نرخ تورم در خوزستان به 22.3 درصد رسید

خبرگزاری شبستان: معاون برنامه ریزی استاندار خوزستان گفت: در آمار چهار ماهه امسال موفق شدیم نرخ تورم را در استان به ۲۲/۳برسانیم که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲/۳ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، امید حاجتی، معاون برنامه ریزی استاندار خوزستان، در نشست خبری با اصحاب رسانه، گفت: رسانه‌ها باید استفاده از تولیدات داخلی خوزستان را به عنوان یک کار فرهنگی در استان جا بیندازند و روی بخش خصوصی به صورت ارشادی برای استفاده از تولیدات داخلی استان کار شود.

 

وی یادآور شد: خوزستان در تولید ناخالص ملی کشور با احتساب درآمدهای نفتی در رتبه دوم بعد از تهران و بدون احتساب درآمدهای نفتی، چهارمین استان کشور هستیم.

 

وی با اشاره به جایگاه خوزستان در اقتصاد کشور، ادامه داد: سرمایه گذاری‌های زیر بنایی خوبی در استان صورت گرفته که عمدتا بالا دستی در حوزه نفت، پتروشیمی و بنادر بودند ولی آنچنان که باید به صنایع میان دستی و پایین دستی که سهم عمده ای در ایجاد اشتغال  و درآمد سرانه دارند توجهی نشده است.

 

حاجتی، با بیان اینکه براساس سرشماری سال ۹۰، خوزستان از نظر نرخ بیکاری دومین استان و بعد از سیستان و بلوچستان قرار گرفته، افزود: نرخ بیکاری در کشور برابر با ۱۴/۸درصد است در حالی که این نرخ در خوزستان ۲۵/۷ درصد و بسیار بالاتر از نرخ کشوری است.

 

وی با اشاره به اینکه کشور در رکود تورمی قرار دارد، تصریح کرد: در زمانی که دولت تدبیر و امید سکان کشور را به دست گرفت ایران در رکود تورمی و تحریم‌های گسترده قرار داشت که این بدترین بیماری برای اقتصاد کشور است.

 

معاون برنامه ریزی استاندار خوزستان، با اشاره به اینکه مشکلات ناشی از تحریم به خاطر ویژگی‌های خوزستان در این استان تاثیرگذارتر بود اذعان داشت: خوزستان دارای یک ویژگی خاص است که باعث شد رکود تورمی و تحریم در آن تأثیرگذارتر باشد.

 

وی با بیان اینکه ۲۱ درصد شاغلان کشور در بخش دولتی هستند این در حالی است که ۳۱ درصد جمعیت شاغل خوزستانی در بخش دولتی می باشند، اضافه کرد: با این شرایط طبیعی است که هر بحرانی در بخش مخارج دولتی با ۱/۵ برابر اثر بیشتری در خوزستان گذاشته و تأثیر تحریم و رکود تورمی در خوزستان مضاعف و تشدید می‌شود.

 

وی ادامه داد: وقتی توان شاغلان بخش دولتی تحلیل می‌رود به صورت غیر مستقیم اثر خود را بر بخش خصوصی گذاشته و باعث شد برخی شهرستان‌ها مانند مسجدسلیمان با نرخ بیکاری ۴۳ درصد مواجه باشند.

 

حاجتی، عنوان کرد: دولت برای برون رفت از این مشکلات مذاکرات هسته‌ای را دنبال می‌کند و طبق ابلاغیه اقتصاد مقاومتی براساس فرمایشات مقام معظم رهبری نیز، از ظرفیت‌های موجود استفاده می‌کنیم تا مشکلات اقتصادی کشور و استان حل شود.

 

وی با بیان اینکه در خوزستان تصمیم بر آن است که در حوزه اشتغال‌زایی از ظرفیت‌هایی غیر از بودجه عمومی دولت استفاده کنیم، اظهار داشت: سراغ اعتباراتی مانند فاینانس خارجی و صندوق توسعه ملی رفتیم به این ترتیب ارتباط بین شاغلان بخش خصوصی و دولتی را از بین می‌رود.

 

معاون برنامه ریزی استاندار خوزستان، خاطر نشان کرد: علی رغم اینکه فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها اجرایی شد و همه انتظار افزایش نرخ تورم را داشتند در آمار چهار ماهه امسال موفق شدیم نرخ تورم را در استان به ۲۲/۳برسانیم که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲/۳ درصد کاهش یافته است.

 

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های میان مدت توسعه اقتصادی را در ابعاد مختلف به تفکیک استان‌ها در دستور کار داریم اذعان کرد: سند بالا دستی توسعه و آمایش استان که در هر برنامه ریزی مورد نظر قرار می‌گیرد را در دستور کار داریم که بر اساس آن آینده مناسبی برای استان که ما را به توسعه پایدار می‌رساند پیش بینی کرده‌ایم.

 

وی با اشاره به اینکه به جای لابی گری و چانه زنی یک سیستم عادلانه را برای توزیع اعتبارات تعریف کرده‌ایمۀ بیان کرد: امسال برای اولین بار در استان توزیع اعتبارات بر اساس الگوهای منطقه ای و هدفمند انجام داده‌ایم و هر شهرستانی که که فاصله بیشتری با شاخص‌ها داشته باشد اعتبار بیشتری برای برون رفت از شرایط موجود دریافت می‌کند.

 

حاجتی، با اشاره به اینکه با این کار شاخص‌های توسعه به صورت همگن و متوازن خواهند بود، عنوان کرد: در حوزه اعتبارات هزینه ای علی رغم کسری، توزیع را انجام دادیم و هیچ مشکلی در ادارت و سازمان برای ارائه خدمات به هم استانی‌ها وجود ندارد.

 

وی درپاسخ به سؤالی در رابطه با عدم سرمایه‌گذاری در ایجاد شرکت‌های دانش بنیان اظهار کرد: در اولین جلسه ای که به هیئت دانشگاه شهید چمران برگزار کردیم از آنها خواستیم که براساس ظرفیت‌های ملی قانونی نسبت به توسعه شرکت‌ها اقدام کنند و این امر مستلزم این است که مجموعه دانشگاهی وقت بیشتری بگذارد.

 

معاون برنامه ریزی استاندار خوزستان، یاد آور شد: هماهنگی‌هایی در حال انجام است زیرا ظرفیتی است که با حداقل هزینه‌ها، ارزش افزوده را ایجاد می‌کند که با همکاری مجموعه دانشگاهی این ظرفیت را ایجاد می‌کنیم.

 

وی در رابطه با تأثیر تردد خودروهای پلاک اروند در خوزستان بر روی قیمت خودروهای داخلی عنوان کرد: قیمت‌ها را عرضه و تقاضا شکل می‌دهند. در صورتی که از خودروهای پلاک اروند در  داخل استان استقبال شود، خودروهای پلاک داخل با مدل پایین ارزان می‌شوند اما بر روی قیمت خودروهای صفر کیلومتر که از کارخانه بیرون می‌آیند نمی‌توانند تأثیر بگذارند.

 

وی تصح کرد: مجوزهای استخدامی که سال‌های گذشته صادر شده است به دلیل تأمین نشدن منابع مالی برای اجرایی کردن ان ها دچار مشکل هستیم اما از مجوزها برای جایگزینی با بازنشسته‌ها و تبدیل وضعیت استفاده می‌کنیم زیرا بار مالی ندارند.

 

حاجتی، در رابطه با استفاده از تولیدات داخلی استان، تاکید کرد: استفاده از تولیدات داخلی استان دو مزیت حمایت از تولید کنندگان و افزایش اشتغال را دارد که در ادارات و سازمان‌های دولتی در حال انجام است.

 

وی بر لزوم فرهنگ سازی این امر تاکید کرد و ادامه داد: رسانه‌ها باید این اقدام را به عنوان یک کار فرهنگی در استان جا بیندازند و روی بخش خصوصی به صورت ارشادی برای استفاده از تولیدات داخلی استان کار شود.

 

وی تصریح کرد: البته فرهنگ سازی جهت استفاده از تولیدات داخلی به این معنا نیست که تولید کننده هر کالای بی کیفیتی را می‌تواند تولید  کند بلکه بر روی کالاهای تولیدی از نظر کیفیت نظارت لازم صورت می‌گیرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 396651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha