همه چیز پیرامون طرح اختبار و سيستم آموزشي حوزه علميه

خبرگزاری شبستان:

به گزارش خبرگزاري شبستان همه ساله طرح اختبار و تثبيت طلاب تازه ورود از اواسط مردادماه شروع مي شود؛ طرحي كه به منظور آشنايي مديران و مسئولان مدارس علميه با طلاب جديد و بررسي وضعيت ظاهري، باطني، فكري و اخلاقي آنان و همچنين آشنايي افراد داوطلب با وضعيت حوزه برگزار مي شود.

براي آشنايي بيشتر با اين طرح پاي صحبت هاي حجت الاسلام و المسلمين سيد عبدالهادي علم الهدي متولي مدرسه علميه علم الهدي نشستيم. وي كه 14 سال از درس خارج حضرات آيات گلپايگاني، وحيد خراساني، مكارم شيرازي، سبحاني و ... استفاده كرده است مطالب ارزشمندي درباره طرح اختبار و همچنين وضعيت آموزشي حوزه مطرح كرد.

حجت الاسلام و المسلمين علم الهدي در ابتدا گفت: امسال 16 نفر از سوي قم براي شركت در طرح اختبار به مدرسه آيت الله علم الهدي آمدند كه از 15 مردادماه شروع شده است؛ وجه تسميه اين طرح ريشه در واژه خبر به معناي مطلع شدن و خبرگرفتن دارد.

اهمیت آشنایی با وضعیت حوزه از وجوه مختلف

توليت حوزه علم الهدي در ادامه از آشنايي اين افراد با وضعيت ظاهري و آموزشي و همچنين تربيتي حوزه در طي اين طرح گفت و اظهار داشت: مسئولان مدارس مي توانند در اين مدت از جنبه هاي جسماني، ظاهري، اخلاقي، باطني، فكري و روحي افراد داوطلب براي حضور در حوزه هاي علميه مطلع شوند.

برخي بي اطلاع از اهداف حوزه، وارد حوزه مي شوند

وي افزود: اين طرح بسيار ارزشمند مي باشد زيرا بسيار ديده شده است برخي افراد به دليل اينكه در كنكور قبول نشده اند مي خواهند وارد حوزه شوند كه اين، انگيزه و هدف مناسبي نيست؛ و بعضاً ديده شده است پس از صرف هزينه هاي بسيار از سوي حوزه و همچنين صرف زمان و هزينه از سوي طلبه، وي دچار نااميدي و دلزدگي مي شود و با روحيه اي خشن و معترض از حوزه جدا ميشود؛ كه مي تواند بدبيني نيز به دنبال داشته باشد.

امام جماعت مسجد الزهرا با اشاره به اينكه برخي از افراد با مسير حوزه و اهداف آن آشنا نيستند لذا در اين دوره مي توانند اين مسير و اهميت و جايگاه آن را درك كنند گفت: يكي از اين 16 نفر نزد من آمد و گفت كه در كنكور قبول شده بودم لذا تصميم گرفتم حوزه را ترك كنم كه مادرم خوابي ديد كه  تعبيرش اين شد كه بيرون رفتن از حوزه مساوي است با انحراف؛ و اين چنين شد كه تصميم گرفتم در حوزه بمانم.

برخی از داوطلبین ورود به حوزه، حذف می شوند

حجت الاسلام و المسلمين علم الهدي با تأكيد بر اينكه طبيعتاً درصدي از افراد حذف مي شوند خاطرنشان كرد: اين حذف عمدتاً به دليل رفتار، گفتار، تفكرات و روحيات اخلاقي افراد مي باشد كه با اهداف و آرمان هاي حوزه متناسب نيست.

وي ادامه داد: به هر صورت بعد از برگزاري امتحاني سراسري در كشور، عده اي مجاز به انتخاب حوزه مي شوند و بر اين اساس، به مدارس علميه معرفي ميشوند؛ اما پرواضح است كه به صرف يك امتحان سراسري نمي شود شايستگي فرد را براي طلبه شدن احراز نمود لذا تصميم درستي براي برگزاري طرح اختبار صورت گرفته است كه نسبت به روش سنتي مفيدتر است.

تأكيد بر درستي طرح اختبار و تثبيت

توليت حوزه علم الهدي در ادامه با اشاره به اينكه اجراي اين روش، بسيار درست است تصريح نمود: بي شك با توجه به اقتضائات جامعه، آقايان براي ساماندهي دقيقتر حوزه هاي علميه، ناگزير از اجراي چنین برنامه هايي هستند. وي در همين ارتباط توضيح داد: در گذشته عمدتاً افراد از مكتبخانه وارد حوزه مي شدند ولي امروزه از هر مقطع، مكاني و با هر درجه تحصيلي از سيكل و ديپلم تا فوق ديپلم و ليسانس، وارد حوزه مي شوند.

استاد اخلاق حوزه در پايان از درگاه الهي مسئلت نمود علم و تقوي را چنان در حوزه هاي علميه و طلاب استوار نمايد كه بتوانند با ارايه الگوهاي صحيح و نيكو، جامعه را اصلاح كنند.

پایان پیام/

 

کد خبر 396704

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha