به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، فرجی دانا، وزیر علوم و تحقیقات در آخرین بخش دفاعیه خود پس از صحبتهای دو مخالف پاسخگوی ابهامات ایجاد شده بود.
وی خطاب به استیضاح کنندگان گفت: ما محتاج راهنمایی و ارشاد شما عزیزان هستیم و به نظر می رسد عدم اطلاع رسانی صحیح در بسیاری موارد باعث سوءتفاهم شده است.
وی درخصوص پرونده بورسیه ها گفت: هدف از اعزام بورسیه ها تامین هیئت علمی دانشگاههاست که قانون آن در سال 64 تصویب شده است و از سال 85 مبانی کار به تدریج به سمتی می رود که در سال 87 با بندی مواجه می شویم که در ان آمده افرادی که سابقه پژوهشی، آموزشی و فناوری ایثارگری دارند و برجسته بودنشان توسط کمیته های تخصصی تایید می شود و حداقل معدل کارشناسی 14 و کارشناسی ارشد 16 دارند می توانند از بورسیه استفاده کنند این شرایط زمانی اعلام می شود که متوسط کارشناسی کل کشور 5/15 و ارشد 2/17 است و باید شرایط بالاتر از کف نمره در نظر گرفته می شد که نشد.
وزیر علوم گفت: 279 نفر از سمت دانشگاهها و 257 نفر از معاونتهای فرهنگی معرفی شده اند و 163 نفر نیز از ایثارگران، 1080 از مربیان و 729 نفر از بورسیه های خارجی تبدیل به بورس خارج به داخل شده اند.
وی درباره نقطه چالشی این مطلب گفت: انتشار این مطلب از همان ابتدا با تکذیب ما همراه بود زیرا این فهرست مجعول است و برخی از اسامی حتی پروندهای نداشته اند و ما نیز از حراست وزارت اطلاعات خواستیم که اقدام کنند و طرح شکایت نمودیم و این اقداماتی بود که ما می توانستیم انجام دهیم.
فرجی دانا درباره گرانترین بورسیه ها گفت: گرانترین بورسیههای ما بین 600 میلیون تا 1 میلیارد تومان هزینه دارند که 729 نفر اعزام به خارج داشتیم که 73 نفر انها معدل لیسانس زیر 14 و کارشناسی ارشد زیر 16 دارند.
وی تصریح کرد: این مساله باعث می شود فضای نخبگان کشور دچار دلسردی شوند و اعتقاد ما این است که امتیازات باید به بهترین ها داده شود و به افراد ناشایست داده نشود تا بتوانیم مغزها را در داخل کشور نگه داریم.
وی درباره 617 نفر از مربیان پیمانی که هیئت امنا باید انها را برای دریافت بورسیه تایید می کردند گفت: این تعداد تاییدیه نداشتند و معدلشان بین 12 و 14 متغیر بود و 255 کارشناسی ارشد انها معدل زیر 16 داشتند و 252 نفر نیز شرایط سنی زیر 40 سال را نداشتند.
وی درباره تبدیل بورسیه خارج به داخل گفت: این کار برای صرفه جویی ارزی است زیرا هزینه یک بورسیه در داخل کشور حدود 80 میلیون هزینه می برد در صورتی که برای اعزام حدود 1 میلیارد تومان هزینه نیاز دارد.
وی گفت: کسی که برای بورسیه خارج ثبت نام می کند اما برای نبود بودجه فرستاده نمی شود درست نیست.
وزیر علوم تصریح کرد: از 1860 نفر بورسیه مذکور 1074 نفر علوم انسانی بودهاند، 279 نفر فنی، 273 نفر علوم پایه، 218 نفر کشاورزی و 110 نفر در رشته هنر بودهاند و بسیاری از رشته ها نیاز به بورسیه شدن به خارج نبوده است برای مثال کارشناسی ادبیات فارسی، تاریخ، تدریس نهج البلاغه، معارف اسلامی از این رشته ها هستند.
وی تاکید کرد: 35 درصد از رشته های دکترا انسانی هستند.
وزیر علوم گفت: کسانی که به بحث بورسیه وارد شده اند از سه رانت علمی ورود به مقطع دکترا، پرداخت شهریه و جذب در دانشگاه بهره مند شده اند.
وی با اشاره به صحبتهای وزیر وقت در پاسخ به اینکه کمیسیون اموزش عالی و دیوان محاسبات و شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته اند که آزمون دانشجوهای بورسیه باید با آزمون اعزام شوند گفت: وزیر قبل گفته تبدیل وضعیت خارج به داخل عین عدالت است و افرادی که وفاداری خود را نشان دادند باید در اولویت استفاده از این امکانات باشند و ملاک عملکرد افراد است.
وی تصریح کرد: این مساله به نحوی شبیه این است که کسی متخصص نباشد و کاری را بر عهده بگیرد.
وی درباره عدم تطابق معدلها در کنار فرمولهای ارفاقی گفت: 220 نفر با مدرک کارشناسی زیر 14 نفر و 299 نفر با معدل ارشد زیر 16 بورسیه شده اند که با در نظر گرفتن فرمولهای ارفاقی 214 نفر شرط معدل نداشته اند و 506 نفر شرط سنی نداشته اند و با جمع 703 نفر فاقد شرایط اعزام به بورسیه نبوده اند و گواهی ها به هیچ وجه کنترل نشده و معدلها بررسی نشده است و از جمع 1883 نفر تبدیل داخل 600 نفر جایابی شده اند و بقیه درگیر شرایط جذب هستند.
فرجی دانا تاکید کرد: 16 ماه قبل از استقرار دولت جدید کار رسیدگی به پرونده بورسیهها اغاز شده بود و من تا اذر ماه که اولین نامه از دیوان محاسبات به دستم رسید از این بحث بی اطلاع بودهام و ورود وزارت علوم بر این است که کیان اموزش عالی و حراست از نخبگان باید مورد توجه قرار بگیرند و ادامه تحصیل و شهریه و استخدام باید در اختیار کسانی باشد که شرایطش را دارد و از دغدغه های من همواره این بوده که این مساله چگونه انجام شود و گروهی مامور شدند تا از طرف کمیسیون بگویند مطابق مقررات باشد یا نباشد اما من معتقدم باید همه چیز در اختیار نخبگان قرار بگیرد و کسانی که براساس مر قانون و در مسیر قانونی بورسیه شده اند باید ادامه دهند و نخبه های خارجی جذب بورسیه شوند تا مهاجرت مغزها معکوس شود.
وی در ادامه درباره نشریه دانشجویی متخلف مشهد از تعطیل شدن ان خبر داد.
وی درباره اظهارات بعضی از نمایندگان مبنی بر لجبازی اش گفت: من در مقوله علم و فناوری که جای مسایل کارشناسی است لجبازی نمی کنم و هر آنچه در کارشناسی تایید شود بر ان پافشاری می کنم.
وزیر علوم درباره اینکه وزارتخانه به ستاد جنگ بر علیه نظام تبدیل شده گفت: چطور می شود وزارتخانه ای علیه دولت و نظامی که به ان وابسته است جبهه گیری کند ایا اگر قرار باشد چنین چیزی رخ دهد مخفیانه انجام می شود و ما با دست خودمان کشور را شلوغ می کنیم.
وی با اعلام اینکه خواستار تعامل با نمایندگان است گفت: صحبتهای رهبری نصب العین ما است و اجازه نمی دهیم دانشگاه باشگاه سیاسی شود و هر کس در ستاد کار سیاسی است لحظه ای او را نمی پذیریم.
وی درباره اینکه گفته می شود وی را اداره می کنند گفت: شما روحیات من را نمی شناسید من از همه مشورت می گیرم و سپس تصمیم گیری می کنم و اخرت خود را به دنیای دیگران نمی دهم.
وی افزود: با چه شاهدی ادعا می کنید که من چنین شرایطی دارم و اگر دوستی با اقای توفیقی برای شما بینه است باید بگویم وی کارشناسی است که در حوزه وزارت علوم تسلط دارد و تسلط وی برای ما کارساز بوده است.
وی در بیانیه پایانی اش گفت: من از هیچ کوششی برای ارتقای کشور واگذار نمی کنم و الان اعلام می کنم اگر مجددا مورد اعتماد باشم مثل قبل قانونمداری را محور کار خود قرار دهیم و شایسته سالاری و استفاده از مدیران متعهد و خلاق و پایبند به نظام را در دستور کار قرار دهم و منزلت دانشگاهیان را ارتقا دهیم و از رانت خواری جلوگیری کرده مانع شیوع چنین شرایطی شوم و ارامش لازم را در دانشگاهها حفظ کنم و از هر تلاشی برای تقویت علمی فروگذار نکنم و رهنمودهای رهبری را سرلوحه فعالیتها قرار دهم و فعالیتهای دانشجویی در چارچوب قانون و نظام حمایت کنم. اگر رای بر ادامه کار من با شدت بیشتر پیش می روم و از همراهی و نقدهایتان استفاده می کنم در غیراینصورت نیز خانه من دانشگاه و تحقیق است و اسوده خاطر از اینکه تا انجایی که می توانستم از حقوق دانشگاه و دانشجویان دفاع کرده ام و از کارهایی که وظیفه ام بوده کوتاهی نکرده ام به کارمان در دانشگاه می پردازم.
پایان پیام/
نظر شما