ضرورت تشکیل ستاد ملی بحران براي احياي باتلاق گاوخوني

خبرگزاري شبستان:مدير كل حفاظت از محيط زيست استان اصفهان با تاكيد بر احياي تالاب گاوخوني به عنوان يكي از تالاب هاي بين المللي در كشور گفت: تشكيل ستاد ملي بحران در اين زمينه ضروري است.

حميد ظهرابي، ‌مدير كل حفاظت از محيط زيست استان اصفهان با بيان اينكه تالاب گاوخونی یکی از تالاب‌های بین‌المللی موجود در سطح کشور است،‌ به خبرنگار خبرگزاري شبستان در اصفهان گفت: متاسفانه امروز تالاب گاوخوني به يك بيابان تبديل شده واين موضوع باعث شده تا ميزان آلاينده هاي جوي در اين استان افزايش يابد.

 

وي ادامه داد: خشك شدن تالاب گاوخوني خطري جدي براي محيط زيست محسوب مي شود چرا كه وزش باد از شرق و جنوب شرقی اصفهان تولید ریزگرد و آلودگی هوا را بیشتر می کند.

 

ظهرابي با اشاره به وضع بحراني تالاب گاوخوني افزود: تالاب بین‌المللی گاوخوني براي نجات از اين بحران و احياي مجدد،‌ نیازمند تشکیل ستاد ملی بحران است.

 

وي با بيان اينكه به دليل وجود آلاينده ها و ريزگردها تعداد روزهايي كه اصفهان هواي سالم دارد كاهش يافته است،‌افزود: ‌اگر خشكي تالاب گاوخوني برطرف نشود شاهد افزايش روزهايي خواهيم بود كه هوا در نصف جهان ناسالم است واين موضوع همه مردم را تهديد مي كند.

 

‌مدير كل حفاظت از محيط زيست استان اصفهان تصريح كرد: ۱۳ تشکل مردم نهاد زیست محیطی در استان اصفهان فعال است و اميدواريم با همكاري مسئولان،‌ تشكل هاي مردم نهاد زيست محيطي و مردم شاهد احياي زاينده رود و تالاب گاوخوني باشيم.

 

وي با بيان اينكه احياي تالاب گاوخوني با احياي حوضه زاينده رود ميسر مي شود، گفت:استقرار مديريت يكپارچه در اين حوضه راهكار اصلي احياي زنده رود است.

 

تالاب گاوخونی، نام تالابی در فلات مرکزی ایران در استان اصفهان است که زاینده‌رود به آنجا می‌ریزد،‌این تالاب یکی از تالاب‌های مشهور در جلگه مرتفع مرکزی ایران به‌شمار می‌آید. این تالاب حیاتی منطقه‌ای به وسعت ۴۷۶ کیلومتر مربع را پوشانده و در ۱۶۷ کیلومتری جنوب شرق اصفهان در کنار شهر ورزنه و در مجاورت تپه های شنی واقع شده‌است.

 

ارتفاع آن از سطح دریا ۱٬۴۷۰ متر و بیشینه عمق آن ۱۵۰ سانتیمتر است. تالاب گاوخونی منابع زیستی غنی دارد و این باتلاق همچنین پناهگاهی برای پرنده‌های مهاجر است که با همه این ویژگی‌ها یکی از جاذبه‌های گردشگری است اما متاسفانه ادامه حیات این تالاب در سال های اخیر به دنبال خشكسالي و خشك شدن رودخانه زاينده رود با مشکل مواجه شده است.

 

پايان پيام/

کد خبر 397004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha