حجت الاسلام «سید جواد مرعشی»، امام جماعت مسجد «شاه آبادی»، با اشاره به نقش مساجد در پویایی وجهه دینی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان، به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: علت اینکه حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) تاکید بر این دارند که بسیج در داخل مساجد باشد این موضوع است که با یاری امام جماعت امکاناتی که امروز در جامعه وجود دارد در قالب مسجد به جوانان ارایه شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر اساس اطلاع رسانی استفاده از فضای مجازی و سایت ها بوده و این روندی است که در جامعه امروز مرسوم شده و در جامعه ما نیز توسعه یافته است بنابراین بهتر است تا این امکانات در مساجد نیز وجود داشته باشد تا جوانان در محیط مسجد بتوانند امکان بهره گیری از امکاناتی نظیر اینترنت را داشته باشند.
امام جماعت مسجد «شاه آبادی» با بیان اینکه امروز مسجد و بسیج مسجد وظیفه بزرگی را بر دوش دارند، خاطر نشان کرد: این دو تاثیرگذاری ویژه را بر جوانان دارند لذا هماهنگی و همچنین برگزاری برنامه های مشترک در راستای پیشبرد هرچه بهتر فعالیت های اوقات فراغت نوجوانان و جوانان موجب خواهد شد تا تعامل و هم افزایی میان مردم محل و مسجد ایجاد شود.
حجت الاسلام «مرعشی» با اشاره به تاثیر حضور جوانان در برنامه های اوقات فراغت مساجد اظهار کرد: اینکه نوجوانان و جوانان بیایند و اوقات فراغت را در مساجد بگذرانند به لحاظ بُعد تربیتی از اثرات معنوی بسیاری بهره مند خواهند شد، مسجد خانه خداست و مملو از حقایق است در نتیجه این آمد و شد به مسجد سبب شکل گیری تربیت دینی خواهد شد.
وی ادامه داد: بر اساس آنچه که در قرآن کریم و وحی آمده است مساجد از ارج و قرب بالایی برخوردارند لذا امر شده است که نماز یومیه را به جماعت در مساجد اقامه کنند، اما شکل گیری چنین عادتی در میان نسل جوان نیازمند آن است که والدین حضور مستمر در مساجد داشته باشند و فرزندان خود را محیط مسجد آشنا کنند.
امام جماعت مسجد «شاه آبادی»، تصریح کرد: اگر والدین بخواهند سعادت دنیایی و اخروی نصیب فرزندان شان شود و اولاد آنها برای اجتماع مفید باشند باید بتوانند دین مداری را در وجود آنان بیدار و تقویت کنند تا جوان آنها از مسایل انحرافی دور باشد، قطعا تحقق این مساله در گرو پیوند با مساجد است.
وی گفت: در این راستا مسجد «شاه آبادی»، سال گذشته و به ویژه در دوسال اخیر نزدیک بیست نوجوان را در حوزه قرائت قرآن تعلیم داده است به گونه ای که این نوجوانان هم اکنون قرآن را بدون غلط قرائت می کنند، همچنین برنامه های مسجد برای اوقات فراغت تابستانی نیز برقرار است و تلاش ما این است که روش های آموزش مختلفی را ویژه اوقات تابستان جوانان در حوزه امور دینی فراهم کنیم.
حجت الاسلام مرعشی در ادامه به جایگاه اوقات فراغت در دین مبین اسلام اشاره و اظهار کرد: پیامبر(ص) فرموده است که انسان باید روز خود را به سه وقت تنظیم کند، هشت ساعت برای زندگی، معاش و خانواده اش کار کند، هشت ساعت استراحت کند و هشت ساعت باقی به عنوان اوقات فراغت را برای یادگیری دین، قرآن، تفریح و ورزش اختصاص دهد.
وی گفت: اسب دوانی، شنا کردن و تیراندازی نیز از سوی ائمه سفارش شده است، همچنین سفارش شده است که اوقات خود را به تباهی نگذرانید، بنابراین توصیه من این است که والدین مسجد و امام جماعت را به مثابه محوری برای تربیت دینی فرزندان خود مدنظر قرار دهند.
پایان پیام/
نظر شما