توجه به نقش بصیرت افزایی مساجد/نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی با محوریت مساجد

خبرگزاری شبستان: محقق و پژوهشگر حوزه گفت: نباید فضای مسجد را به گونه ای نشان دهیم که نماز جماعت ما چنین است و چنان است بلکه باید به لایه دیگری از آن که بصیرت افزایی است توجه شود.

حجت الاسلام  والمسلمین اسدالله کریمی در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم، با اشاره به جایگاه اثر گذار مسجد گفت: مساجد در گذشته کارکردی چند لایه داشته اند که متاسفانه در جامعه  و عصر ما تصور مردم از مساجد فقط  نماز خواندن  و جنبه عبادی آن است.

 

 

 

وی افزود: وقتی در سیره پیامبر اکرم(ص) دقت می کنیم کارکرد مساجد بسیار فراتر از همه این موارد بوده  به طوری که پیامبر اکرم(ص) فرموده اند:آنگاه که  آفتها از آسمان فرود می آیند فقط اهل مسجد از این آسیبها در امان خواهد بود.

 

 

 

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: ظاهر کلام حضرت شاید این باشد که در هنگام فرود بلا و معصیت اهالی مسجد تنها در امان هستند اما اگر یک نگاه کلان به فرمایش پیامبر (ص) داشته باشیم  مسجد می تواند به عنوان پایگاهی مهم که از بروز بسیاری ازناهنجاری های اجتماعی ، تربیت نادرست و ورود هجمه فرهنگی غرب جلو گیری کند دارای ارزش و اهمیت فراوانی در جامعه و زندگی فردی و اجتماعی  محسوب می شود.

 

 

 

حجت الاسلام کریمی تصریح کرد: اگر نماز در جایگاه واقعی خود که مسجد می باشد اقامه گردد می تواند به عنوان یک زره امنیت روحی و روانی انسانها را تامین نماید  و بسیاری از مسائل موجود در جامعه را رفع کند.

 

 

 

محقق و پژوهشگر حوزه  یادآور شد: جایگاه مسجد در پیام ائمه (ع) همراه با کارکردهای سیاسی ، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی  را که در صدر اسلام داشته  تببین شده است  که اگر دولتمردان امروز یک نگاه جامع به این کارکردها داشته باشند و امکانات لازم را برای تحقق این اهداف در مساجد فراهم سازند قطعا می توان برخی کارکردهای فرهنگی و اجتماعی را در مساجد احیا کرد.

 

 

 

وی خاطر نشان ساخت: یکی دیگر از کارکردهای مسجد را می توان بر طرف ساختن شکاف عمیق اجتماعی دانست که بیشتر به خاطر نبود فضای معنوی  و دینی مناسب در آنها می باشد.

 

 

 

وی اذعان کرد: خوشبختانه در جامعه دینی ما رفع این شکاف عمیق را می توان با مساجد از بین برد چرا که  همه اقشار در هر پست و مقامی در مقابل خالق خود برابر هستند  که این برابری سبب ایجاد وحدت و اتحادی ناگسستنی در بین مردم می شود.

 

 

 

حجت الاسلام کریمی با بیان اینکه نماز جماعت باید سبب بصیرت افزایی در جامعه شود ابراز داشت: نباید فضای مسجد را به گونه ای نشان دهیم که نماز جماعت ما چنین است و چنان است بلکه باید به لایه دیگری از آن که بصیرت افزایی است توجه شود.

 

 

 

محقق و پژوهشگر حوزه  ادامه داد: بهترین مدل حکومتی ما نشات گرفته از روش حکومتی پیامبر اکرم(ص) در شهر مدینه است  که اگر از این مدل حکومتی در کشور،جامعه، مناطق و  محل های کوچک شهری با اساس و محوریت  مساجد باشد می تواند نقش مهمی در احیای کارکردهای مساجد و اثر گذاری خوبی در بالا بردن سطح کمی و کیفی مساجد داشته باشد.

 

 

 

وی افزود: امام جماعت و هئیت امنای مساجد در واقع وزرای این  مکان فرهنگی دینی و تربیتی هستند که باید آگاه به مسائل روز جامعه باشند تا بتوانند به عنوان بازویی توانمند در مساجد حضور داشته باشند.

 

 

 

وی یادآور شد: اگر تمام رفتار و اخلاق ما بر اساس دین و با محوریت مسجد باشد بسیاری از مشکلات  فرهنگی و اجتماعی در جامعه و خانواده اتفاق نخواهد افتاد که رسیدن به چنین هدفی  نیازمند برنامه ریزی  و مدیریت در امور است .

 

 

 

استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: کانون  های فرهنگی هنری مساجد نیز می توانند  با ارائه طرحهای مناسب فرهنگی و تربیتی با امام جماعت به عنوان ستون اصلی و اثر گذار در مساجد ارتباط برقرارکرده و زمینه های لازم برای جذب جوانان به مساجد را فراهم سازند.

 

 

 

حجت الاسلام کریمی گفت: مساجد از مهمترین پایگاههای دینی ، فرهنگی و تربیتی در جامعه هستند که ائمه جماعات می توانند با برقرای ارتباط شکاف میان نسل جوان و مساجد را از بین ببرند وسبک زندگی دینی و اسلامی را با محوریت مساجد در جامعه نهادینه سازند.

 

 

 

پایان پیام/

کد خبر 396448

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha