جریان نیرومند وحدت خواه، مقابله با جریان های تفرقه افکن است

خبرگزاری شبستان:دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی گفت: امروز در کنار جریانهای تکفیری و تفرقه افکن، جریان نیرومند وحدت خواه،منادی تقریب و همبستگی کشورها و ملتهای اسلامی بوجود آمده وملتها از این جریان حمایت می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، آیت الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع تقریب مذاهبی اسلامی در سفر به استان برای حضور در اختتامیه کنگره پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله) صبح امروز(30 مرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه در کرمان مسئله وحدت جهان اسلام را یکی از مهمترین اهداف رسالت اسلامی دانست و افزود: نبی اکرم، مأموریت ایجاد وحدت بین مردم داشتند.

 

وی با استناد به آیه ای از سوره مبارکه شوری مبنی بر اینکه دین وحی شده به انبیاء دارای یک پیام است و آن اینکه دین را چند کاره نکنید و در دین خدا یک جهت و یکسو باشید؛ گفت: رسالت انبیاء در جهان، ایجاد وحدت در جامعه بشری بوده و خداوند، پیامبر(صلی الله علیه وآله) را به عنوان نعمت معرفی می کند.

 

آیت الله اراکی با اشاره به اینکه رسالت پیامبر ایجاد وحدت در جوامع است، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مأموریت های نظام و رهبری و همه دغدغه داران خدمت به مردم، وحدت و یکپارچگی جامعه اسلامی است؛ به همین اندازه که وحدت اسلامی اهمیت دارد و اساس اقتدار اسلامی است؛ دشمنان هم متوجه اقتدار جامعه اسلامی شدند و تلاش فراوانی در جهت پراکنده سازی جامعه اسلامی و گسترش خصومت و افشاندن بذرعداوت و کینه بین مذاهب و اقوام می کنند.

 

وی با بیان اینکه این تلاش های تفرقه افکن در ابعاد مختلف سیاسی، تبلیغاتی، فکری و... است؛ بیان داشت: کارهای گسترده در راستای ایجاد خصومت و دشمنی، جداسازی ملت ها، به خصومت انداختن اقوام و مذاهب و جنگ های طایفه ای و فرقه ای و... از جمله این اقدامات است.

 

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: آنچه امروز در سوریه و عراق شاهد هستیم و متأسفانه در حال سرایت به بعضی کشورهای دوردست نظیر اندونزی و مالزوی و...است؛ نشانه این توطئه گسترده توسط دشمنان جوامع اسلامی به ویژه استکبار جهانی و ابزار سیاست های استکبار که صهیونیزم است؛ می باشد.

 

وی تأکید کرد: ما باید تلاش کنیم اولاً وحدتی که به لطف انقلاب و رهبری بوجود آمده، مستحکم تر و گسترده تر کنیم و از هر عامل تفرقه جلوگیری کرده و هوشیارانه با مسائل برخورد کنیم و متوجه نقشه دشمن باشیم زیرا او جامعه ما را هم هدف قرار داده که بذر تفرقه و نفاق را بیفشاند و لذا باید از هر گونه تلاش دشمن جلوگیری کنیم.
 

آیت الله اراکی با تأکید بر مستحکم تر کردن وحدت نسبت به گذشته؛ افزود: باید بدانیم دشمن امروز با ابزارهای مختلف به ویژه جنگ تمام عیار روانی و تبلیغاتی، تلاش در جهت گسترش این خصومت در جامعه ما دارد و ما باید تلاش کنیم جوامع گرفتار این آفت را از آن نجات دهیم و کمک کنیم گروه های دلسوز و جریان های با اخلاصی که در کشورهای اسلامی فعالیت می کنند را حمایت و پشتیبانی کنیم و برنامه هایی در راستای رفع اختلاف آنها پیاده کنیم.

 

وی با بیان اینکه مجمع در طول سالیان برنامه های زیادی داشته، تئوری وحدت و تقریب را که به همه جنبه ها و ابعاد پرداخته است را از جمله این برنامه ها دانست و گفت: اکنون گنجینه عظیمی از نظریه پردازی های تقریبی را در اختیار داریم و مجمع در گفتمان سازی و گسترش تقریب در سراسر جهان، نقش بسیار مؤثری داشته است.

 

وی با اشاره به اینکه امروز در کنار جریان های تکفیری و تفرقه افکن، جریان نیرومند وحدت خواه و منادی وحدت و تقریب و همسبستگی کشورها و ملت های اسلامی بوجود آمده و رو به گسترش است و ملت ها از این جریان حمایت می کنند؛ بیان داشت: این جریان بوسیله مجمع بوجود آمده است.

 

آیت الله اراکی ادامه داد: کار سومی که در حال انجام است؛ انجام پروژه های گسترده از جمله دانشگاه تقریب مذاهب اسلامی، پژوهشگاه، تأسیس جماعت های تقریبی در سراسر جهان، تأسیس کمیته مساعی به منظور نزدیک کردن گروه های متخاصم در مناطق مختلف، تشکیل کنفرانس های وحدت در نقاط مختلف جهان، تأسیس اتحادیه های تقریبی نظیر اتحادیه بزرگ بانوان مسلمان، اتحادیه علمای مقاومت است.

 

وی افزود:هم اکنون در آستانه اجلاس بزرگ علمای اسلامی در تهران هستیم که در یک ماه آینده برگزار می شود و نیز کنفرانس بزرگ علمای اسلامی و پشتیبان مقاومت اسلامی و این اجلاس بزرگ علمای اسلامی منتهی به تشکیل اتحادیه علمای حمایتگر از مقاومت اسلامی خواهد شد که با این اقدامات، شاهد انزوای گروه های تکفیری و تفرقه افکن باشیم.

 

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه روزگاری، انقلاب در چارچوب های کشورمان محصور بود اما امروز اگر فلسطین اشغالی، ارکان رژِیم صهیونیستی را متزلزل می کند، این موشک ها در حقیقت مشت های انقلاب اسلامی است که بر سر سرکرده های اسرائیل فرود می آید؛ ادامه داد: مقاومت اسلامی در لبنان برای نخستین بار در تاریخ منطقه مسلمین به ویژه در لبنان شکست بزرگی بر رژیم صهیونیستی تحمیل کرد و در عراق مردم، صدام را که با نیت ریشه کن سازی انقلاب، جنگ را بر ما تحمیل کرد، نابود کردند.

 

وی با اشاره به اینکه امروز شاهد گسترش بیداری اسلامی در بسیاری از مناطق هستیم و خبری از بن علی، حسنی مبارک، عبدالله صالح و ... نیست؛ تصریح کرد: این جریانات، اثرپذیرفته از انقلاب اسلامی ما بود و طبیعتاً دشمن برای مقابله با این انقلاب قدم های جدیدی بر می دارد و رنگ جدید توطئه، رنگ تفرقه افکنی است که با این ابزار، امروز به مقابله با جریان انقلاب اسلامی برخاسته و شک نداریم این جریان هم نظیردیگر جریانات شکست می خورد.

 

وی گفت: آنان محاصره اقتصادی بر ما تحمیل کردند اما امروز ملت ما باید اعلام پیروزی کند چون چند سال است که بر ما تحمیل کردند اما ملت ما عقب ننشست و لذا در عرصه مواجهه با جریان تکفیر و تفرقه و خصومت های فرقه ای هم پیروز می شود.

آیت الله اراکی در بخش دیگری از سخنانش، تشکیل سمینارها و نشست های گفتگو در داخل و خارج از کشور را یکی از برنامه های گفتمان سازی مجمع نام برد و با اشاره به اینکه تأسیس مرکز گفتگوی بین مذاهب و طوائف اسلامی در حوزه علمیه قم که مرکز گفتگوی بین مذاهب و طوائف است از دیگر اقدامات مجمع است؛ بیان داشت: اولین جلسه گفتگوی از نزدیک و فشرده بین تعدادی از علمای شیعه و سنی در چند ماه آینده در قم برگزار می شود و چند ماه یک بار شاهد این نشست و یک گفتگوی علمی بین علمای بزرگ اسلامی در قم خواهیم بود.

 

وی با افزودن اینکه در لبنان هم با همکاری دولت لبنان، طرحی برای ایجاد یک مرکز گفتگو بین مذاهب در دست اقدام داریم؛ نشر گفتمان تقریب در سراسر دنیا را اصلی ترین موفقیت مجمع در خارج از کشور دانست و گفت: به دنبال این برنامه، یونسکو آمد و کمیته خاص تقریب مذاهب تأسیس کرد و ملک عربستان اعلام کرد مرکز گفتگوی بین مذاهب را تأسیس می کند وموج گفتمان سازی تقریبی در این کشورها راه افتاد.

 

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه در نزدیک کردن گروه ها و جلوگیری از خصومت ها در بسیاری از مناطق تلاش گسترده ای با نزدیک کردن دلها به یکدیگر انجام دادیم؛ به فلسفه شکل گیری گروه های داعش و تکفیری و اقداماتی که در زمینه نیروسازی برای ضربه زدن به وحدت اسلامی اشاره کرد.

 

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه یکسری از آیات قرآن کریم اشاره به اجباری نبودن دین و دسته ای دیگر اشاره به قابل پذیرش نبودن دینی غیر از اسلام در نزد خداوند دارد و این آیات چگونه با هم قابل جمع است؟ گفت: مسئله دین با سلاح بر مردم تحمیل نمی شود و مراد از دین، نظام است؛ یعنی جامعه باید حکومت و نظام اسلامی و قانون اسلامی را بپذیرد و روش انبیاء، روش اعمال زور نبوده بلکه تبلیغ و دعوت و هوشیارسازی و بیدارسازی بوده است.

 

وی گفت: دین به معنی نظام حاکم بر مردم است و نظام مقبول و مشروع و آنکه خدا قبول دارد؛ نظام اسلامی است و گرچه آن را بر مردم تحمیل نمی کنند اما مردم در انتخاب دین خوب یا بد مسئولیت دارند.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 395515

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha