به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، مرتضی روزبه در بازدید از باغ های سنتی قزوین بیان کرد: بررسی محیطی و دیدن موانع و مشکلات از نزدیک می تواند به مدیران در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها کمک کرده و نگاه دیگری را در ذهن آنها ایجاد کند.
وی ادامه داد: تمام سیاست گذاری ها و برنامه ها باید در راستای حفظ و احیای باغ ها صورت گیرد و از تخریب آن جلوگیری شود که در این بین در کنار دولت باغداران نقش اساسی را خواهند داشت.
استاندار قزوین افزود: یکی از دغدغه ها و مشکلاتی که امروز باغداران با آن مواجه هستند، موضوع خشکسالی و کم آبی است و باید توسط دستگاه های ذیربط برنامه و طرح های اجرایی برای تامین منابع آبی ارائه شود تا در یک برنامه کوتاه مدت و همچنین بلند مدت بتوانیم این مشکل را حل کنیم.
وی تصفیه پساب های خانگی را یکی از راه های تأمین آب باغ های سنتی عنوان و تصریح کرد: با راه اندازی تصفیه خانه محمود آباد و تصفیه پساب خانگی بخشی از این مشکل طی یک سال آینده حل خواهد شد.
روزبه در خصوص کیفیت آب کشاورزی تاکید کرد: آب مورد استفاده باغداران و کشاورزان اطراف شهر قزوین باید از استاندارهای لازم و فنی برخورد باشد و یکی از اقدامات اساسی در خصوص سیستم آبیاری باغ های سنتی اصلاح نهر ها و ساخت آب بند است.
وی عنوان کرد: گذشت زمان باعث تخریب بسیاری از نهرها شده است که می تواند احیاء آنها و همچنین ساخت آب بند در طول مسیر نقش بسزایی در تأمین منابع آبی این باغات باشد.
استاندار قزوین توضیح داد: کشت درختان متناسب با اقلیم منطقه و همچنین شرایط خشکسالی موجود یکی دیگر از اقدامات مهم در راستای احیای باغ ها است و جهاد کشاورزی با همکاری سازمان باغ های سنتی می تواند با شناسایی و معرفی ارقام جدید و مقاوم به خشکی در راستای احیای باغ ها گام های موثری را بردارد و این کار را به عنوان یک اقدام اولویت دار پیگیری کنند.
وی وجود مشکلات امنیتی و حقوقی از دیگر معضلات این مناطق عنوان و تصریح کرد: معمولا در زمان برداشت محصول باغداران با مشکلات امنیتی مواجه هستند که در این خصوص تدابیر لازم اندیشیده شده و در خصوص مشکلات حقوقی اراضی نیز با همکاری دستگاه های ذیربط و همچنین دستگاه قضایی مشکلات را حل خواهیم کرد.
روزبه با اشاره به اینکه تمام همت و تلاش مسئولان و باغداران بر این است که این باغ ها به عنوان هویت شهر قزوین حفظ شود، یادآور شد: باید برنامه ریزی و نظم خاصی در تصمیم گیری ها و سیاست های اجرایی وجود داشته باشد و برگزاری جلسات منظم ماهانه و در محل باغ های سنتی می تواند کانون تصمیم سازی و برنامه ریزی باشد.
پایان پیام/
نظر شما