به گزارش خبرنگار شبستان، عبدالحمید احمدی، معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان امروز در نشست خبری با بیان اینکه شما نباید حوزه ورزش و جوانان را از یکدیگر تفکیک کنید، گفت: هر آنچه را که در حوزه وزارت ورزش و جوانان حتی در حوزه ورزش دنبال می شود به مسئله جوانان ارتباط پیدا می کند و بدانید به همان نسبت که موضوع ورزش برای ما مهم است ،مسایل حوزه جوانان نیز به همان اندازه برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است و به جدیت آنها را دنبال می کنیم.
احمدی در ادامه اظهار کرد: شورای راهبردی جوانان در وزارت ورزش تشکیل شده است و بسیاری از مسایل اصلی جوانان در آن مورد بررسی قرار می گیرد.
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهش وزارت ورزش و جوانان با اشاره به وام ازدواج جوانان تصریح کرد: خوشبختانه مسایل و مشکلات مربوط به وام جوانان با مساعدت دولت محترم برطرف شده است و اکنون نیز در حال انجام است . در حوزه آموزشی و پژوهشی مسئله جوانان به عنوان یک اولویت در وزارت ورزش مطرح است و در رابطه با این موضوع برنامه های خوبی نیز تدوین شده است.
وی با بیان اینکه بخش مهمی از برنامه های وزارت ورزش و جوانان ،پژوهش های صورت گرفته مربوط به حوزه جوانان است، افزود: طرح ارزش ها و نگرش های جوانان یک طرح ملی است که در کل کشور برگزار خواهد شد.این پیمایش هر سه سال یک بار انجام و نتایج آن تا 45 روز آینده منتشر میشود و مربوط به ارزشها و نگرشهای جوانان در بخشهای مختلف اعم از دغدغهها، نگرانیها و ارزشهای آنان است.
وی ادامه داد: وزارت ورزش و جوانان هر کنگره، همایش و سینمایی که در مرکز مطالعات وزارت ورزش برگزار می کند عمدتا با محوریت جوانان برگزار می کند.
وی ادامه داد:از جمله کنگرههای برگزار شده به اوقات فراغت، سبک زندگی و نشست تخصصی اشتغال میتوان اشاره کرد که در حوزه ورزش نیز این نشستها و کنگرهها برگزار شد،همچنین کمیتههای علمی با موضوعات مختلف مربوط به جوانان برگزار شده و ما استانها را در شش منطقه تقسیم کردهایم و جلساتی در جهت هماهنگی با هر یک از این مناطق برگزار شده است.
وی با بیان اینکه دست ما در حوزه پژوهش در رابطه با مسایل حوزه جوانان پر است، افزود: ما رویکرد جدیدی برای حمایت از پایان نامه های دانشجویان در سال جاری در پیش گرفتیم که بزودی انجام خواهد شد و با توجه به تنوع و گستردگی پایان نامه ها رویکرد ما این است که حمایت جدی از رسانه های دکتری داشته باشیم زیرا رساله های دکتری از غنای بیشتری برخوردار هستند.
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه نظام جامع آموزش مهارتهای زندگی برای جوانان تدوین شد گفت:: پس از حدود 8 ماه کاری بسیار فشرده، توانستهایم پیشنویس لایحه قانونی را آماده کنیم و قرار است در جلسه آینده شورای معاونان وزارت ورزش و جوانان این پیشنویس نهایی شود.
حمایت از کتاب های برتر در حوزه جوانان
احمدی با بیان اینکه در سال جاری کتاب های برتر در حوزه جوانان مورد حمایت قرار خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: ما در این بخش دو حوزه را مورد توجه قرار دادیم، یک حوزه مربوط به کتاب های حوزه جوانان است و بخش دیگر نویسندگان کتاب های حوزه جوانان می باشد.
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به سؤال خبرنگاری در خصوص دوره های توانمندسازی سمن ها افزود: آموزش بخش تفکیک شده ای از حوزه وزارت ورزش و جوانان بود اما در دوره جدید به معاونت تبدیل شد، بنابراین بخش معاونت به عنوان یک بخش نوپا در وزارت ورزش کار خود را آغاز کرد و اکنون هم برنامه های خوبی در این حوزه صورت گرفته است و همچنین تعاملات خوبی در حوزه آموزش با وزارت بهداشت و وزارت علوم صورت گرفته است.
احمدی با اشاره به تدوین نظام جامع آموزش مهارت های زندگی جوانان خاطرنشان کرد: مهارت های آموزشی جوانان در حال انجام است و هر فعالیت آموزشی که معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش نیاز بداند ما با آنها همکاری خواهیم کرد.
وی با اشاره به زمان تشکیل شورای عالی جوانان تصریح کرد: وزارت ورزش و جوانان درخواست زمان تشکیل این شورا را از ریاست محترم جمهوری کرده است و ما منتظر این هستیم تا دفتر رییس جمهور دستور لازم را صادر کنند.
آخرین وضعیت لایحه وزارت ورزش و جوانان
وی با اشاره به درباره آخرین وضعیت لایحه وزارت ورزش و جوانان گفت: متاسفانه در دولت دهم لایحه قانونی وزارت ورزش و جوانان تدوین نشد، اما یکی از دغدغههای اصلی مدیریت جدید وزارت ورزش و جوانان قانون این وزارتخانه بوده و یکی از اولین احکام صادره از سوی وزیر تنظیم پیشنویس لایحه قانونی وزارت ورزش و جوانان بوده است.
وی با اشاره به حضور زنان در ورزشگاه ها تصریح کرد: حضور زنان در ورزشگاه ها نیازمند تنظیم یک سری دستورالعمل ها، آیین نامه ها و مقرراتی است که بانوان بتوانند در این مکان های ورزشی حضور یابند.
وی با بیان اینکه ضعف محیط حقوقی و قانونی در ورزشگاه ها یکی از معضلات ما در حوزه ورزشی است، تصریح کرد: یکی از پیگیری های جدی ما این است که بتوانیم خلأ قانونی و مقرراتی را در حوزه ورزش جبران کنیم، تصمیم گیری در رابطه با این موضوع بر عهده وزارت ورزش و جوانان نیست ولی ما درصدد آماده سازی مقررات برای این موضوع هستیم و می توانیم این نوید را به بانوان جامعه بدهیم که با تدوین قوانین این مشکل حل شود.
وی با بیان اینکه مسئولیت فرهنگسازی برای ازدواج جوانان بر عهده معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش است، تصریح کرد: ما دفتری تحت عنوان دفتر ازدواج و تعالی خانواده در وزارت ورزش و جوانان داریم که مسایل مربوط به ازدواج جوانان را مورد بررسی قرار می دهد.
برخورداری از حداقل های اقتصادی راهی برای تسهیل ازدواج جوانان
وی ادامه داد: عمده ترین مسئله ای که می تواند ازدواج جوانان را تسهیل کند برخورداری از حداقل های اقتصادی و تمکن مالی است، بنابراین پیگیری این موضوع در حال انجام است و اگر نیاز به تعامل و همکاری داشته باشند ما نیز با آنها همکاری خواهیم کرد.
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به نقش مهم رسانه ها در انعکاس اخبار گفت: موضوع ورزش و جوانان موضوع بسیار گسترده ای است و مخاطبان زیادی برای خود دارند به همین دلیل رسانه ها می توانند انعکاس دهنده مطالبات جامعه از وزارت ورزش و جوانان باشند.
وی با بیان اینکه دو حوزه کاری خاص در معاونت فرهنگی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان وجود دارد، تصریح کرد: یک حوزه مربوط به حوزه ورزش است که همه ما به گستردگی آن واقف هستیم، چون تمام اقشار در سنین مختلف را دربر می گیرد که به طور عام مسئولیت آن بر عهده وزارت ورزش و جوانان می باشد و بایستی سازوکارهای توسعه ورزش برای همه در جامعه را ایجاد کند.
توسعه فرهنگ ورزشی یکی از دغدغه های مهم
وی با بیان اینکه توسعه فرهنگ ورزشی یکی از دغدغه های مهم دوره جدید وزارت ورزش و جوانان است، افزود: درصدد هستیم تا فعالیت های ورزشی در سطح عام و گسترده صورت گیرد،برنامه ریزی های وزارت ورزش نیز در این راستا تأثیرگذار است و همچنین رسانه ها نیز در فرهنگسازی حوزه ورزش نقش مهمی را ایفا می کنند.
احمدی اظهار کرد: فقط 10 تا 20 درصد مردم ورزش می کنند که در قیاس با کشورهایی که فرهنگ ورزشی در آنها توسعه یافته است کشور ما بسیار عقب است. بنابراین می توانیم با همکاری و مشارکت رسانه ها و مسئولان، فرهنگ ورزشی را در جامعه ارتقا دهیم و همچنین مردم هم با این اطلاع رسانی با فواید ورزش و تأثیر آن در سلامت خود آشنا شوند و همچنین ورزش را در برنامه های خود بگنجانند.
وی همچنین رعایت اصول و ارزش های فرهنگی در ورزش را یکی دیگر از دغدغه های فرهنگی مسئولان عنوان کرد و افزود: در دوره جدید ما نگاه مراسمی و مناسبتی نسبت به فرهنگ نداریم، یعنی فرهنگ را فقط محدود به برگزاری مناسبت های خود نمی کنیم. اعتقاد من این است که بایستی فرهنگ ورزش در تمام شئونات ورزشی به عنوان یک اولویت در نظر گرفته شود.
هر نهاد ورزشی بیش از اینکه ورزش باشد یک نهاد فرهنگی است
وی با بیان اینکه هر نهاد ورزشی بیش از اینکه ورزش باشد یک نهاد فرهنگی است، خاطرنشان کرد: بنابراین ما باید مراقب باشیم هر آنچه را که در نهادهای ورزشی تصمیم گیری می شود یک تأثیرگذاری فرهنگی در جامعه داشته باشد.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر فرهنگسازی در ورزشگاه های انگلستان تصریح کرد: فرهنگسازی در ورزشگاه های کشور انگلستان یک اقدام فرهنگی نبود بلکه یک عزم ملی بود که کلیه نهادها و دستگاه های مسئول در این زمینه احساس مسئولیت کردند و قوانین بسیار خوبی را هم در این راستا وضع کردند که اجازه بروز ناهنجاری به هیچ فردی در ورزشگاه ها را نداد.
وی ادامه داد: یکی از معضلات مهم ما در دهه اخیر این است که باشگاه های ورزشی ما در زمینه فرهنگسازی و مسایل فرهنگی کوتاهی کرده اند و ضعف ما این بود که ما نتوانستیم همپای رشد و توسعه حوزه ورزشی قوانین به روزی را تدوین کنیم به همین دلیل ضعف در این زمینه موجب شده است که در فرهنگسازی حوزه ورزشی با ضعف مواجهه باشیم.
پایان پیام/
نظر شما