یک میلیون و 500 هزار بی‌سواد در کشور

خبرگزاری شبستان: یک میلیون و 500 هزار نفر در کشور بی‌سواد هستند که در استان کرمان 14 هزار و 17 نفر از اولیای دانش‌آموزان استان کرمان بی‌سواد هستند و 9 هزار و 21 نفر پالایش شده‌اند که معادل 34.12 درصد می‌شوند.

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان و به نقل از فارس، ناصر صباحی، معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان پیش از ظهر امروز در نشست خبری اظهار داشت: نهضت سوادآموزی در هشتم دی ماه سال 58 به فرمان امام خمینی(ره) تشکیل شد و سوادآموزی ثمره انقلاب اسلامی و میراث ماندگار معمار و بنیانگذار انقلاب امام راحل بوده و در حال حاضر از پشتیبانی جدی رهبر معظم انقلاب برخوردار است.

وی افزود: سوادآموزی به عنوان محور اصلی توسعه فرهنگ عمومی با جهت‌گیری فرهنگ اسلامی و تبدیل فرهنگ وابسته به فرهنگ مستقل و خودکفا مورد توجه قرار گرفته است.

صباحی بیان داشت: سوادآموزی بخشی از نظام تعلیم و تربیت کشور است که زمینه تربیت اسلامی و گسترش فرهنگ اسلامی را در بین بزرگسالان بی‌سواد و کم‌سواد جامعه فراهم می‌کند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: سوادآموزی از موضوعات اولویت‌دار جهانی، ملی و منطقه‌ای است و از شاخص‌های مهم انسانی محسوب می‌شود و جمهوری اسلامی به همراه کشورهای اسلامی عضو یونسکو است که تعهدات بزرگی در زمینه کاهش بی‌سوادی برعهده دارد.

صباحی تصریح کرد: سازمان نهضت سوادآموزی متولی ریشه‌کنی بی‌سوادی و وزارت آموزش و پرورش مسئول تدوین و اجرای برنامه‌های سوادآموزی در کشور است و توسعه پایدار منوط به داشتن منابع انسانی آموزش دیده، آگاه و توانمند است.

وی بیان کرد: کلاس‌های نهضت سوادآموزی چهره فرهنگ جامعه را تغییر می‌دهد و بزرگسالان را با مسائل جامعه کاملا ملموس و درگیر می‌کند، آنها که مدیر و اداره‌کننده زندگی هستند و با آموزش بزرگسالان، تغییر نگرش برای بهتر و مطلوب‌تر زندگی کردن در آنها ایجاد می‌شود و اگر ما بتوانیم این آموزش‌ها را با آموزش‌های فنی و حرفه‌ای پیوند دهیم، کاربردی‌تر و موثرتر می‌شود.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: آموزش بزرگسالان باید پاسخگوی نیازهای فوری آنها باشد، دانش‌آموزان درس می‌خوانند تا فردا زندگی کنند، هنر آموزش بزرگسالان این است که آموزش‌های جدید را برای بهتر زندگی کردن یاد بگیرند.

صباحی تصریح کرد: آموزش بزرگسالان باید در این راستا باشد که ارتباط با خدا، ارتباط با خود، جامعه طبیعت و ارتباط با دیگران را برای افراد هموارتر کنند و افراد به نحو شایسته و در کمال احترام ارتباط برقرار کنند و از این ارتباط نهایت استفاده را ببرند.

معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان افزود: یکی از شاخص‌ها برای توسعه هر جامعه، بالا بودن نرخ سواد آن جامعه است و هرچه نرخ باسوادها بالاتر باشد، توسعه با شتاب بیشتری صورت می‌گیرد.

صباحی گفت: تاکید یونسکو بر آموزش بزرگسالان و پیش‌دبستانی است که این دو قشر از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و گفته می‌شود، کشوری که به آموزش بزرگسالان خود اهمیت می‌دهد، در واقع به نقش توسعه منابع انسانی که تسهیل کننده توسعه در ابعاد مختلف اهمیت داده است.

وی بیان داشت: سوادآموزی به معنی توانمندسازی بزرگسالان بی‌سواد و کم‌سواد جامعه از طریق ایجاد و تثبیت مهارت‌های نوشتن، خواندن، حساب کردن، روخوانی قرآن کریم و به کار بستن آن در زندگی فردی و اجتماعی به منظور تعالی و تکامل افراد و کسب شایستگی‌های لازم در پیمودن مسئولیت حیات طیبه است.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان افزود: نهضت سوادآموزی ماموریت شناسایی بزرگسالان بی‌سواد جامعه با اولویت گروه سنی 10 تا 49 سال را دارد و در این گروه اولویت ما بین گروه 10 تا 20 سال است.

صباحی گفت: جمعیت بی‌سواد استان کرمان بر اساس آخرین سرشماری که در سال 90 انجام شد، 186 هزار و 89 نفر است که اتباع بیگانه در این سرشماری لحاظ شده‌اند که ما تعداد آنها را از جمعیت بی‌سواد استان کرمان کم کرده‌ایم.

وی عنوان کرد: سهم اتباع بیگانه در سرشماری سال 90 در جمعیت بی‌سواد استان کرمان 68 هزار و 889 نفر بوده است و در سال‌های 90 تا 92 سوادآموزی فعالیت‌هایی داشته که جمعیتی زیرپوشش سوادآموزی رفته و دارای سواد شدند و مدرک سوادآموزی را کسب کرده‌اند.

صباحی بیان داشت: در حال حاضر جمعیت بی‌سواد کرمان 73 هزار و 226 نفر است که در گروه سنی 10 تا 49 سال هستند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان اظهار داشت: 9.34 درصد بی‌سوادی در سال 90 و در سال جاری درصد بی‌سوادی استان کرمان 3.67 درصد و نرخ باسوادی استان 96.33 درصد است که این مرهون تلاش‌های همکاران من در حوزه نهضت سوادآموزی است.

صباحی افزود: قالب‌های نهضت سوادآموزی قبل از سال 89 به این صورت بوده که مقدماتی معادل دو ابتدایی، تکمیلی معادل سوم ابتدایی و پایانی معادل چهارم ابتدایی و پنجم بزرگسالان و یک گروه پیگیر سواد بوده که مشمول افرادی است که قصد ادامه تحصیل نداشته و به منظور سواد تکمیل شود.

وی گفت: کلاس‌های سواد آموزی از اول فروردین ماه آغاز می‌شود و اسفند ماه به پایان می‌رسد و دوره آموزشی 9 ماه است.

صباحی بیان کرد: از سوی سازمان سوادآموزی کشور برای ما 14 سیاست در نظر گرفته شده که نخستین آن اجرای برنامه ریشه‌کنی بی‌سوادی در رده سنی 10 تا 49 سال است و اولویت دوم اجرای طرح شناسایی و جذب اولیا بی‌سواد دانش‌آموزان در مدارس است که این جزو تاکیدات مقام معظم رهبری است.

وی افزود: یک میلیون و 500 هزار نفر در سراسر کشور بی‌سواد هستند که در استان کرمان 14 هزار و 17 نفر از اولیا دانش‌آموزان استان کرمان بی‌سواد هستند و 9 هزار و 21 نفر پالایش شده‌اند که معادل 34.12 درصد می‌شوند که در کلاس‌های سوادآموزی در حال تحصیل هستند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: در سال تحصیلی جدید توانستیم 18 هزار بی‌سواد را باید زیرپوشش ببریم.

صباحی اضافه کرد: استان کرمان رتبه نخست کشوری در زمینه زیرپوشش قرار دادن بی‌سوادان را به خود اختصاص داده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 394620

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha