به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، همایش تکریم خادمان طرح تلاوت نور و محافل انس با قرآن استان کرمانشاه روز گذشته(2 شهریور) با حضور معاون ستاد عالی کانون های مساجد کشور، معاون استاندار، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران مسئول، ائمه جماعات و فعالان قرآنی کانون ها در تالار غدیر برگزار شد.
محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در این مراسم با اشاره به سالروز جهانی مسجد و ابراز تأسف از تداوم تخریب مساجد از سوی سرسپردگان رژیم صهیونیستی، گفت: با توجه به هتک حرمت هایی که به مساجد می شود، توجه به تکریم مسجد جدی تر می شود.
وی، با بیان اینکه مساجد خانه خدا هستند و برای قرآن بنا شده اند، افزود: فعالیت های قرآنی باید از مسجد شروع شود چرا که انحراف در این گونه برنامه ها کمتر خواهد بود.
جعفری، با بیان اینکه برداشت غیرمسجدی از قرآن می تواند نتیجه ای مانند گروه فرقان داشته باشد، اظهار كرد: برداشتی که در مسجد به عنوان محل آموزش، آشنایی و انس با قرآن و بهره بردن از آن می توان داشت، متفاوت از برداشت غیرمسجدی است.
وی، گفت: یکی از دستاوردهای فعالیت های قرآنی، طرح تلاوت نور است که فراگیر ترین طرح قرآنی در کشور است.
کانون های مساجد افتخار دارند که مجری بزرگترین طرح ماندگارترین، فراگیرترین، کم هزینه ترین و در عین حال اثرگذارترین طرح قرآنی در کشور هستند.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، خاطرنشان کرد: در حال حاضرحدود 10 میلیون نفر در 29 هزار مسجد مجری این طرح در طول شبانه روز از یک تا سه صفحه از قرآن کریم را قرائت می کنند.
وی، اجرای این طرح را برای نظام یک افتخار دانست و گفت: نظامی که از قران درس گرفته و برای اجرای فرامین قرآنی ایجاد شده، باید بیش از این فعالیت قرآنی داشته باشد.
جعفری، بیان کرد: در سراسر کشور خصوصا در مناطق محروم شدیدا به قران نیاز داریم و خیرین قرآنی باید برای تأمین قرآن به یاری کانون ها بیایند.
وی، ادامه داد: برای پیشرفت این طرح و فراگیر شدن در بیش از 70 هزار مسجد در سراسر کشور، به میلیون ها قرآن نیاز داریم.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، گفت: به برکت این طرح، 7 هزار جلسه تفسیر قرآن در مساجد تشکیل شده است و ستاد عالی نیز با همکاری حوزه علمیه، تفسیر همراه را به عنوان منبع تفسیری خوب را آماده کرده است.
وی، جذب نوجوانان به فعالیت های قرآنی، شناخت استعدادهای جوانان و نوجوانان در بحث فعالیت های قرآنی و انس و الفت عموم مردم با قرآن را به عنوان بخشی از دستاوردهای این طرح عنوان کرد.
جعفری، بیان کرد: اکنون زمینه انس با قرآن با فعالیت های از قبیل جشنواره مدهامتان، دوره های تربیت معلم، مهدهای قرآنی(شکوفه ها)، مسابقات قرآن، کلاس های مختلف آموزش، گروه های تواشیح و برنامه های جزء خوانی در کانون های مساجد فراهم شده است.
وی، گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد سال گذشته بیش از 300 جلسه سنتی قرآن را احیاء کردند که به جد به آن نیاز داریم.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، خاطرنشان کرد: آموزش قرآن و قرائت مرحله اول است باید به انس با قرآن و پس از آن تربیت قرآنی برسیم.
وی، با تأکید بر اینکه فعالیت های قرآنی باید در سه مرحله قرآن آموزی، قرآن شناسی و تربیت قرآنی پیگیری شود، تصریح کرد: در گام اول فعالیت های گسترده ای داریم و بحث تفسیر هم مرتبط با بحث قرآن شناسی است که در کانون های مساجد در دستور کار قرار گرفته است.
جعفری، تأکید کرد: انتظار می رود مجلس و دولت بیش از پیش به یاری کانون های فرهنگی هنری مساجد بیایند که یکی از مراکز اصلی برای تحقق دغدغه های رهبری در خصوص تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در کشور است.
وی، از آماده سازی طرح تربیت حافظان جهت اجرا در کانون های مساجد کشور خبر داد و گفت: این ظرفیت در کانون های مساجد فراهم است و در صورت اختصاص اعتبار به صورت نظامند و گسترده در سطح کشور اجرا می شود.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، با اشاره به نقش وحدت آفرین قرآن در صدر اسلام، اظهار كرد: پیامبر اکرم (ص) در کمتر از 20 سال با دعوت طوایف و قبایل اعراب به این کتاب از آن ها یک امت واحده ساخت به گونه ای که از باور جنگ و خونریزی به پیمان برادری،محبت ،وحدت و برابری رسیدند.
وی، از نبود امت واحده به عنوان حلقه مفقوده در جهان اسلام اشاره کرد و گفت :عدم توجه به قرآن و عمل نکردن به وحدت کلام وحی از سوی مسلمانان مشکلات امروز جهان اسلام را رقم زده که علت همه این ها،فاصله گرفتن از قرآن است.
جعفری تصریح کرد: امروز به جای اینکه مسلمانان برای مبارزه با ظلم و استکبار آماده باشند این استکبار و صهیونیست است که مسلمانان را به خودشان سرگرم کرده است.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، گفت: داعش و سایر گروه های انحرافی در بخشی از کشورهای اسلامی دارند دستورات غرب را در همین زمینه اعمال می کنند .
وی گفت: این گروه های انحرافی روزانه تعداد زیادی از مسلمانان را در سراسر دنیا در کشورهای اسلامی بیگناه می کشند و چهره اسلام را مخدوش می کنند.
جعفری، با اشاره به ابعاد اسلام هراسی که از سوی این گروه ها و با حمایت غرب هدایت می شود، ابراز كرد: هر آزاد اندیشی که بخواهد در مورد اسلام تحقیق کند در اولین برخورد با جنایات این افراد جاهل،کج فهم و خائن در فضای مجازی مواجه می شود.
وی گفت: آیا زمان آن نرسیده است به جای تقدیس ظاهری به عمق قرآن پی برده و به فرامین قرآن عمل کنیم، اگر این توجه را نداشته باشیم یقینا همیشه در زمین دشمن بازی خواهیم کرد.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، با تأکید بر اینکه این افراد حق ندارند چهره تابنده و زیبای اسلام را اینگونه مخدوش به جهان نشان دهند از گروه های تکفیری به مثابه کف روی آباد یاد کرد و گفتک جهالت، کج فهمی، برداشت غلط، ظلم و خیانت هیچ گاه ماندگار نیست.
وی، تصریح کرد: اگر امروز در عین اینکه در دنیا ظلم، نابرابری و فساد بیداد می کند در کشور ما این امنیت و آرامش وجود دارد به خاطر توجه به قرآن و عمل به فرامین کلام وحی است که این به برکت انقلاب و هدیه آن به مردم است.
جعفری، تداوم این امنیت و آرامش را در انس با قرآن دانست و گفت: تا زمانی برای این امنیت و اقتدار تضمین وجود دارد که انس به قرآن و توجه به آن بیشتر شده و دشمن شناسی ما از منظر قرآن باشد.
وی، با تأکید بر توجه به قرآن در مباحث فردی و اجتماعی، یادآور شد: این فضای قرآنی و معنوی که در مملکت ما به وجود آمده به برکت خون شهدا و رهبری قرآن مدار امام راحل و مقام معظم رهبری(مدظلله العالی) است که باید آن را بشناسیم و به جوانان معرفی کنیم.
معاون ستاد عالی، با بیان اینکه باید رابطه قرآنی را در زندگی خود نظامند کنیم، اظهار داشت: عمل به قرآن و تلاش در این زمینه باید با جدیت هر چه تمام تر در دستور کار فعالان قرآنی در مساجد قرار بگیرد.
وی، با اشاره به اینکه استان کرمانشاه به لحاظ فعالیت های فرهنگی مذهبی از استان های برتر کشور است، خاطرنشان كرد: باید فعالیت های قرآنی ما در شأن نظام اسلامی و کشور قرآنی باشد.
پایان پیام/
نظر شما