حجت الاسلام مهدی یوسفیان پژوهشگرمباحث مهدویت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم به اهمیت جایگاه مساحد اشاره کرد و گفت: در فضای آموزه های دینی یکسری نهاد داریم که کانون اصلی تجمعات دینی و ایجاد موجهای دینی است و از طرفی اتاق فکر فعالیتهای دینی به شمار می رود که مسجد از مهمترین این نهاد هاست.
وی افزود: مسجد نهادی است که امکان حضور همه اقشار جامعه در آن وجود دارد و انسان در این مکان مقدس ارتباط خود با خداوند را برنامه ریزی می کند و به آرامش دست می یابد.
پژوهشگرمباحث مهدویت ادامه داد: مسجد در فضای دینی تنها یک مکان عبادی صرف نیست هر چند کارکرد اصلی آن عبادت است اما انسان باید همه فعالیتها و رفتارهای خود را در فضای بندگی به معبود نشان دهد چرا که یاد می گیرد در زوایای مختلف اجتماعی، سیاسی نیازهای خود را در فضای مسجد ترسیم و برنامه ریزی کند.
حجت الاسلام یوسفیان تصریح کرد: متاسفانه مساجد در عصر حاضر از حالت اصلی بودن، مرکز تفکر وعبودیت اسلامی خارج شده است که دلایل مختلفی از جمله کپی بردای از غرب و مسائل داخلی دارد.
پژوهشگرمباحث مهدویت اظهار داشت: در غرب معابد و مکانهای عبادت جدا از زندگی مردم ساخته می شودو موسسات فرهنگی شکل گرفته هیچ ارتباطی با معابد نداشت به عبارتی فضای زندگی از فضای معابد جدا شده است.
وی یادآور شد: با جدا سازی معابد از زندگی مردم ، نیازها عوامل و نهادهایی که نیازهارا برنامه ریزی می کند از معابد جدا شده است که متاسفانه این مدل سبک زندگی در جامعه ما بوجود آمده نهادها وموسسات مهم فرهنگی در جامعه ایجادشد و این موسسات با قراردادن خود در فضای جامعه از فضای دین خارج شده اند.
مساجد باید پایگاه و مرکز اصلی رفع نیازهای مردمی باشد
پژوهشگرمباحث مهدویت خاطر نشان ساخت: همین امر سبب شده کارکرد مساجد در جامعه کم رنگ شود بنابراین اگر بخواهیم در تحول اساس فضای مساجد حرکت کنیم باید آهسته آهسته مساجد را پایگاه ومرکز اصلی رفع نیازها قرار دهیم وسعی شود تمام ارتباط های اجتماعی بر پشتوانه و محوریت مساجد برنامه ریزی شود.
حجت الاسلام یوسفیان اذعان کرد: نباید اجازه دهیم فضای عبادی مساجد ما شبیه معابدغربی شود و یکسری عبادت فشرده در آن صورت گیرد بلکه باید در مساجد علاوه برعبادت نیازهای متنوع فرهنگی و پرورشی مردم و ارتباط گیریآنها با یکدیگر مورد توجه قرار گیرد.
پژوهشگرمباحث مهدویت افزود: در مساجد اداره امور الهی با امام جماعت و هیئت امنای مسجد است که باید به صورت مردمی اداره شود یعنی مردم خودشان در فضای مسجد باشند و در برنامه های مسجد نقش آفرینی کنند.
وی گفت: امام جماعت در یک مسجد باید فعال، دوراندیش، متفکر، جامع نگر باشد و بتواند با استفاده از خلاقیت فضای مسجد را پر نشاط نموده و راهکارهای مؤثر در جذب جوانان به مسجد را برنامه ریزی و هدایت کند.
باید به نقش اثر گذار امامان جماعت در مساجد توجه شود
حجت الاسلام یوسفیان ابراز داشت: امامان جماعت باید درجلسات حضور جدی داشته باشند و بدانند که مرکزیت مهم در مسجد بر عهده روحانی مسجد است چرا که اقشار مختلفی ازمردم از جمله فقیر و غنی، ی سواد و باسواد و همچنین از طیف های مختلف سیاسی و اجتماعی در مسجد حضور پیدا می کنند که روحانی مسجد باید بتواند با دانشی که دارد بخشی از نیازهای آنان را مرتفع سازد.
پژوهشگرمباحث مهدویت ادامه داد: مسجد مهمترین پایگاه فرهنگی و اجتماعی است که می تواند راه گشای بسیاری از مسائل و حتی مانعی بزرگ برای بروز مشکلات امروز جوانان باشد که رسیدن به این هدف تنها با مشارکت و حضور مردم در مساجد و فعال بودن روحانی و یا امام جماعت مساجد میسر خواهد شد.
وی در پایان گفت: اگر بخواهیم وضعیت مساجد را از این گونه که هست ارتقا دهیم باید تمام برنامه ریزی های فرهنگی و اجتماعی مربوط به دین واندیشه مردم با محوریت مساجد در جامعه انجام شود .
پایان پیام/
نظر شما