برنامه ریزی اوقات فراغت در مسجد مستلزم بسترسازی مناسب

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد «الزهرا» معتقد است برای آنکه جوانان برای اوقات فراغت خود به برنامه های مساجد مراجعه کنند، نیازمند بسترسازی دقیق در این حوزه هستیم.

 

حجت الاسلام «عباس غلامرضا زاده»، امام جماعت مسجد «الزهرا» میدان جردن، با بیان اینکه دوره جوانی مهمترین مقطع زندگی در راستای شکل گیری تربیت افراد محسوب می شود، به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: جوان نماد پویایی یک جامعه محسوب می شود در نتیجه باید برای گذراندن اوقات فراغت اش برنامه های دقیقی از سوی نهادهای مختلف طراحی شود.

 

وی ادامه داد: جوان به علت روحیه استقلال طلبی و حقیقت طلبی همواره به دنبال آن است که بتواند برای گذراندن اوقات فراغت خود به جایی مراجعه کند که علاوه بر ارایه برنامه های فرهنگی، تفریحی و هنری، فکر او را نیز تغذیه کند که این چنین ویژگی هایی را می توان توامان در مساجد به جوانان ارایه کرد.

 

حجت الاسلام غلامرضازاده افزود: البته در این بین باید تقسیم وظایف صورت پذیرد، یک سری از وظایف به عهده مسجد، بخشی بر عهده متولیان برنامه های فرهنگی، یک سری بر عهده خانواده و نهایتا بر عهده خود خود جوان است که باید نسبت به نحوه گذردان اوقات فراغت اش احساس مسئولیت کند.
 

امام جماعت مسجد «الزهرا» گفت: وظیفه مساجد آن است که تمام بسترهای لازم برای حضور جوان در مسجد را فراهم کند، قطعا اولین قدم در این مسیر به امام جماعت بستگی دارد، اینکه امام جماعت تا چه اندازه حوصله داشته باشد و پاسخگوی سوالات جوانان باشد، همچنین هیات امنا، افراد متکفل در امر مسجد باید برنامه ریزی های متنوعی در مسیر این امر لحاظ کنند.

 

وی با بیان اینکه خانواده ها نیز باید بستر حضور جوانان در مسجد را فراهم کنند، خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین مسایل برای حضور مستمر جوان در مسجد آن است که والدین خودشان مقید به حضور در برنامه های مساجد باشند، همچنین خانواده ها باید وقت خود را طوری تنظیم کنند که وقت نماز حدالامکان برنامه دیگری نداشته باشند و در نتیجه برای اقامه نماز جماعت در مساجد حاضر شوند.

 

حجت الاسلام «غلامرضا زاده» تصریح کرد: مسجد یک محله در واقع گل سرسبد محله است و باید برای تمام محل، مدارس محل، خانه های محل، برنامه ریزی داشته باشد تا طیف های مختلف به مسجد مراجعه کنند و فرهنگ و تربیت مسجدی در محله شکل گیرد، چراکه اگر مساجد فعالیت مستمر نداشته باشند هرچه قدر هم بتوانیم جوان را به مسجد جذب کنیم به هرحال به علت اینکه استمرار در برنامه ها وجود ندارد جوان روزی از چنین مسجدی خداحافظی می کند.

وی ادامه داد: برنامه های مختلف مساجد به ویژه طی تعطیلات تابستانی باید روی تابلو مسجد به صورت مکتوب نصب شود و کانون های فرهنگی هنری نیز در کنار برنامه های فرهنگی تربیتی، نسبت برگزاری برنامه های اردویی نیز مبادرت ورزند.

 

حجت الاسلام «غلامرضا زاده» همچنین در ادامه به بخشی از برنامه های هفتگی مسجد «الزهرا» اشاره و اظهار کرد: روزهای شنبه برنامه «نقد فرق»، روزهای یکشنبه محفل «انس با قرآن»، روزهای دوشنبه بحث «بیان احکام و مسایل فقهی به صورت پاور پوینت»، روزهای سه شنبه بحث در مورد ادعیه و قرائت دعای توسل»، «روزهای چهارنشبه بحث در مورد «احادیث اخلاقی»، روزهای پنج شنبه دعای «کمیل» و روزهای جمعه نیز دعای «ندبه»  قرائت می شود.

 

وی همچنین با اشاره به دیگر برنامه های مسجد «الزهرا» افزود: کانون تابستانی ویژه پسران و دختران در مقاطع دبستان، راهنمایی و دبیرستان از جمله فعالیت های مسجد الزهرا است که در قالب برنامه های فرهنگی تفریحی، اردو و برنامه های ورزشی است.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 396351

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha