به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار دهقان وزیر دفاع در بخش دیگری از نشست با اصحاب رسانه در مورد همکاری با بخش خصوصی در وزارت دفاع اظهار کرد: سیاست ثابت و پایدار ما در وزارت دفاع این است که باید به سمتی حرکت کنیم که تمامی ظرفیت های بخش دولتی و بخش خصوصی را در جهت تولید اقلام مورد نیاز به کار بگیریم اکنون در وزارت دفاع نهادی مستقر شده است که وظیفه اش بررسی و ارزیابی توانمندیهای بخش خصوصی است که میتواند در خدمت تولیدات دفاعی کشور قرار گیرد این نهاد کاملاً فعال است.
وی با اشاره به فعالیت 1300 شرکت بیرونی و ارزیابی فعالیتهای این شرکتها از سوی وزارت دفاع تصریح کرد:ما با این شرکتها به صورت فعال همکاری می کنیم ما در بسیاری از زمینه های همکاری خود و زمینههای مورد نیاز با همکاری بخش خصوصی سرمایه گذاری انجام دهیم و اکنون که این ظرفیت وجود دارد ما می توانیم حلقه های ناقص را تکمیل کنیم.
سردار دهقان تصریح کرد: به طور طبیعی در حوزه بخش خصوصی ما همکاری و سرمایه گذاری مشترک در بسیاری از زمینه ها انجام داده ایم و این موضوع روند بسیار درست در پیش دارد.
وزیر دفاع اظهار کرد: در تعامل با دولت نیز انجایی که احساس کرده ایم ظرفیت هایی وجود دارد از آن استفاده کرده ایم وزارت دفاع نقش موثر و سازنده در کمک رسانی به دولت و اجرای برنامه توسعه برای خود قائل است و ما با بسیاری از دستگاهها به خصوص وزارت نفت، وزارت نیرو برنامههای بسیار مشترکی را داشته ایم و ماموریتهایی را از سوی آنها بر عهده گرفته ایم.
وی تاکید کرد: با توجه به سطوح بالای فناوری در وزارت دفاع و با توجه به وجود ظرفیت های وزارت دفاع قادریم نقشی بیش از آنچه که امروز ایفا می کنیم در مباحث توسعه صنعتی کشور ایفا کنیم و می توانیم در دولت مسیر را هموارتر کنیم.
سردار دهقان در مورد صنعت هوایی و سانحه تلخ هوایی آنتانوف 140 و تشکیل کمیته به دستور وزیر دفاع اظهار کرد: این هواپیما در صنایع دفاعی ما تولید می شود اما هر هواپیمایی که می خواهد وارد ناوگان هوایی شود باید تمامی استانداردهای ایکائو را بگیرد و از سوی دیگر این استانداردها را در داخل کشور داشته باشد. این هواپیما این استانداردها را داشته است و مجوزهای خاص پرواز را دریافت کرده است.
وی گفت: اگر این هواپیما نمی توانست استانداردها را کسب کند نمی توانست مجوز پرواز هم کسب کند و قرار شده است تیمهایی از سوی وزارت دفاع در اختیار ناوگان هوایی قرار گرفته تا اطلاعات موردنیاز را در اختیار آنها قرار دهد اما ما مستقیماً بررسی سانحه هوایی را در اختیار داریم و در همین مسیر نیز از کشور سازنده ان و تیمی از روسیه دعوت شده است تا سانحه را بررسی کرده و مراتب را اعلام کند و خدمت ملت ایران عزیز عرض می کنیم که با بررسی دقیق این سانحه اگر نقصی وجود داشته باشد حتماً ان را بررسی کرده و در نهایت تعصب و تاثر خود را از این سانحه اعلام می کنیم و امیدواریم در آینده شاهد چنین حوادثی نباشیم.
وی در مورد رونمایی از جنگنده فوق پیشرفته قاهر 113 تصریح کرد: ما در تامین و پشتیبانی نیاز ناوگان هوایی در این زمینه این قابلیت در صنایع دفاعی وجود دارد که ضمن پشتیبانی از ناوگان هوایی موجود کشور در تولید قطعات موردنیاز ناوگان هوایی از جمله تولید رادار، ارتقا و بهبود ناوگان هوایی را انجام می دهد و در بحث بال و بدنه و سیستمهای ناوبری و قطعات گلوگاهی پشت سر گذاشته است و این موضوع ظرفیتی برای ما ایجاد کرده است تا قطعات موردنیاز را تولید کنیم.
وی در مورد نیاز کشور به یک هواپیمای جت آموزشی تصریح کرد: این موضوع موردنیاز نیروی هوایی کشور است تا بتواند در مراحل مختلف آموزش کسانی که می خواهند وارد بحث پرواز شوند در مراحل مختلف این آموزش را بگذرانند مراحل طراحی این هواپیما گذشته است و نمونههای اولیه آن تولید شده است و امیدواریم در ماههای پایانی سال از آن رونمایی شود. این هواپیما می تواند به عنوان یک هواپیما پشتیبانی نزدیک نیز در ناوگان هوایی مورد استفاده قرار گیرد.
سردار دهقان اظهار کرد: قاهر امسال تحویل نمی شود اما هواپیمای جت آموزشی تحویل داده می شود.
وزیر دفاع در مورد درخواست عراق از جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با داعش اظهار کرد: قبلاً اعلام کرده ایم ما در پشتیبانی و کمک به دولت و ملت عراق در مواجهه با این پدیده شوم کوتاهی نخواهی کرد اما در بحث مواجهه نظامی فکر می کنیم دولت و ملت عراق با راهنمایی هوشمندانه مرجعیت عراق خود می تواند در مواجهه با این تروریست براید و انها را نابود کند و نیازی به ورود رسمی ما به شکل نظامی نیست.
وزیر دفاع در مورد توقف رزمایش از سوی نیروهای مسلح و بحث ماهواره اظهار کرد: امروز باید اعلام کنیم که جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهایی است که می تواند تمام عناصر مربوط به فضا را از پایگاههای پرتاب تا ایستگاههای مدیریت زمینی و انواع ماهواره را در اختیار دارد.
وزیر دفاع اظهار کرد: کمتر کشوری در دنیاست که بتواند تمامی این اجزا را به لحاظ بومی در اختیار داشته باشد این برنامه دارای زمانبندی است که باید در زمان خود ماهوارهها به فضا پرتاب شود و این موضوع کند نشده است و براساس برنامه از پیش تعیین شده به کار خود ادامه می دهد امیدوارم در روزهای اینده خبر خوشی را برای ملت ایران داشته باشیم.
سردار دهقان خاطرنشان کرد: در بحث رزمایش ها نیز هیچگاه از روز اول دولت تاکنون مانع برگزاری هیچ رزمایشی نشده است و نخواهد شد رزمایش برای آمادگی دفاعی برای نیروهای مسلح همواره انجام شده و میشود و توقف آن معنی ندارد و در نقطه ای خبری مبنی بر توقف پرتابهای آزمایشی موشکها انجام شد که خبر موثقی نبود و در همان زمان نیز تستهای گوناگون در این زمینه انجام شد و دولت اساسا عزت و اقتدار نیروهای مسلح و حضور آنها را برای خود یک اصل می داند و در این راه همواره تلاش می کند.
وی اظهار کرد: ما اساساً در پی حرکت به رسیدن به سازمانهای دانش بنیانی هستیم که توان انها در طراحی سیتمهای موردنیاز کشور باشد اما تولید این موضوع را می توان در بخش خصوصی ایجاد کردبرای دستیابی به این فضا یکی از سیاستهای جدی ما حمایت از نخبگان و بهره گیری از ظرفیت های نخبگان و کمک از موسسات آموزشی و پژوهشی کشور است.
سردار دهقان گفت: در تمام استانهای کشور در دفاتر شهید فهمیده نمایندگانی از سوی وزارت دفاع مستقر هستند تا ایده ها و نقطه نظرات نخبگان را به وزارتخانه منعکس کنند.
در برخی از استانها توانسته ایم برخی از نخبگان را در قالب شرکت های دانش بنیان شکل دهیم این دفاتر در دانشگاهها نیز فعال هستند تا بتوانند انچه از امکان و توان پژوهشی دانشگاهها است را متناسب با نیاز خود بکار بگیریم.
وی گفت: امروز 51 نماینده وزارت دفاع در 91 دانشگاه کشور مستقر هستند و پروژه های بسیار اساسی در این اساسی شکل گرفته است و بیش از 6 هزار نفر نخبگان بخشی از خدمت خود را در قالب طرحهایی که داشته اند در وزارت دفاع عرضه کرده اند.
سردار دهقان تاکید کرد: امروز 3 هزار پایان نامه دکترا در وزارت دفاع حمایت می شود این فضای نخبگی موجود در کشور را سعی کردیم به شکلی فراهم کنیم که کاملاً در خدمت دفاع و امنیت کشور قرار گیرد.
وی گفت: امنیت ملی یک بحث جدی و برانگیزاننده است و شاید در جای دیگری به این کیفیت شاهد این ارتباط نباشیم.
سردار دهقان گفت: با توجه به تجربیاتی که کسب کرده ایم امروز تمام همتمان بر این است که بتوانیم سیستمها و آرایه های کاملاً استاندارد را در اختیار نیروهای مسلح قرار دهیم. ما در بکارگیری ظرفیتهای ملی بسیار جدی و با برنامه کار را دنبال می کنیم و در این راه گامهای بلندی برداشته ایم و در آینده نیز شاهد گسترش دیپلماسی دفاعی با ورود وزرای دفاع سایر کشورها قراردادهای گوناگون خواهید بود.
پایان پیام/
نظر شما