هزینه 119 میلیارد ریالی در حوزه مصلی ها و امامزاده های کهگیلویه

خبرگزاری شبستان: استاندار کهگیلویه و بویراحمد به کارکرد امامزاده ها، مساجد و مصلی ها اشاره و افزود: امسال نزدیک به 34 میلیارد ریال در حوزه امامزاده ها و 85 میلیارد ریال در حوزه مصلی های استان در حال هزینه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، سید موسی خادمی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد عصر امروز (29مرداد) در آیین اختتامیه سومین همایش ملی"مساجد و جهان اسلام" که در یاسوج برگزار شد، از مسئولان و دست اندرکاران برگزاری این همایش تشکر کرد.

خادمی افزود: با توجه به این که بخشی از پژوهشگران و افراد دانشگاهی بخشی از پژوهش های خود را بر روی موضوع مهمی مثل "مسجد" گذاشتند و از این جهت که در استان و شهر زیبای یاسوج این موضوع اهمیت بالایی دارد؛ امیدواریم این جنس همایش ها در سطح استان بیشتر و باشکوه تر برگزار شود.

وی بیان داشت: این همایش فرصت بزرگی برای استان است که بتوان از این فضای ایجاده شده به نحو مطلوب استفاده کرد.

مسئول ارشد اجرایی در کهگیلویه و بویراحمد در ادامه، مسجد را نمادی دانست که با آن جامعه اسلامی معرفی و شناخته می شود و تصریح کرد: مسجد در شهرسازی مهم است تا جایی که در زمان های قدیم شهرسازی بر مبنای المان مسجد طراحی می شد.

خادمی خاطرنشان کرد: مسجد در گذشته محور بود و بقیه کارکردها در اطراف آن قرار می گرفت و رابطه آنها با مسجد تعریف می شد؛ یعنی معیار اصلی تعریف نمادها و المان های شهری این بود که موقعیت آنها نسبت به مسجد چگونه است.

وی با بیان این که مسجد نهاد اجتماعی که مدیریت بسیاری از امور در آنجا صورت می گرفت، به نظر می رسد این نقش در کنار دیگر نقش ها در دنیای معاصر دچار مشکل شده، اذعان داشت: نقش نهادی مسجد در اداره امور نیز دچار مشکل شده و شاید دلیل اصلی آن این است که ما ترکیبی عمل کردیم و بسیاری از چیزها را از جای دیگر گرفتیم و به دنبال حفظ مسجد بودیم؛ ولی نتوانستیم این تلفیق را به خوبی انجام دهیم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در بخش نهادی مسجد را از محل قضاوت، بررسی امور و کارهای مهم دور کرده و نهادهایی تعریف کردیم که متناسب با فرهنگ غرب بود و فضای جدید مدرنیته و شهرنشینی بود و نتوانستیم این دو نقش را خوب به هم قالب بزنیم.

خادمی ادامه داد: در این شرایطی که نقش واقعی مسجد همانند قبل احیاء نمی شود، باید به فکر برگرداندن شرایط به جایگاه اولیه باشیم.

وی ابراز داشت: در این روزهایی که شبکه های اجتماعی نقش مهمی در تصمیم سازی و اداره امور جوامع و تحول در آنها دارند، مسجد چگونه می تواند وارد این شبکه های اجتماعی شود و نقش اصیل خود را ایفا کند که این نیازمند کار پژوهشی است.

این مسئول با بیان این که مسجد در دورافتاده ترین مناطق عناصر اصلی که بازار، حوزه، مدرسه و جامعه شهری بر مبنای آن تعریف می شد، این کارکرد را متاسفانه از دست داده و باید تحقیق کرد که چگونه مسجد به جایگاه اصلی خود برمی گردد؛ زیرا نقش مسجد غیرقابل حذف است.

خادمی با بیان این که نقش عبادتی مسجد تاکنون حفظ شده، یاداور شد: این نقش باید با دیگر نقش ها و کارکردها گره بخورد تا بتواند کارکرد اصلی خود را انجام دهد؛ البته باید خیلی کار کنیم تا کارکرد مساجد ما به جای اولیه خود برگردند.

وی در ادامه با اشاره به این که برای استفاده از ظرفیت عظیم مساجد باید کار علمی، پژوهشی و تحقیقاتی انجام دهیم، افزود: با برخی تصمیمات ساده نمی توان برخی از مسایل عمیق اجتماعی را حل کرد که این نیازمند کار علمی و مطالعاتی است و این کار همان چیزی است که رسالت این همایش هاست.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: بعد از انقلاب اسلامی در برخی از شهرها مساجد شکل گرفت و بسیاری از روستاهای استان فاقد مسجد هستند و کار ساخت مساجد نیمه کاره است که برخی به دلیل مشکلات مالی است.

خادمی با بیان این که امسال نزدیک به 34 میلیارد ریال در حوزه امامزاده ها و مساجد کمک صورت گرفته، اظهار داشت: امامزاده ها نیز نقشی مشابه کارکرد مساجد دارند.

وی ادامه داد: اگر مصلی ها را به این محل ها اضافه کنیم بازهم نقشی شبیه مسجد دارند و امسال نزدیک به 85 میلیارد ریال از محل منابع استانی در این حوزه در حال هزینه است؛ البته نسبت به آنچه که نیاز است عدد کمی است، ولی نسبت به آنچه که ما در اختیار داریم و وضعیت منابع استان و توجه به نیازهای دیگر استان در بحث زیرساخت هاست عدد، عدد خوبی است .

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: امیدواریم که این نهضتی که در بحث مسجدسازی به خصوص در مناطق روستایی آغاز شده، بتوانیم از ان نتایج خوبی بگیریم.

پایان پیام/

کد خبر 395414

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha