به گزارش خبرگزاری شبستان از استان اردبیل، ودود سیدشنوا، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل، صبح امروز(28اردیبهشت) در نخستین جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سال 90 در اردبیل، اظهار داشت: شایسته نیست آثار گرانقدر شهدا و ایثارگران در وضعیت نامناسبی نگه داری شود و یا شاهد از بین رفتن تدریجی این آثار باشیم.
وی با بیان اینکه در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل آینده موفق عمل نکردهایم، افزود: ما نتوانستیم الگوی ارزشمندی چون شهدا را به خوبی برای جوانان تبیین و بشناسانیم به همین خاطر بسیاری از جوانان ما از دوران دفاع مقدس شهدا و سرداران این ایام هیچ اطلاعات و آگاهی ندارند.
این مسئول، الگوسازی و نمادسازی را مسئلهای ارزشمند در انتقال این مفاهیم اعلام کرد و گفت: ما باید از طریق رسانهها، مطبوعات، کتاب های درسی، دستگاه عظیم آموزش و پرورش، دانشگاهها نمادسازی در سطح شهرها و معرفی کتابهای متنوع به جوانان بیشتر نسل سوم و چهارم انقلاب را با نسل دوران دفاع مقدس آشنا کرده و پیوندی عمیق بین آنها ایجاد کنیم.
مدیرکل بنیاد شهید استان اردبیل، رعایت حرمت، ادب و احترام را برای خانوادههای شهدا و ایثارگران ضروری اعلام کرد و افزود: ما حق نداریم برای یادگاران این دوران طلایی در پیچ و خم اداری گرفتاری و مشکلاتی را فراهم کرده و یا با ترشرویی بخواهیم به مقام شامخ آن ها بیاحترامی کنیم.
وی به صبغه مذهبی و معنوی استان اردبیل طی تاریخ اشاره کرد و افزود ما میراثدار چنین ارزشهای والایی هستیم و شایسته است با ارج و قرب بیشتر خانوادههای شهدا را حرمت و عزت قایل شویم تا بتوانیم اقتدار و عظمت شهدا را نیز حفظ کنیم.
سیدشنوا به ارزشهای خلق شده در 8 سال دوران دفاع مقدس اشاره کرد و اذعان داشت: فرهنگ ایثار و شهادت باید به عنوان یک فرهنگ متعالی و برتر به بدنه جامعه تزریق شود تا بتوانیم سلامت و صلابت جامعه را حفظ کنیم.
وی با انتقاد از تبدیل برخی ارزشهای دوران دفاع مقدس به ضد ارزش در مقطع کنونی، خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از آسیب چنین حرکتهایی شایسته است فرهنگ ایثار و شهادت به شکل صحیح و عالمانه به نسلهای بعدی انقلاب منتقل شده و جریان پیدا کند.
در این جلسه معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل با بیان اینکه از سال 84 تا کنون جلسات شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در استان اردبیل برگزار میشود، تصریح کرد: محور فعالیت این شورا، نظارت سیاست گذاری و هدایت است.
رئوف موسوی، بومیسازی در ترویج چنین فرهنگی را منطبق بر سیاستهای این شورا ضروری اعلام کرد و افزود: در سال گذشته با برگزاری هشت جلسه، 22 دستور جلسه و 53 مصوبه سعی کردیم جلسات شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را در کل استان اردبیل برگزار کنیم.
در ادامه این جلسه مسئول امور ایثارگران استانداری اردبیل نیز خواستار تدوین تقویم مستمر جلسات شورا، برنامهریزی کلان و همکاری دستگاههای اجرایی مختلف در اجرای برنامههای گرامیداشت یاد و خاطره شهدا شد.
علی واحد اذعان داشت: در تمام دستگاههای اجرایی به ویژه با اولویت آموزش و پرورش و دانشگاهها گنجینه آثار شهدا راهاندازی و نصب میشود تا بتوانیم آثار و زندگینامه شهدا را به عنوان یک الگو به نسلهای آینده معرفی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما