به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، آیین اختتامیه سومین همایش ملی "مساجد و جهان اسلام" شب گذشته (29 مرداد) با حضور آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی، نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد، محمدرضا دهشیری، معاون آموزشی و پژوهشی مرکز ملی مطالعات جهانی شدن نهاد ریاست جمهوری، موسی خادمی، استاندار، معاونین استاندار، مدیران استانی و شهرستانی در یاسوج برگزار شد.
آیت الله سیدشرف الدین ملک حسینی، نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد در این آیین از برگزار کنندگان این همایش، دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تشکر کرد.
آیت الله ملک حسینی به برخی از ویژگی های مساجد اشاره کرد و گفت: مسجد آمیزه ای از عناصر زمانی، مکانی و انسانی بوده و مسیر، مبدا و جهت هدایت انسان ها نیز در مسجد خلاصه می شود.
وی با بیان این که مسجد علاوه بر آنکه نماد توحید و عبودیت است، همواره بر تربیت و هدایت انسان ها نیز تاکید می کند، افزود: خداوند متعال جایگاهی پویاتر از مسجد برای هدایت انسان ها معرفی نکرده تا آنجا که امام علی (ع) حضور در مسجد را بر حضور در بهشت ترجیح می دهد.
نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری در ادامه به سخنی گهربار از امیرالمومنین (ع) اشاره کرد که می فرماید:«من عرف الله تبهد و من عرف نفسه فجرد و من عرف الناس تفرد و من عرف الدنیا تزهد» اگر کسی خدا را بشناسد موحد می شود و اگر کسی خود را بشناسد، ذات خود را از آلودگی منزه خواهد کرد و گوهر پاک خود را نمایان می کند و سوم کسی که مردم را بشناسد، همراهی با مردم برای هدایت گرفتن از مردم را به دست می آورد.
آیت الله ملک حسینی با بیان این که مسیر الهی را هر صورت باید طی کرد، خاطرنشان کرد: اگر انسان ها همراه شدند باید با انسان ها همراه بود، اگر همراه نشدند باید از انسان ها جدا شد، نباید مسیر خدا و توحید را فدای انسان ها کرد؛ زیرا انسان باید فدای مسیر خداوند شود.
وی عنوان کرد: در طول تاریخ انسان هایی بودند که مسجد و رسالت این مکان را درک کرده و تلاش کردند تا مسجد ساخته شود(ساخت بنیانی و ساخت عمرانی).
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد ساخت بنیانی را ارجح دانست و افزود: بنیان مسجد همان هدایت است و رسالت را البته کسانی به جای آوردند که هم بنیان و هم عمران را ساختند.
آیت الله ملک حسینی افزود: باید اذعان کرد چه جایگاهی پویاتر از مساجد که همواره ندا برای شرف و کرامت انسانی در آن بلند است.
وی گفت: دین مبین اسلام برخلاف سایر ادیان به جای نمادگرایی، میراث داری و نگاه سخت افزاری به مساجد بر نمونه گرایی و پویایی آنها تکیه دارد.
پایان پیام/
نظر شما