به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری امروز ( 4شهریور) به مناسبت هفته دولت، ضمن ارایه گزارش عملکردی از آمار کشفیات چهار ماهه گذشته امسال ازکشف حدود 175 تن انواع مواد مخدر و روانگردانها خبر داد و گفت: 77 درصد این میزان کشفیات شامل تریاک، 17 درصد حشیش، 4درصد هروئین و مورفین، 5/0درصد شیشه و 5/1 درصد نیز سایر مواد را دربر میگیرد.
رحمانی فضلی افزود: طی مدت یاد شده همچنین 16 تن مواد پیشساز کشف شد که این مواد در ساخت و تولید روانگردانها مورد استفاده قرار میگیرد.
به گفته وی، طی این مدت 118هزار نفر نیز دستگیر شدهاند که رقم یاد شده نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش 40 درصدی را نشان میدهد.
رحمانی فضلی با تاکید بر برخورد جدی با خرده فروشان مواد مخدر به آیین نامه اجرایی نظارت و کنترل پیشسازها موضوع ماده 40 قانون مبارزه با مواد مخدر اشاره و اظهار کرد: این آیین نامه در جلسه 128 ستاد تصویب و ابلاغ شد که این امر میتواند گام موثری در کنترل پیشسازها باشد.
تصویب و ابلاغ آیین نامه اجرایی نظارت و کنترل پیشسازها
رحمانی فضلی با تاکید بر برخورد جدی با خرده فروشان مواد مخدر به آیین نامه اجرایی نظارت و کنترل پیشسازها موضوع ماده 40 قانون مبارزه با مواد مخدر اشاره و اظهار کرد: این آیین نامه در جلسه 128 ستاد تصویب و ابلاغ شد که این امر میتواند گام موثری در کنترل پیشسازها باشد.
وزیر کشور در خصوص سند جامع حمایتهای اجتماعی و درمان معتادان گفت: آییننامه اجرایی مراکز درمان و کاهش آسیب مصوب و ابلاغ شد. بدین ترتیب بحث عملیات راهاندازی مراکز اقامتی و کلینیکهای کاهش آسیب زنان معتاد نیز آغاز شده است.
به گفته رحمانی فضلی، در همین رابطه در سه ماهه ابتدایی سال چهار هزار و 211 نفر در 17 مرکز نگهداری معتادان موضوع ماده 16 پذیرش شدهاند.
ابلاغ دستورالعمل نظارت و ارزیابی تخلفات مراکز مجاز ترک اعتیاد
رحمانی فضلی با اشاره به هزینههای اختصاص یافته به بیمههای درمان پایه و بستری معتادان در سال جاری گفت: حدود 30 میلیارد تومان به این امر اختصاص یافته است که وزیر تعاون قول داده این اعتبار صرف بیمه درمان معتادان شود. همچنین دستورالعمل نظارت و ارزیابی تخلفات مراکز مجاز ترک اعتیاد تهیه و ابلاغ شد.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر به طرح دیگر دستگاه متبوعش اشاره کرد و گفت: در بحث صیانت از خانواده معتادان و زندانیان معتاد تمرکز به روی کمک به اشتغال آنها و ارائه تسهیلات به معتادان پاک شده است که وزارت تعاون، کمیته امداد، بسیج و این ستاد در این زمینه تفاهمنامههایی را امضا و اقدامات لازم آغاز شده است.
رحمانی فضلی با بیان اینکه گسترش دامنه پیشگیری از مصرف مواد مخدر، اجرای سیاست اجتماعی کردن مبارزه و آگاهیبخشی به مسئولان عزم ملی نیاز دارد، به نقش رسانهها در اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد.
کمپ ترک اعتیاد ویژه کودکان راه اندازی می شود
رحمانی فضلی با بیان اینکه کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر وظیفه سیاست گذاری در امر درمان را دارد، گفت: پروتکل درمان اعتیاد برای کودکان نهایی شده است و مرکز ترک اعتیاد کودکان در چند استان کشور هم به صورت پایلوت راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه 2 مرکز ترک اعتیاد ویژه کودکان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی راه اندازی شده است، اظهارداشت: به دلیل حساسیت زیادی که برای نحوه ارائه خدمات وجود دارد، سعی کرده ایم درخصوص برنامه ها و اقدامات بسیار دقت کنیم و ظرافت لازم را داشته باشیم.
انسداد 90 درصد مرزهای کشور
وزیر کشور با اشاره به اینکه 70 درصد کشفیات مواد مخدر در مناطق مرزی است، خاطرنشان کرد: مناطق مرزی شامل مناطق صعب العبور، طولانی، خشک و فاقد استقرار جمعیتی به طول 2هزار کیلومتر است.
وی ادامه داد: ساخت برجک دیده بانی در مناطق مختلف، کشیدن سیم خاردار، احداث دیوار بتونی، حفر خندق و تجهیز برخی مناطق مرزی به دوربین مداربسته و فیبر نوری و کنترل لحظه ای که مجموعه این اقدامات به معنای انسداد مرزهاست و 90 درصد مرزهای کشور را پوشش داده است.
رحمانی فضلی با بیان اینکه انسداد مرزها باعث شده است تا ترانزیت مواد مخدر از ایران خارج شود، یادآور شد: 10 درصد باقی مانده از مناطق مرزی ایران بخشی در سال جاری و درصدی نیز در سال 94 مسدود می شود.
در پایان از سند جامع حمایت های اجتماعی و درمان اعتیاد کشور و 12 عنوان کتاب چاپ شده در عرصه های کاهش تقاضا و مقابله با عرضه با هدف تقویت مبانی نظری در امر مبارزه با مواد مخدر و روان گردان ها با حضور وزیر کشور رونمایی شد.
پایان پیام/
نظر شما