به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، رضا فرجی دانا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 29 مرداد و در دفاع از برنامه ها و فعالیت های خود در وزارت علوم گفت: دانشجویان تحصیلات تکمیلی دو سال تا دو سال و نیم دانشجو در دوره فوق لیسانس درس می خواند و 4 سال و نیم در دوره دکتری درس می خواند یعنی یک ورودی تحصیلات تکمیلی هفت سال بعد در نقطه ای است که می خواهد استادیار دانشگاه شود و سه سال باید استادیار باشد که امکان پیدا کند دانشجوی دکتری بگیرد یعنی ما در مورد یک فرآیند 10 ساله صحبت می کنیم، برای کسی که تولید علم را انجام می دهد به صحنه بیاید و در صحنه حاضر شود و هر آنچه که در آن می بینیم اگر به 10 سال قبل برمی گردد یعنی به سرمایه گذاری های دولت هفتم و هشتم برمی گردد.
فرجی دانا ادامه داد: ما در سال 65 و 66 برای ادامه تحصیل به عنوان بورس شاگرد اول اعزام شدیم و بعد از برگشتن که ما بلافاصله برگشتیم 10 سال یعنی از زمان آغاز به تحصیل ما گذشت تازه توانستیم در صحنه علم نقش آفرینی کنیم یعنی در سال های 76 و 77 و باید نگاه کنیم که ببینیم با این قضاوت ها چه می بینیم؟
وزیر علوم گفت: جهت گیری علمی برای توسعه علم و فناوری کارساز است و نکند درگیر قضاوت های شتاب زده ناشی از برداشت های عامیانه شویم.
وی تاکید کرد: ما از سال 2000 که فقط به هر یک از مقاله مان یک استناد بوده است یعنی به مقالات ما را به حساب نمی آوردند که به آن استناد کنند اما در حال حاضر به جایی رسیدیم که به هر مقاله مان 9/7 استناد می شود که این برای ما غرورآفرین است و باید با همه کسانی که در این کار بزرگ در طول سالیان ادا کردند حقشان را بدهیم و هیچکدام را تخطئه نکنیم زیرا آنها ثمر می دهند.
وی بیان کرد: بنده اینجا مدافع یک برخورد علمی با فضای تولید علم و فناوری هستم و من فقط در مورد تولید علم به عنوان چاپ مقالات صحبت کردم، آیا تمام زنجیره تبدیل علم به ثروت فقط چاپ مقالات است؟ مقام معظم رهبری اخیرا در مورد کاربردی شدن نتایج تحقیق تاکید کردند که به این مهم اهتمام کنید و ریاست جمهوری نیز چندین بار به این مهم تذکر دادند که باید نتایج تحقیق به متن جامعه بیاید و در متن جامعه به کار گرفته شود.
فرجی دانا با بیان اینکه نخستین گام برای تولید علم و فناوری تولید پتنت است، گفت: منحنی پتنت ما در سال 86 به 10 هزار در سال می رسد اما در سال گذشته به نزدیک سه هزار افول کرده است یعنی این چرخه معیوب است.
وزیر علوم ادامه داد: ما وظیفه داریم حلقه پتنت را در اولویت قرار دهیم و پس از آن باید نتیجه پتنت تجاری شود که در سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی که بسیار با آن فعالانه برخورد کردیم برای اقتصاد دانش بنیان برنامه ریزی می کنیم همان گونه که مقام معظم رهبری در سخنانش فرمودند به شرکت های واقعی بها دهید.
فرجی دانا تاکید کرد: قانونی که مجلس به عنوان شرکت های دانش بنیان در سال 87 تصویب کرد سالها خاک می خورد که پنج سال این قانون در اختلاف بین معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و وزارت علوم خاک می خورد و دو شرکت تحت عنوان این قانون ثبت شده بودند که ما قرار است این شرکت ها تا پایان برنامه پنجم به هزار شرکت برسانیم.
وی تصریح کرد: من امروز اینجا هستم که ارتباط بین مجلس و دولت را تحکیم کنیم و در این زمینه گام برداریم و اگر خطایی در اجراییات از من فرجی دانا سر زده است با اقرار به آن و رفتن به سمت اصلاح آن از نصایح مشفقانه نمایندگان استفاده می کنم و این مسیر، مسیر اصلاح است.
وی گفت: اگر ما می گوییم اصولگرایان اصلاح طلب چنین اصلاحی را مدنظر داریم.
این سخنان فرجی دانا با احسنت احسنت گفتن نمایندگان مجلس همراه بود.
پایان پیام/
نظر شما