به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، جلسه استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم دولت یازدهم از ساعت 8 صبح امروز چهارشنبه 29 مرداد 93 در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
بنابراین گزارش، رضا فرجی دانا به همراه اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور از دقایق ابتدایی در این جلسه حضور یافت.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، گودرزی وزیر ورزش و جوانان، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، طیب نیا وزیر اقتصاد، زنگنه وزیر نفت، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد، چیتچیان وزیر نیرو، نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور، واعظی وزیر ارتباطات و پورمحمدی وزیر دادگستری در این جلسه حضور پیدا کردند.
این در حالی است که حسن روحانی رئیس جمهور به دلیل سفر به استان اردبیل موفق به حضور در این جلسه نشده است.
شیوه فرجی دانا التهاب آفرینی و سرمایه سوزی در دانشگاهها را موجب می شود
علیرضا زاکانی، نماینده تهران در مجلس در جلسه استیضاح وزیر علوم و تحقیقات در موافقت با استیضاح وزیر گفت: یکی از سنت های الهی امتحان و ابتلا است و این سنت شامل حال همه خواهد شد و امروز شامل حال ما در دولت و مجلس شده است. در آستانه هفته دولت راهی جز استیضاح وزیر علوم نداشتیم تجربه آسیب پذیری انقلاب کشور ایران و دانشگاه را بگیریم.
وی با بیان اینکه فوریت اساسی اقتصاد و اولویت آموزش از عرصههای مهم در توسعه کشور هستند اظهار کرد: آموزش عالی تحمل آفرین در حوزه اقتصاد مقاومتی است و می تواند بسیاری از مشکلات از پیش پا بردارد امروز باید برای رهایی از مشکلات اقتصاد کمر همت بست و آسیب ها و موانع را از سر برداشت از این نظر نیز آموزش عالی میتواند موثر باشد.
وی اظهار کرد: امروز روز امتحان ماست مبنی بر اینکه معلوم می شود تربیت اسلامی و انقلابی و سیاسی است یا تربیت باندی گروهی و یا اینکه در این تربیت منافع خود را در نظر بگیرید یا منافع مردم و کشور را.
به نمایش گذاشتن فیلمی از سخنان سرپرستان فعلی دانشگاهها
در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 29 مرداد و در هنگامی که نقوی حسینی نماینده ورامین در موافقت با استیضاح فرجی دانا سخن می گفت فیلمی از سخنرانی فرجی دانا در جمع تشکلهای دانشجویی به نمایش گذاشت.
در این تصاویر تعدادی از دانشجویان از فرجی دانا در مورد سرپرست دانشگاه چمران اهواز و دانشگاه اصفهان که از افرادی بودند که در تجمعات سال 88 شرکت کرده بودند سوال می پرسند که فرجی دانا در پاسخ به انها می گوید سیستم اطلاعاتی عقب مانده است.
پخش سخنان محمدرضا خاتمی در صحن مجلس
در ادامه جلسه استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم که صبح امروز چهارشنبه 29 مرداد در صحن مجلس در حال برگزاری است محمدحسن آصفری نماینده اراک که در موافقت با این استیضاح سخن می گفت فیلمی از است سخنرانی محمدرضا خاتمی در روز 16 اذر سال گذشته در جمع تشکلهای دانشجویی به نمایش گذاشت.
محمدرضا خاتمی در این فیلم و در سخنانش می گویند انها زور دارند پول دارند ولی عقل ندارند...، اینها بخش های کوچکی از جریانات سیاسی جامعه هستند نباید انها را با اصولگرایان یکی دانست.
محمدحسن آصفری این فیلم را در واکنش به سخنان وزیر علوم در رابطه با اینکه روز 16 آذر سال گذشته بدون هیچ حاشیه ای در دانشگاهها برگزار شده است به نمایش گذاشت.
رییس جمهور برای دفاع از فرجی دانا به مجلس نمی آید
حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهور کشورمان طبق اخبار رسیده برای دفاع از رضا فرجی دانا وزیر علوم که جلسه استیضاحش که صبح امروز چهارشنبه 28 مرداد در حال برگزاری است به مجلس نمی آید.
به همراه فرجی دانا اکثر وزرای دولت و کابینه و معاونین رییس جمهور حضور دارند اما رییس جمهور به منظور سفر استانی به اردبیل سفر کرده است.
دانشگاه دارد آبستن فتنه جدیدی میشود
سید حسین نقوی حسینی، نماینده ورامین در مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح وزیر علوم و تحقیقات با اشاره به تصویب دو لایحه ای که در یک ماه اخیر از طرف مجلس به مجلس امد و رای اورد اشاره کرد و گفت: دولت و مجلس هیچ مشکلی با هم ندارند و این همه تهمت و توهین به استیضاح کنندگان برای چیست.
نماینده ورامین گفت: مگر استیضاح کنندگان چه می گویند که این همه توهین و تهمت و زیرسوال بردنشان انجام می شود مگر استیضاح وظیفه قانونی نیست و ملت رای ندادند که نمایندگان از حقوق انها دفاع کنند.
وی خطاب به وزیر علوم گفت: چه کسی از شما رانت و دانشگاه و رشوه خواست چرا اینگونه مطرح می شود پشت پرده وزارت علوم چه خبر است که نباید کسی خبردار شود اقای فرجی دانا من هیچ مطالبه ای از شما نداشته ام چرا این همه توهین و تهمت می شنویم.
آقای وزیر آیا برنامه ای برای این همه پایان نامه و کپی پیست دارید
قاسم جعفری، نماینده بجنورد در موافقت با استیضاح وزیر علوم و تحقیقات گفت: من وزیر را از گذشته های دور می شناسم و می دانم شخصیتی بسیار والاتر از این دارد که برخی بخواهند او را خراب کنند.
نماینده بجنورد گفت: گروههای که وعده می دهند و باعث شده اند نگرانی ما بیشتر شود بدانند ما دغدغه های علمی کشور را داریم و از وضعیت دانشجویانی که به خارج می روند و آژانس هایی که انها را می برند و اتفاقاتی که برایشان می افتد نگرانیم. به شما پیام می دهند مصلحت نیست حرف بزنید اما مردم نماینده انتخاب کرده اند تا نماینده صحبت کند و در راستای مصالح نظام اظهارنظر کند.
وی گفت: آقای وزیر آیا برنامه ای برای این همه پایان نامه و کپی پست دارید اقتدار علمی درون زاست و باید ادامه یابد و در ده سال گذشته پیشرفتهای بسیار خوبی داشتیم نباید اجازه داد حرکت به سمت کندی برود.
انتخاب افراد مساله دار نمی شود فضای دانشگاه دانش بنیان را اداره کرد
محمد حسن آصفری، نماینده اراک در مجلس در جلسه استیضاح وزیر علوم در موافقت با این استیضاح گفت: دشمنان و جریانات سیاسی نتوانستند دانشگاه را در مسیر اهداف خود قرار دهند ده سال بعد از جریان 78 باز در سال 88 جریان فتنه در دانشگاهها راه افتاد و حوادث تلخی را نشان داد اما مردم در دی 88 جواب فتنه انگیزان را دادند.
وی افزود: همان اندازه که دشمنان چشم طمع به دانشگاهها دوختند نظام جمهوری اسلامی چشم امید به این دانشگاهها بسته است دانشگاه پشتوانه اقتصاد دانش بنیان است و محیط پرورش دانشجویان و نباید جریان های سیاسی محیط دانشگاهها را متلهب کند با انتخاب افراد مساله دار نمی شود نظام دانشگاهی دانش بنیان را اداره کرد.
وی اظهار کرد: ببینید از ده سال گذشته تاکنون چه اتفاقاتی افتاده است و اگر تدابیر نیروهای دانشگاه نبود چه بلایی سر دانشگاه می آمد. کسانی که برای رسیدن به اهداف خود دانشگاه را وسیله قرار داده اند ببینند امروز ارمانهای مردم کجا قرار دارد.
لیست ۳ هزار نفری بورسیه حقیقت ندارد/فضاسازیوبداخلاقی از دلایل استیضاح
علی اصغر زارعی، نماینده تهران در موافقت با استیضاح وزیر علوم در جلسه علنی امروز چهارشنبه 28 مرداد گفت: بنده جزو کسانی بوده ام که در جلسه رای اعتماد تلاش کردیم بیشترین اراء برای این وزیر شکل بگیرد و در جلسات 4 ماه گذشته در تمام جلساتی که ریاست مجلس و فراکسیونهای مجلس حضور داشتند مسایلی را به وزیر مربوطه گوشزد کردیم.
وی اظهار کرد: در تمام دولتها مصوباتی در مورد بورسیه ها مدنظر قرار می گیرد که این موضوع در این دوره نیز مورد توجه قرار گرفت بنده پرونده هایی را ملاحظه کرده ام که لیست های تنظیم شده نشان از عجله می داد چرا شما در رسانه ها گفته اید که فرزندان مسئولان بورسیه شده اند در جلسه بعد بنده در کمیته مخصوص رسیدگی به این موضوع حضور یافتم و خود از اعضای ان بوده ام اما مطالعه پرونده ها در هیچ کدام موضوع خاصی نبود فقط در یکی از پرونده بورسیه ها گفته اند که یکسال سنش بالاست. در جلسه بعد اصلاحاتی صورت گرفت و در شورای مرکزی بورسیه ها مورد بازنگری قرار گرفت.
زارعی اظهار کرد: از 22 نفری که در سال 84 بورسیه شده اند فقط 4 نفر و از 213 نفر که در دوره بعد بورسیه شده اند نیز فقط 34 نفر مشمول ان نبوده اند و اگر تمام مصوبات اعمال می شد این آمار به یک دهم تقلیل می یافت.
رکودی که در حوزه علم و فناوری شاهدیم مربوط به سالهای قبل است
رضا فرجی دانا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 29 مرداد و در دفاع از برنامه های خود گفت: بر همه ما واجب است که احترام مجلس به حد اتم و اکمل داشته باشیم و حقیقت این است که بنده برای پاسخگویی به دغدغه عزیزانی که با خلوص نیت برای اصلاح امور دست به استیضاح زدند خدمت عزیزان هستم ولی فرصت مغتنمی است که گزارشی از آنچه در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این 9 ماه تحت مسئولیت بنده انجام شده است و بعضا ممکن است نقاط ابهام و چالشی در ذهن عزیزان ایجاد کرده باشد به عزیزان عرضه کنم با این امید که بتوانم این نقاط تاریک را در ذهن ها روشن کنم و آنچه که خیر است و عاقبت خیری به دنبال می آورد از خدا می خواهم بر زبانم جاری کند.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و همچنین هفته دولت گفت: امروز مطلع شدیم دور جدیدی از حملات به غزه مظلوم صورت گرفته است جای تاسف دارد، با شهدایی که غزه تقدیم اسلام کرده است خون تازه ای در رگ مقاومت جاری شده است یاد این شهدا را گرامی می دارم و از همه عزیزان می خواهم با ذکر صلوات و قرائت فاتحه ای روح عزیزان را قرین رحمت بگرداند.
وزیر علوم در ادامه سخنان خود همچنین با اشاره به سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در جمعه آینده بیان کرد: امام جعفر صادق (ع) شخصیت بزرگی است که بر تارک علم جهانی می درخشد و در این رابطه امام خمینی (ره) می فرمایند ما مفتخریم که مذهب ما جعفری است که فقه ما که دریای بی پایان است یکی از آثار اوست.
توزیع عادلانه اعتبارات آموزشی و مقابله با فرار مغزها ازخدمات وزیر علوم
جواد هروی، نماینده قائنات در موافقت با وزیر علوم در جلسه علنی امروز 28 مرداد گفت: امروز جای ان دارد که بدون تعلق جناحی به دفاع از کارنامه کوتاه و روشن وزیر بپردازم و نقاط قوتی را بیان کنم برخلاف بسیاری از عزیزان که گفته اند این وزیر تعامل ضعیف با مجلس داشته است بالاترین تعامل در رفتار این وزیر بر وزارتخانه در این دوره شاهد بودیم.
وی با اشاره به نحوه صحیح تقسیم بندی اعتبارات دانشگاهها اظهار کرد: این اعتبارات براساس سرانه دانشجویان بوده است اگر می خواهید عدالت را ببنید در عملکرد دولت نگاه کنید این وزارتخانه در تحقق عدالت و توزیع سرانه دانشجویی گامهای موثری برداشته است.
وی با اشاره به تلاشهای کمیسیون اموزش بر توزیع عدالت آموزشی اظهار کرد: رشد منفی و مثبت افسارگسیخته اعتبارات دانشگاهها در دوره های قبلی نشانگر توزیع ناعادلانه اعتبارات بود. بودجه ها در سالهای قبل ناعادلانه و براساس رشد مثبت و منفی نبود در این دوره از وزارت علوم با رشد مثبت و منفی از افسارگسیخته به شکل قانونی برخورد شد.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نماینده رشت در مخالفت با استیضاح وزیر علوم در جلسه علنی امروز 28 مرداد گفت: البته دوستان موافق استیضاح نیز دلسوز انقلاب و نظام هستند و دغدغه هایی دارند که دغدغه تمام همکاران و حتی وزیر علوم است.
وی گفت: هیچ کس نمی تواند این دغدغه ها را منکر شود اختلاف نظر موافقات و مخالفان در شیوه عمل وزیر است ایا کسی می تواند ادعا کند که وزیری منصوب کند که مشکلی ندارد شیوه حل مسایل در استیضاح نیست برای برطرف کردن این دغدغه ها بدترین گزینه یعنی استیضاح را انتخاب کرده اند.
جعفرزاده اظهار کرد: چه کسی از نتیجه استیضاح خوشحال خواهد شد افراطیون خارج یا داخل و کسانی که مخالف نظام هستند مطالبی را که در جلسه رای اعتماد این وزیر عنوان شد حکایت از ولایتمداری ایمان و اعتقاد این وزیر داشت و حتی شهادت به نماز شب او دادند ببینید ایا نتیجه خارج شدن فرجی دانا از گردونه وزرا افراطیون فراری خارج و داخل را خوشحال می کنند چرا آب به آسیاب آنها ریختید.
اگر خطایی از من سر زده است از نصایح مشفقانه نمایندگان استفاده می کنم
رضا فرجی دانا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 29 مرداد و در دفاع از برنامه ها و فعالیت های خود در وزارت علوم گفت: دانشجویان تحصیلات تکمیلی دو سال تا دو سال و نیم دانشجو در دوره فوق لیسانس درس می خواند و 4 سال و نیم در دوره دکتری درس می خواند یعنی یک ورودی تحصیلات تکمیلی هفت سال بعد در نقطه ای است که می خواهد استادیار دانشگاه شود و سه سال باید استادیار باشد که امکان پیدا کند دانشجوی دکتری بگیرد یعنی ما در مورد یک فرآیند 10 ساله صحبت می کنیم، برای کسی که تولید علم را انجام می دهد به صحنه بیاید و در صحنه حاضر شود و هر آنچه که در آن می بینیم اگر به 10 سال قبل برمی گردد یعنی به سرمایه گذاری های دولت هفتم و هشتم برمی گردد.
فرجی دانا ادامه داد: ما در سال 65 و 66 برای ادامه تحصیل به عنوان بورس شاگرد اول اعزام شدیم و بعد از برگشتن که ما بلافاصله برگشتیم 10 سال یعنی از زمان آغاز به تحصیل ما گذشت تازه توانستیم در صحنه علم نقش آفرینی کنیم یعنی در سال های 76 و 77 و باید نگاه کنیم که ببینیم با این قضاوت ها چه می بینیم؟
وزیر علوم گفت: جهت گیری علمی برای توسعه علم و فناوری کارساز است و نکند درگیر قضاوت های شتاب زده ناشی از برداشت های عامیانه شویم.
ادامه جلسه بررسی استیضاح فرجی دانا
در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 29 مرداد و در ادامه بررسی استیضاح فرجی دانا علی لاریجانی رییس مجلس خطاب به نمایندگان گفت: 4 ساعت وقت جلسه علنی تمام شده است و ما برای اینکه جلسه را ادامه دهیم باید از نمایندگان رای بگیریم که جلسه را ادامه بدهیم تا به نتیجه برسیم.
نمایندگان با 231 رای موافق، 18 رای مخالف و 5 رای ممتنع با ادامه جلسه موافقت کردند.
توقف های مکرر در وزارتخانه قطار فعالیتهای علمی را کند
فرجی دانا در ادامه دفاع از خودش در صحن علنی مجلس در جلسه استیضاح امروز گفت: اگر نتوانیم گامهای خود را محکم و استوار برای کیفیت بخشی به دانشگاهها که مورد تایید رهبری و رییس جمهور است برداریم در آینده دچار مشکل می شویم و این ما هستیم که مورد قضاوت تاریخ قرار می گیریم.
وی درباره انچه به عنوان نقاط ضعف در ریاست وی مطرح شد گفت: باید دید آیا این مسایل نقاط ضعف بوده یا سوءتفاهماتی است که باید تبیین شود تا به تفاهم دولت و مجلس برسیم.
وی با اشاره به اینکه برخی از افزایشها ناشی از کیفیت نیز نبوده است گفت: میزان 71 واحد غیرانتفاعی به 357 واحد رسیده ایا این واحدها همگی از کیفیت تحصیل برخوردارند میزان دانشجویان تحصیلات تکمیلی از 7 نفر به 17 نفر به ازای هر عضو هیئت علمی رسیده و دکترا از 4 نفر به ازای هر عضو به 7 نفر رسیده است و اینها دغدغه هایی است که ما در آموزش عالی داریم.
وی با اشاره به میزان بدهی دانشگاههای کشور گفت: مجموعه دانشگاههای ما 1300 میلیارد تومان به واسطه عدم تخصیص بودجه جاری در سال 90 و 91 بدهی دارند و این اثر دارد چون همه مواد تحقیقی از روی میز کار محققان حذف می شود. انچه می گویم دغدغه هایی است که با مجامع استانی نیز داریم و حتی دانشگاههای کوچک ما برخی سی میلیارد بدهی دارند.
جلوگیری لاریجانی از پخش فیلم های VOA و BBC توسط نوباوه
در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 29 مرداد که به استیضاح وزیر علوم اختصاص داشت بیژن نوباوه نماینده تهران که در موافقت با استیضاح فرجی دانا سخن می گفت اقدام به پخش فیلمی کرد که در آن گزارشی از شبکه وا و بی بی سی در مورد سخنان وزیر در بحث بورسیه های غیرقانونی در وزارت علوم پخش شد.
بنا بر گرفته نوباوه، وزیر علوم طی سخنانی گفته بود نمایندگان به دنبال امتیازاتی از وی هستند.
لاریجانی در ادامه پخش این فیلم خطاب به نوباوه گفت: آقای نوباوه چرا حرفها این رسانه های مضخرف را پخش می کنید اینها وجهی ندارند بهتر است آنها را پخش نکنید.
نوباوه گفت: آقای دکتر اجازه دهید پخش شود و من حرفم را بزنم.
به ضدانقلاب باج نمی دهم/پاسخگوی عملکرد وزیر سابق نیستم
فرجی دانا وزیر علوم در بخش دیگری دفاعیه خود در جلسه استیضاح امروز چهارشنبه 29 مرداد گفت: جریانی می خواهد وزارت علوم فشل کند چرا باید تمام تشکلهایی که دغدغه نظام دارند به انها القا شود که جمعی فتنه گر وزارت علوم را اداره می کنند.
وزیر علوم تاکید کرد: این انقلاب ساده و بی هزینه به دست ما نرسیده است مصلحت نظام بر هر مصلحتی و بر هر فردی مقدم است نمی شود لوکوموتیو را دست ادم ناشی داد این عزیزان همه عمر خود را صرف نظام کرده اند.
وی اظهار کرد: تمام کسانی که انتخاب شده اند کارآمدی خود را در حوزه ستادی خود نشان داده اند و برای من اثبات شده است و بر ان گواهی می دهم اینجانب با اصرار انها را وادار به پذیرش مسئولیت کرده ام.
وی گفت: اگر این مدیران بدانند که بودن انها بهانه ای برای انشقاق است میان قوا حاضر به گذشت خواهند بود اختیار خود را در جهت تصمیم گیری به جناب رییس مجلس می دهم و سخن ایشان را فصل الخطاب می دانم هر انچه گفته اند انجام خواهیم داد.
صحبت از مظلومیت نظام اسلامی است نه فرجی دانا
در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 29 مرداد بیژن نوباوه نماینده تهران در موافقت با استیضاح وزیر علوم گفت: هماهنگی گسترده ای در این زمینه صورت گرفت که متاسفانه یک دروغ کثیف را به عنوان بورسیه ها به جای مطالبات اصلی نمایندگان مردم برای برای بررسی وضعیت فعلی وزارت علوم جایگزین کنند.
وی اظهار کرد: در واقع دو هدف عمده را در این نوع تبلیغات خارجی و داخلی که به شکل هماهنگ از سوی برخی از رسانه های داخلی عنوان می شد و به آن دامن زده می شد و به داخل کشور برمی گشت ما ردیابی کردیم که دو نکته مهم را این رسانه ها دنبال می کنند که نخستین دلیل آن انحراف موضوع اصلی استیضاح از نگرانی عمیق نمایندگان مردم از انحراف وزارت علوم از مسیر اصلی انقلاب و تربیت نیروی انسانی مومن با موضوع بورسیه ها است.
وی ادامه داد: دومین موضوعی که در این فرایند مطرح است نشان دادن ناکارآمد جلوه دادن وضعیت فعلی مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مجلس است و همچنین روحیه کاسب کارانه برخی از نمایندگان با ارایه آمار غلط و سراسر دروغ است که این یک جریان سازی مطبوعاتی و رسانه ای بود.
ماهنوزفرجی دانا فردی متدین می دانیم/مشکل اینجاست شما مدیریت نمی کنید
الیاس نادران در موافقت با استیضاح وزیر علوم گفت: دغدغه های ما دغدغه هایی است که در محیط دانشگاهی متاسفانه مسایل علمی و پژوهشی تحت الشعاع گرایشات سیاسی انحرافی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه می گویند چرا در هفته دولت استیضاح را انجام می دهیم، بیان کرد: رییس جمهور نیز در اردبیل این موضوع را فرمودند آیا ما مقصریم؟ دوستان ما از اسفند بعد از اینکه به جمع بندی رسیدند امور وزارتخانه الا به استیضاح حل نمی شود استیضاح را سه ماه پیش تعقیب کردند و برای موضوع رایزنی شد و همه تلاش نمایندگان بر این بود که مواردی که در استیضاح بود در مسیر درست انجام شود اما متاسفانه ما جواب مثبت نشنیدیم.
نادران تاکید کرد: یکدندگی و لجبازی نسبت به تصمیمات گذشته مانع شد که اقداماتی در وزارت علوم انجام شود و یک ماه پیش به مشاور رییس جمهور یعنی آقای صادق گفتم بحث، بحث دو نفری که می گویند در وزارت علوم هستند، نیست بلکه مسئله فجیع تر از این بحث هاست و آقای صادق گفت من به این دو نفر گفتم شما برای اینکه دهن کجی به مجلس نباشد خودتان یک نامه بنویسید و خدافظی کنید نمی خواهد نامه بنویسید که استعفا دهید و وزیر قبول نکند چه شد؟ حالا از دیشب تا الان به ما فشار آوردند که اگر این دو نفر استعفا دهند و وزیر بپذیرد مسئله حل است چرا مسئله حل است؟ مگر ما دنبال سیاسی کاری هستیم؟ اگر این دو نفر حق بود که بمانند، بمانند اگر حق نبود باید از اول می رفتند چرا شب استیضا همچین چیزی می گویند.
آخرت خود را به دنیای دیگران نمی دهم
فرجی دانا، وزیر علوم و تحقیقات در آخرین بخش دفاعیه خود پس از صحبتهای دو مخالف پاسخگوی ابهامات ایجاد شده بود.
وی خطاب به استیضاح کنندگان گفت: ما محتاج راهنمایی و ارشاد شما عزیزان هستیم و به نظر می رسد عدم اطلاع رسانی صحیح در بسیاری موارد باعث سوءتفاهم شده است.
وی درخصوص پرونده بورسیه ها گفت: هدف از اعزام بورسیه ها تامین هیئت علمی دانشگاههاست که قانون آن در سال 64 تصویب شده است و از سال 85 مبانی کار به تدریج به سمتی می رود که در سال 87 با بندی مواجه می شویم که در ان آمده افرادی که سابقه پژوهشی، آموزشی و فناوری ایثارگری دارند و برجسته بودنشان توسط کمیته های تخصصی تایید می شود و حداقل معدل کارشناسی 14 و کارشناسی ارشد 16 دارند می توانند از بورسیه استفاده کنند این شرایط زمانی اعلام می شود که متوسط کارشناسی کل کشور 5/15 و ارشد 2/17 است و باید شرایط بالاتر از کف نمره در نظر گرفته می شد که نشد.
وزیر علوم گفت: 279 نفر از سمت دانشگاهها و 257 نفر از معاونتهای فرهنگی معرفی شده اند و 163 نفر نیز از ایثارگران، 1080 از مربیان و 729 نفر از بورسیه های خارجی تبدیل به بورس خارج به داخل شده اند.
فرجی دانا از وزارت علوم رفت
در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 29 مرداد جلسه استیضاح وزیر علوم برگزار شد که در نهایت نمایندگان پس از پنج ساعت بحث و بررسی و شنیدن سخنان مخالفان و موافقان و همچنین وزیر علوم با 145 رای موافق، 110 رای مخالف و 15 رای ممتنع از مجموع 270 رای با استیضاح وی موافقت کردند و بدین ترتیب فرجی دانا از وزارت علوم کنار رفت و نخستین استیضاح وزیر دولت یازدهم در مجلس با رای موافقت روبرو شد.
خبر در حال تکمیل است...
نظر شما