کمبود معلم و مدرسه عامل اصلی افت تحصلی در استان است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، اظهار داشت: استان خوزستان از کمبود یک هزار و 125 مدرسه و هفت هزار و 500 معلم رنج می برد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محمد تقی‌زاده، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، امروز(28 مرداد) در نشست مشترک شورا و حامیان آموزش و پرورش که با حضور فرمانداران، شهرداران و بخش داران استان برگزار شد، گفت: واقعیت این است که تکیه گاه امروزی ما در همه زمینه ها شامل هویت دینی، ملی، فرهنگی و تاریخی، آموزش و پرورش است.

 

وی تصریح کرد: اگر بتوانیم آموزش و پرورش توانمندی داشته باشیم در بسیاری از زمینه های اقتصاد، فرهنگ و آسیب های اجتماعی مشکلی نخواهیم داشت.

 

وی استان خوزستان را با برخورداری از 934 هزار و 696 دانش آموز سومین استان در کشور از نظر جمعیت دانش آموزی برشمرد و افزود: همچنین خوزستان دارای هشت هزار و 805 مدرسه با بکارگیری 63 هزار و 470 است.

 

تقی زاده، با بیان اینکه در شرایط فعلی با کمبود یک هزار و 125 مدرسه و هفت هزار و 500 معلم مواجه هستیم، اضافه کرد: این اولین عامل افت و عقب ماندگی آموزش و پرورش خوزستان است.

 

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، ادامه داد: از تعداد مدارس موجود، 573 مدرسه در مناطق عشایری استان هستند که متأسفانه بدترین مدارس از لحاظ کیفیت هستند.

 

وی با اشاره به پایان برنامه پنجم توسعه در سال آینده اذعان داشت: طبق این برنامه تا سال آینده، باید بی سوادی در کشور ریشه کن شود؛ این در حالی است که 650 هزار بی سواد در استان وجود دارد و عملکرد نهضت سوادآموزی استان در سال گذشته، تنها پنج هزار نفر بوده است.

 

وی عنوان کرد: میزان اعتباری که امسال از سوی وزارت برای دوره آموزش پیش دبستانی در استان اختصاص داده شد 120 میلیون تومان است در حالی که تنها برای بخش تبلیغات نهضت سوادآموزی 600 میلیون تومان بودجه اختصاص داده شده است.

 

وی تأکید کرد: خروجی این نشست ها باید تشکیل تیم قوی علمی برای ارزیابی آموزش و پرورش استان باشد تا علت افت تحصیلی شناسایی شود و در کنار این تیم، تشکیل تیم قوی اجرایی نیز ضروری است.

 

تقی‌زاده، با اشاره به اینکه هیچ تغییر و تکامل و تحولی در هیچ جامعه ای رخ نخواهد داد مگر اینکه آموزش و پرورش آن جامعه دچار تحول شود، اظهار داشت: سطح علمی، فرهنگی و دانسته ای یک جامعه بالاتر از سطح مدارس آن جامعه نخواهد بود.

 

وی ادامه داد: متأسفانه با نگاه به گذشته خواهیم دید آموزش و پرورش اولویت هیچ یک از دولت های ایرانی در پیش از انقلاب نبوده است؛ وقتی آموزش و پرورش حتی اولویت اول، سوم و پنجم هم نبوده چگونه می‌توان انتظار تحول در این حوزه را داشت؟ ما این شکاف را در استان خوزستان بسیار عمیق‌تر می بینیم.

 

وی با بیان اینکه شرایط آموزش و پرورش خوزستان زیبنده مردم آن نیست، گفت: خوزستان استانی است که از نظر علمی اولین دانشگاه ها در آن ایجاد شد و از نظر توجه به اهمیت تحصیل و کسب علم، اولین مکتب خانه‌ها و مدارس به سبک جدید در این استان راه‌اندازی شده‌است.

 

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، افرود: علت عقب ماندگی را نمی توان به فرد خاص یا دوره خاصی نسبت داد، مشکلات ملی، استانی، بافت جغرافیایی، بافت اقلیمی و تاریخ این استان علت های افت تحصیلی هستند که باید توسط تیم ها بررسی شوند.

 

وی از سرانه دانش آموزی به عنوان یک منبع مهم مالی برای آموزش و پرورش یاد کرد و یاد آور شد: گفت: شرایط مالی آموزش و پرورش استان شرایط خوبی نیست، آموزش و پرورش اکنون 200 میلیارد تومان بدهکار است در حالی که 2 سال از پرداخت آخرین سرانه دانش آموزی استان می گذرد.

 

تقی زاده، ادامه داد: عوراض پنج درصد شهرداری یکی از منابع مهم مالی آموزش و پرورش است که به آن توجه نمی شود، در سال های اخیر شهرداری اهواز هیچ گونه پرداختی در این زمینه نداشته است.

 

وی در پایان با بیان اینکه برنامه توسعه یک ساله آموزش و پرورش استان بر اساس شاخص های جهانی تنظیم شده است، تأکید کرد: بهبود شرایط آموزش و پرورش خوزستان عزم ملی و مدیریت جهادی می طلبد.

 

پایان پیام/

کد خبر 394985

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha