون 9 نقطه حادثه خیز ایمن سازی شده و 70 نقطه آشکارسازی شده است.

 

وی گفت: رفع نقاط و مقاطع پرحادثه اصلی و فرعی استان گیلان بالغ بر 745 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

 

این مقام مسئول به نقاط حادثه خیز روستایی پرداخت و تصریح کرد: 29 مورد نقاط حادثه خیز روستایی شناسایی شده است که برای اصلاح این نقاط 52 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

 

64درصد تلفات جاده ای راکبین موتور سوار هستند

 مهیار رستگار، رئیس پلیس راه گیلان با بیان اینکه جاده‌های گیلان به واسطه ویژگی خاص جغرافیایی و تراکم جمعیت از شرایط منحصر به فرد ترافیکی برخوردار است، اذعان کرد: عبور از بزرگراه‌ها وجاده‌های اصلی و تداخل جمعیتی به وقوع حوادث متعددی در جاده‌های استان منجر شده است.

 

رستگار با بیان اینکه در پنج ماه نخست امسال 242 نفر قربانی حوادث رانندگی شده‌اند، اظهار کرد: این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته سه درصد کاهش داشته است.

 

رستگار با اشاره به اینکه 64 درصد تلفات جاده‌ای را موتور سواران تشکیل می‌دهند، افزود: در این مدت 81 نفر از راکبین موتور سوار جانشان را از دست داده‌اند.

 

رئیس پلیس راه گیلان با بیان اینکه چهار هزار مجروح در پنج ماه نخست امسال از حوادث رانندگی گزارش شده است اضافه کرد: در این مدت 68 نفر از عابرین پیاده در جاده‌های گیلان فوت کرده‌اند.

 

وی تصریح کرد: گیلان استانی گردشگرپذیر و دارای جاده‌های پرپیچ و خمی در برخی از نقاط است لذا از هموطنان خواستارم هنگام خواب آلودگی و خستگی از رانندگی بپرهیزند و از انجام حرکات مخاطره آمیز خودداری کنند.

 

این مقام مسئول اذعان کرد: راه و شهرسازی گیلان اقدامات خوبی در زمینه نقاط  پرحادثه انجام داده است رانندگان باید در حین رانندگی در نقاط حادثه خیز، بسیار توجه داشته و از مقررات رانندگی پیروی کنند تا شاهد تلافات اینچنینی در گیلان نباشیم.

 

330مرکز و جاذبه گردشگری در گیلان

حمیدرضا آذرپور، معاون گردشگری گیلان با بیان اینکه جاده مناسب در جذب گردشگر بسیار حائز اهمیت است تصریح کرد: در گیلان اماکن تاریخی و مذهبی بسیاری وجود دارد که برخی از آنها در نقاط روستایی قرار دارند که رسیدن به آن مکان گردشگری و بازدید از آن نیازمند جاده مناسب است.

 

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر با تلاش مضاعف اداره راه و شهرسازی گیلان بسیاری از روستاهای گیلان از نعمت آسفالت برخوردار شده‎اند و این امر باعث افزایش توسعه گردشگری در استان شده است.

 

آذرپور تصریح کرد: گیلان قطب گردشگری کشور است و دارای 330 مرکز و جاذبه گردشگری است که از این تعداد 130مرکز جاذبه فرهنگی و تاریخی و 179 جاذبه طبیعی شامل دریا و کوه و 21 جاذبه انسان ساز که برای رسیدن به این مکان‌ها باید در بخش راه توجه ویژه‌ای شود.

 

این مقام مسئول افزود: توجه به توسعه جاده‌های استان برای جذب گردشگر در افزایش اقتصاد گیلان بسیار موثر خواهد بود.

 

پایان پیام /

کد خبر 397791

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha