به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، ابراهیم شمشیری، مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، پیش از ظهر امروز(29 اردیبهشت) در دومین همایش تخصصی کتابداران کتابخانه های عمومی خوزستان که در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، گفت: مهم ترین موضوعی که در حوزه کتابخانه ها دارای اهمیت است، بخش کودک می باشد؛ اگر روی این حوزه سرمایه گذاری شود می توانیم امیدوار باشیم که در چند سال آینده نرخ امانت کتاب، اعضا و مراجعان به کتابخانه ها افزایش یابد.
وی وضعیت کتابخانه های کودک و نوجوان در استان را مطلوب دانست و اضافه کرد: در خوزستان بیشتر کتابخانه های شهرستان ها مجهز به بخش کودک هستند که البته جای بهتر شدن دارد اما باید برای جذب و حضور بیشتر کودکان و نوجوانان در این بخش برنامه ریزی مطلوب تری صورت گیرد.
شمشیری، تحول عظیم و گسترده ایجاد شده در حوزه کتابخانه های عمومی خوزستان را مثبت ارزیابی کرد و افزود: این تحول بسیار قابل توجه و چشم گیر است اما نکته مهم اینجاست که در این حوزه خلأهایی از گذشته به جا مانده که باید با شتاب و تلاش بسیار، آنها را شناسایی و مرتفع کرد.
وی با بیان اینکه نکته مورد نظر در برنامه های آینده نهاد کتابخانه ها این است که باید در جذب اعضا و افزایش آن برنامه ریزی کنیم، ادامه داد: در حال حاضر بیشتر مراجعان به کتابخانه ها کسانی هستند که خود را برای کنکور آماده می کنند، ما باید این روند را به سمتی سوق دهیم که اعضا بیشتر برای مطالعه و امانت گرفتن کتاب های غیر درسی به این مراکز بیایند.
وی با بیان اینکه ما باید ببینیم کسانی که در حوزه ترویج کتابخوانی و مطالعه مفید فعالیت می کنند چقدر خودشان در این حوزه به صورت جدی توجه دارند؛ تصریح کرد: بیشتر مدیران از جمله کسانی هستند که به مطالعه و کتابخوانی اهمیت خاصی نمی دهند؛ ما باید کتاب و کتابخوانی را همچون غذا خوردن که امری واجب است، در برنامه روزانه زندگی خود جای دهیم.
همچنین رحیم فضیلت پور، مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، به فعالیت های کتابخانه های خوزستان اشاره کرد و یاد آور شد: راه اندازی ادارات کتابخانه ها که از 25 شهرستان استان، 23 شهرستان به اداره کتابخانه های عمومی مجهز است، همراهی بیش از900 نفر از شخصیت های فرهنگی استان در چارچوب انجمن ها، اصلاح دیدگاه مدیران نسبت به مباحث کتاب و کتابخوانی، رسانه ای کردن کتابخانه ها، احداث، تعمیر، تجهیز و بهسازی کتابخانه ها با اعتباری بالغ بر 103 میلیارد و 527 میلیون ریال، جذب کمک ها و مشارکت های مردمی به ارزش 130 میلیارد ریال، تلاش در جذب نیم درصد و... از اهم فعالیت های کتابخانه های عمومی از سال 86 تا کنون بوده است.
وی با اشاره به فعالیت این اداره کل در حوزه IT، خاطر نشان کرد: شبکه گذاری قریب به 100 باب کتابخانه در استان، ایجاد فهرست مشترک کتابخانه ها، فعال کردن طرح کتاب من، دسترسی به اینترنت پرسرعت برای مراجعان، ایجاد سامانه نظام پیشنهادات در پورتال اداره کل، تکمیل، تجهیز و راه اندازی کنابخانه مرکزی در استان، انجام فعالیت های گسترده فرهنگی، برگزاری مسابقات متنوع کتابخوانی، صدور بن کارت الکترونیکی کتاب با عنوان طرح دانش افزایی مهر برای بیش از 65 هزار نفر از پرسنل دستگاه های اجرایی با اعتباری بالغ بر 600 میلیون تومان و... از جمله این فعالیت هاست.
فضیلت پور، اذعان داشت: استان خوزستان از سال 85 تا 89 در تعداد کتابخانه های عمومی 63 درصد، زیربنا 77 درصد، اعضا 120 درصد، کتاب 47 درصد، امانت کتاب 170 درصد، تعداد مراجعان 412 درصد و تعداد رایانه دو هزار 275 درصد رشد داشته است.
وی ایجاد بخش تخصصی کودک و نوجوان در کتابخانه ها، بخش نابینایان در 4 شهرستان، بخش مرجع مستقل، امکان ارائه خدمات به گروه های خاص، ارائه سیستم اداره مخازن به صورت باز، جداسازی و بازخوانی دفاتر ثبت کتاب، فعال سازی رف برگردان ها، جداسازی پایگاه اطلاعاتی، برگزاری کارگاه های آموزشی رف خوانی، تهیه هزار و 700 عنوان کتاب گویا، راه اندازی بخش دفاع مقدس، خرید کتاب از منابع استان و نمایشگاه به مبلغ 300 میلیون تومان و... را از جمله عملکرد این اداره کل در حوزه امور کتابخانه ها عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما