به گزارش خبرگزای شبستان از مشهد و به نقل از روابط عمومی منطقه ثامن شهرداری مشهد، ابوالفضل شرفی، پژوهشگر اجتماعی درجلسه هم اندیشی آسیب های اجتماعی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی با ارائه پژوهشی در خصوص آسیب های اجتماعی بافت اطراف حرم، اظهارکرد: تأمین امنیت در بناهای مخروبه و زمین های رها شده یک امر ضروری است.
این پژوهشگر اجتماعی اظهار کرد: افزایش امکانات پیاده روی در بافت، فراهم کردن زمینه برای مشارکت ساکنان درتأمین امنیت بافت، حضور فعال پلیس در نقاط مختلف بافت و سهولت برقراری ارتباط با آن برای ساکنان و زائران، حضور نامحسوس نیروی انتظامی به صورت فعال از مواردی است که در طرح نوسازی باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی گفت: مسدود کردن کامل این فضاها، فراهم کردن زمینه برای استفاده موقت از این فضاها؛ مثلاً به عنوان پارکینگ، کنترل رفت و آمد وسایل نقلیه به ویژه موتور سیکلت در ساعات خلوت و نظارت مستمر بر این فضاها از طریق دوربین های مخفی یا آشکار می تواند در این زمینه راهگشا باشد.
شرفی ادامه داد: اصلاح فضاهای نامناسب در بافت نیز باید با هدف افزایش نفوذ پذیری بصری و جلوگیری از فرار سریع تبهکاران بعد از ارتکاب جرم نیز صورت بگیرد.
این پژوهشگر اجتماعی خاطرنشان کرد: حجم عظیم جمعیت زائران و مجاوران که در حال حاضر فرصت های زیادی را برای ارتکاب جرم در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی را فراهم کرده است که با نوسازی مناسب بافت و مدیریت کارآمد آن می تواند زمینه ساز امنیت اجتماعی بافت شود.
وی افزود: ادامه چنین وضعی در این منطقه از شهر که به لحاظ مذهبی از جایگاه و منزلت والایی برخوردار است موجب وارد شدن ضربه سنگینی بر حیثیت جهان تشییع می شود.
شرفی با اشاره به اینکه از این رو با توجه به اینکه بخش عمده ای از بافت اطراف حرم رضوی فرسوده است و طرح نوسازی آن هنوز در جریان است، گفت: ضرورت دارد که عوامل کالبدی و مدیریتی تسهیل کننده جرم در این منطقه هر چه بیشتر شناسایی شده و راهکارهای برون رفت از این ورطه به بهترین نحوه ممکن در طرح مزبور عملیاتی شود.
پایان پیام/
نظر شما