به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، یحیی نقی زاده، مدیر کل سازمان میراث فرهنگی و صنایع گردشگری استان زنجان، ظهر امروز (28 اردیبهشت) در جلسه ای با استاندار و جمعی از مدیران استانی که در ساختمان میراث فرهنگی تشکیل شد، گفت: تا کنون در استان زنجان 679 اثر تاریخی و گرشگری ثبت و 1500 اثر دیگر نیز شناسایی شده است.
وی افزود: استان زنجان با توجه به موقعیت ها و ظرفیت هایی که دارد، یکی از استان های غنی از لحاظ فرهنگی و تاریخی است.
نقی زاده با اشاره به وظایف سازمان میراث فرهنگی، افزود: حفظ، مرمت و احیای بناها، محوطه ها و بافت های تاریخی، برنامه ریزی در جهت توسعه و ترویج صنایع دستی، هدایت بخش های خصوصی و شناسایی استعدادها و ظرفیت های گردشگری استان، برخی از وظایف این سازمان است.
وی ادامه داد: در سال های اخیر به دلیل کاهش اعتبارات سازمان میراث فرهنگی، این سازمان با مشکلاتی مواجه شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی استان زنجان به بیان برخی از برنامه های این سازمان پرداخت و عنوان کرد: 287 عنوان طرح مطالعاتی و تخصصی در سال های اخیر به عنوان اسناد مهم طرح توسعه، مرمت و گردشگری از سوی سازمان میراث فرهنگی استان صورت گرفته است.
وی بیان داشت: استان زنجان با داشتن 31 مورد دفتر جهانگردی، 9 مورد سفره خانه، هتل و مسافرخانه، 11 مورد سایت های گردشگری در حال تجهیز و 45 مورد واحد های پذیرایی بین راهی و امکان اقامت دو هزار ساعت در شب در مقایسه با سایر استان ها در سطح نسبتا ضعیفی قرار دارد.
نقی زاده خاطر نشان کرد: در پی سفرهای ریاست جمهوری به استان زنجان، تمامی مصوبات دور اول این سفرها و 9 مورد از 10 مصوبه دور دوم سفر در حوزه میراث فرهنگی تحقق یافته است.
وی یادآور شد: با توجه به ماهیت فرهنگی و اجتماعی سازمان میراث فرهنگی، این سازمان در 9 کارگروه تخصصی در استان عضو است و بیش از سه هزار نفر در صنایع دستی، 96 نفر در میراث فرهنگی و شش هزار و 300 نفر نیز در گردشگری در واحدها و بخش های مختلف خدمات رسانی می کنند.
نقی زاده، کمبود شدید فضای اداری را یکی از مشکلات مهم این سازمان برشمرد و عنوان کرد: کاهش اعتبارات جاری دستگاه، کمبود خودروهای کمک دار به منظور سرکشی به آثار و کاهش اعتبارات عمرانی از دیگر مشکلات این سازمان است.
پایان پیام/
نظر شما