به گزاش خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، پیش از ظهر امروز علی اصغر فانی در سومین جلسه هماندیشی معاونان توسعه مدیریت و پشتیبانی ادارات کل استانها اظهار کرد: بیش از 98 درصد بودجه آموزش و پرورش صرف هزینه های جاری میشود از این رو ساماندهی نیروی انسانی در استانها الویت جدی ماست.
وی با اشاره به اینکه در سال تحصیلی جاری 24 هزار معلم بازنشسته و 15 هزار دانش آموز به مقطع ابتدایی اضافه میشود، خاطرنشان کرد: کمبود نیروی انسانی و کاهش 10 درصدی میزان حقالتدریس آموزش و پرورش را در شرایط خاصی قرار میدهد که تدبیر و مدیریت میتواند بخش بزرگی از مشکلات را حل کند.
فانی اولویت بندی در مسائل و چالشها را از شاخصههای یک مدیر خوب ارزیابی کرد و افزود: خدمت در آموزش و پرورش بزرگترین فرصتی است که میتوانیم در آن با شناسایی، احصا و اولویتبندی مشکلات این شرایط خاص را مدیریت کنیم.
وزیرآموزش و پرورش نسبت به تعداد دانشآموزان شاغل در مدارس دولتی به پرسنل آموزش و پرورش را 5/11 عنوان و تصریح کرد: این نسبت در مقایسه با کشورهای توسعهیافته بسیار پایین است و نشان از بهرهوری پایین نظام تعلیم و تربیت میباشد.
وی توزیع نامناسب نیروی انسانی را از نتایج آموزش و پرورش دولتی خواند و تاکید کرد: در بعضی از مناطق و استانها بسته به جنسیت و رشته تحصیلی کمبود یا تورم نیرو داریم که این سبب میگردد بخشی از هزینههای آموزش و پرورش بدون هیچ عایدی هرز رود.
فانی «سکانداری و نظارت» را از وظایف ذاتی دولتهای توسعهیافته دانست و گفت: دولتها به جای «تصدیگری در امور آموزش» تامین خدمات آموزشی را برعهده داشته باشند که آموزش و پرورش در این دولت «توسعه مشارکتها» را به عنوان یک راهبرد اساسی اتخاذ کرده است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: استفاده از «ظرفیت خالی مدارس غیردولتی»، «خرید خدمات آموزشی» و «تسهیل در صدور مجوز تاسیس مدارس غیردولتی» به عنوان روشهای تحقق «توسعه مشارکت» در آموزش و پرورش به کارگرفته شده که نوعی صرفهجویی در منابع مالی است.
وی تصریح کرد: آموزش و پرورش با کمک هزینههای دولتی می تواند به اهداف کلان دست یابد و از این رو هیچ چارهای غیر از تقویت بخش غیردولتی ندارد.
پایان پیام/
نظر شما