به گزارش خبرگزاری شبستان، مسعود سامیوند، مدیرعامل شرکت ذخیرهسازی گاز ایران با اشاره به راهاندازی نخستین طرح ذخیرهسازی گاز در کشور از طریق تزریق گاز به مخزن سراجه قم ، از بهرهبرداری رسمی آن در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این میدان با تزریق روزانه 7 تا 9 میلیون مترمکعب گاز به بهرهبرداری میرسد و به این ترتیب در چهار ماه سرد سال، روزانه 10 میلیون متر مکعب گاز از مخزن سراجه قم قابل برداشت خواهد بود.
وی به آغاز عملیات اجرایی فاز دوم طرح ذخیرهسازی گاز در مخزن سراجه قم در سال آینده اشاره و خاطرنشان کرد: با تکمیل فاز دوم این پروژه، درمجموع مخزن سراجه قابلیت تزریق روزانه 20 میلیون متر مکعب گاز و برداشت روزانه 30 میلیون متر مکعب گاز را خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت ذخیرهسازی گاز ایران تصری کرد: هماکنون 13 میلیون بشکه میعانات گازی در این مخزن وجود دارد که با تزریق گاز توانایی برداشت آن ایجاد میشود و با توجه به اینکه قیمت میعانات گازی یک و نیم برابر قیمت نفت است، از طریق برداشت آن درآمد خوبی نصیب کشور خواهد شد.
سامیوند با تأکید بر اینکه براساس برنامه پنجم توسعه نیاز است حجم ذخیرهسازی گاز به روزانه 100 تا 110 میلیون متر مکعب در روز افزایش پیدا کند، تصریح کرد: با راهاندازی فاز اول پروژه ذخیرهسازی گاز در مخزن شوریجه، امکان برداشت روزانه 30 میلیون متر مکعب در زمستان 1391 ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه با راهاندازی فاز دوم مخزن شوریجه در آینده نزدیک و امکان برداشت 40 میلیون مترمکعب گاز در روز، خاطرنشان کرد: علاوه بر فاز اول پروژه ذخیرهسازی گاز در مخزن سراجه، در فاز نخست ذخیرهسازی گاز در مخزن شوریجه در ماههای گرم روزانه 10 میلیون متر مکعب گاز تزریق خواهد شد که امکان برداشت 20 میلیون متر مکعب گاز در روز را ایجاد میکند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نفت (MOP)، وی همچنین به انجام مطالعات ذخیرهسازی گاز در مخازن دیگری همچون گنبد نمکی نصرآباد کاشان اشاره کرد و گفت: با اجرای پروژههای ذخیرهسازی برنامهریزی شده، ایران در پایان برنامه پنجم توسعه به رتبه چهارم جهانی در بخش ذخیرهسازی گاز دست پیدا میکند.
شایان ذکر است که مخزن سراجه در 40 کیلومتری جنوبشرقی قم واقع شده و از جمله مخازن هیدروکربوری به شمار میرود که به دلیل نزدیکبودن به مناطق پرمصرف از موقعیت راهبردی مناسب برای ذخیرهسازی گاز برخوردار است.
پایان پیام/
نظر شما