به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در هفدهمین مجمع عمومی کنفرانس نمایندگان مجالس کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه پیرامون محیط زیست و توسعه گفت: آسیا منطقه بسیار رنگارنگی است، رنگین کمانی از رنگ های مختلف از ادیان و ملیت های مختلف در این منطقه زندگی می کنند و همین تنوع در محیط زیست آسیا دیده می شود.
وی ادامه داد: این تنوع زیست محیطی فرصت های زیادی برای منطقه فراهم آورده است از طرفی تهدیدهایی برای منطقه نیز محسوب می شود.
معاون رییس جمهور با طرح این پرسش که نگرش ما به محیط زیست و دنیا چگونه بود که امروز با مخاطرات جدی در این حوزه مواجه هستیم.
ابتکار با اشاره به معضلات زیست محیطی موجود در جهان خاطرنشان کرد: تخریب محیط زیست، گرم شدن زمین، آلودگی هوا و آب در شهرهای بزرگ، آلودگی های ناشی از صنایع امروز به معضلات جهانی بشر تبدیل شده است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مسایل زیست محیطی در منطقه به یکی از معضلات جهانی تبدیل شده است، اذعان داشت: متأسفانه ناامنی حاصل از جنگ و نابسامانی در صدر معضلات زیست محیطی قرار گرفته است.
ابتکار با بیان اینکه محیط زیست پس از امنیت در رتبه دوم دغدغه های مردم دنیا محسوب می شود، تأکید کرد: زیاده خواهی انسان و جنگ انسان با انسان همچنین جنگ انسان با طبیعت ریشه بر سلطه خواهی و زیاده طلبی انسان دارد که آینده بشر را به طور جدی مورد تهدید قرار داده و همه دوستداران طبیعت دغدغه این دو موضوع را دارند.
ابتکار گفت: امروز که در این مجمع گردهم آمده ایم و شما به عنوان نمایندگان پارلمان ها و کسانی که مسئولیت قانونگذاری را دارید و سیاستگذاری های کلان کشور خود را دنبال می کنید اگر بتوانیم تجربیات و دستاوردهای مشترک را به اراده مشترک تبدیل کنیم می توانیم در سطح مناسبات منطقه ای و جهانی عمل کنیم.
وی با اشاره به نقش مردم در حفظ محیط زیست تاکید کرد: با همکاری مردم و جوامع بین المللی و سازمان های مردم نهاد می توانیم تحول جدی در روندهای ناپایدار امروز آسیا و اقیانوسیه ایجاد کنیم.
ابتکار با بیان اینکه این نشست می تواند در راستای حفظ محیط زیست مؤثر باشد و جریانی برای تحقق توسعه پایدار و کاهش روندهای تخریبی که روز به روز شاهد افزایش آمار آن هستیم، سبب شود.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه آب یکی از معضلات امروز منطقه ای در آسیا محسوب می شود، توضیح داد: در بخشی از آسیا نظیر چین و ژاپن بارندگی های زیاد باعث ایجاد سیلاب و رانش زمین شده و در نقاطی دیگر از آسیا خشکسالی وجود دارد به نحوی که تنوع زیست محیطی را تحت تاثیر قرار داده است.
ابتکار افزود: در حال حاضر با توجه به شرایط ناپایدار و تغییرات شدید آب و هوایی دچار معضلات بسیاری شده ایم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: نباید مسئله امنیت و صلح را از محیط زیست جدا بدانیم چرا که در جریان جنگ و نابسامانی علاوه بر نابودی جوامع انسانی بر محیط زیست نیز تاثیرگذار بوده و باعث تخریب آن می شود.
ابتکار با بیان اینکه پیش نویس برنامه توسعه پایدار در حال بررسی و تصویب در سازمان ملل است، اظهار داشت: با پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران موضوع صلح و امنیت به پیش فرض های توسعه پایدار اضافه شده است که در آن به اهمیت و بهم پیوستگی دو موضوع صلح و امنیت، محیط زیست و توسعه پایدار اشاره و تأکید شده است.
ابتکار در ادامه با بیان اینکه از دبیر کل سازمان ملل متحد خواسته ایم تا طرح ویژه رسیدگی فوری به وضعیت فاجعه زیست محیطی غزه تشکیل دهند و برای میزبانی این نشست اعلام آمادگی کرده ایم تا کمکی باشد به سازمان ملل و مجامع بین المللی برای حل معضلات حاد زیست محیطی غزه.
معاون رییس جمهور با اشاره به برنامه های زیست محیطی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: رییس جمهور محیط زیست را سرلوحه برنامه های دولت قرار داده و برنامه ها و طرح هایی نظیر اقتصاد سبز، توجه به مسایل مربوط به تالاب ها، کاهش آلودگی هوا، توسعه پایدار صنعتی همه در دستور کار دولت قرار دارد.
ابتکار با بیان اینکه مجلس در زمینه برنامه های محیط زیست حامی و پشتیبان دولت است، تاکید کرد: کشور ایران نمونه موفق و موثری از تعامل دولت ها و پارلمان ها داریم و کشورهای دیگر نیز باید این تجربیات موفق را کسب کنند و از ناکامی ها و مشکلات عبرت بگیرند.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: رییس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: نباید مسئله امنیت و صلح را از محیط زیست جدا بدانیم چرا که در جریان جنگ و نابسامانی علاوه بر نابودی جوامع انسانی بر محیط زیست نیز تاثیرگذار بوده و باعث تخریب آن می شود.
کد خبر 396051
نظر شما