خبرگزاری شبستان: شهرداری تهران، آغاز به احداث پارک هایی برای بانوان کرده تا بتوانند به راحتی در آنها به ورزش و تفریح بپردازند. یکی از مشهورترین این پارک ها، "بهشت بانوان" واقع در منطقه میرداماد است. هنگام ورود به محوطه تابلویی کنار در ورودی با مضمون " عکسبرداری و فیلمبرداری ممنوع " به چشم می خورد. تابلویی که نشان می دهد برای ورود به این پارک باید مراقب دوربین های خود بود. اما به نظر می رسد مانند سایر مکان هایی که برای بانوان تعبیه شده اند، این تابلو نمی تواند مانع از خروج تصاویر مختلف از این محل شود.
فضای پارک طوری طراحی شده که بیشتر امکانات لازم برای فضای باز سبز را دارد، اما اینکه سازندگان پارک به هدف خود از احداث آن، یعنی مکانی که بانوان بتوانند به راحتی و بدون نیاز به پوشش اسلامی در آن از لذت تفریح و استراحت بهره مند شوند، رسیده اند یا نه جای سوال دارد.
حصارهای ناقص اطراف پارک، روزنه ای برای اطرافیان
اطراف این پارک با ایرانیت های پلاستیکی نسبتا بلندی پوشیده شده، اما بخش قابل توجهی از آن بدون داشتن حصار، با یکی از پیچ های بزرگراه مجاور، مشرف است. با توجه به اینکه بانوان با این تصور که به راحتی و بدون داشتن حجاب می توانند در پارک به امور خود بپردازند، به آن وارد می شوند، امنیت این محوطه را زیر سوال می برد. لازم به ذکر است که بزرگراه کنار پارک پاره ای از اوقات با اختلال ترافیک مواجه است که خود فرصتی است برای اینکه سرنشینان خودروها به تماشای داخل پارک بپردازند.
پاسخ یکی از مسئولین در خصوص عدم رسیدگی به شرایط نامساعد پارک
یکی از کسانی که به عنوان نگهبان در پارک بهشت بانوان مشغول به کار است، مسایلی از قبیل سیگار کشیدن برخی افراد و عدم وجود قانونی برای جلوگیری از آن، اشراف پارک به خارج از آن و نبود مقرراتی مبنی بر ممنوعیت حمل هرگونه دستگاه عکس و فیلمبرداری را از مشکلات اصلی این پارک می داند. این در حالی است که خانم "خادمیان"، ناظر بوستان بهشت مادران درباره وجود این مشکلات و اینکه چرا تا به حال به آنها رسیدگی نشده پاسخی دارد: " پیش از افتتاح پارک برای استفاده بانوان، من و آقای قالیباف به همراه همسر ایشان فضا را کاملا مورد بازدید قرار دادیم. از نظر ما هیچ مشکلی نبود و همه قسمت های آن از دید افراد خارج از فضای پارک، پوشیده است. اما درباره بخشی که پوشیده نشده، با نگاه کردن از بزرگراه حقانی، تصویر واضحی از افراد داخل دیده نمی شود. حتی مشخص نیست طرف زن است یا مرد، چه برسد به اینکه پوشش او مشخص باشد. ضمن اینکه آنجا بزرگراه است و خودروها با سرعت از آن می گذرند. به علاوه نیروهای انتظامی مراقب، اطراف پارک مستقرند و امکان هرگونه دید زدن یا فیلمبرداری و عکاسی از بیرون وجود ندارد. بنابراین از نظر ما آن محدوده نیاز به پوشش ندارد."
به نظر می رسد که شهرداری و مسئولین پارک غافل از اینکه تهران شهری به ترافیک سنگین است، از ایمن سازی محوطه از قرار داشتن در دیدرس بزرگراه، سر باز می زنند.
وی مشکل سیگار کشیدن افراد در پارک را ناشی از وجود قانونی مبنی بر منع بانوان از کشیدن سیگار می داند و از نظر او ممنوعیت استعمال مواردی از جمله قلیان، از مزایای بهشت بانوان است. در حالی که در بسیاری از محوطه های شهری، کشیدن سیگار بدون توجه به قوانین کشور، ممنوع است و پیگرد قانونی دارد.
خادمیان مشکل احتمال فیلمبرداری و عکاسی با موبایل و دوربین را اینگونه حل می کند: "در این خصوص جلسات متعددی داشتیم. به این نتیجه رسیدیم که فرهنگ سازی بهتر است، تا استفاده از زور و گشت بدنی و گرفتن موبایل و دوربین. بالاخره خانم ها نیاز به تلفن همراه خود دارند. مثلا همسر یا پدر و مادرشان می خواهند با آنها تماس بگیرند و رفت و آمدشان را هماهنگ کنند. گرفتن گوشی قطعا برای آنها مشکل ساز می شود. اگر کسی غرضی داشته باشد و بخواهد عکس یا فیلم از خانم ها بگیرد، کار خودش را با وسایل دیگری که شاید انتظامات هم اصلا متوجه نشود، انجام می دهد. البته اگر کسی اقدام به اینکار کند، قطعا با او برخورد می کنیم."
پارک بهشت بانوان در حالی به بهره برداری رسید که سر و صدای زیادی را به دلیل بودن اولین محل برای راحتی بانوان بدون نیاز به حجاب به راه انداخت، در حالی که همانند بسیاری از موارد احداث شده توسط شهرداری، نه تنها باری از مسایل کلانشهر تهران بر نداشته، بلکه روز به روز بر مشکلات آن افزوده می شود.
پایان پیام/
نظر شما