دستورالعمل نظارت و نحوه برخورد بامراکز درمان وکاهش آسیب اعتیادابلاغ شد

خبرگزاری شبستان:مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر از ابلاغ دستورالعمل نظارت، ارزیابی و نحوه برخورد با تخلفات مراکز مجاز درمان و کاهش آسیب اعتیاد از سوی وزیر کشور و دبیرکل ستاد خبر داد.

 به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دکتر فرید براتی‌ سده مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در این رابطه گفت: این دستورالعمل که در دو سال گذشته در دست تهیه و تدوین بود پس از اخذ نظرات دستگاه های عضو ستاد، سرانجام در کمیته درمان و کاهش آسیب تصویب شد و هفته گذشته توسط دبیرکل ستاد جهت اجرا به استان ها و دستگاه ها ابلاغ شد.

 

وی افزود: دستورالعمل مزبور دارای 6 ماده، 44 بند و 7 تبصره است و در آن دو کمیته نظارتی یکی در سطح کشور و دیگری در استان¬ها جهت سیاستگذاری، هماهنگی و اجرای برنامه ها پیش بینی شده است.

 

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد همچنین در زمینه نحوه نظارت بر کار مراکز با توجه به ابلاغ این دستورالعمل تصریح کرد: دو دسته فرم برای نظارت پیش‌بینی شده است، فرم های ارزیابی و نظارت فرایندی و فرم¬های ارزیابی یا نظارت برآیند یا کیفی. فرم های دسته اول از مدتی قبل به استان¬ها ارسال و فرم¬های دسته دوم نیز تهیه و تدوین شده که به زودی به استان ها ارسال می شود.

 

براتی گفت: مراکز براساس نتایج ارزیابی و نظارت در سه محدوده سبز به معنای رعایت حداقل 80 درصد ضوابط و استانداردها، محدوده زرد به معنای رعایت 60 تا 80 درصد ضوابط و استانداردها و محدوده قرمز به معنای رعایت کمتر از 60 درصد ضوابط و استانداردها گروه بندی می شوند و براین اساس با تخلفات مراکز برخورد می شود.

 

وی افزود: در هر مرحله و در هر محدوده ای چنانچه نشت دارو به بازار صورت گرفته باشد و این امر محرز شود بدون اعمال مجازات هایی همچون تذکر، توبیخ یا جریمه ضمن معرفی مستقیم متخلف به مقامات قضایی، مرکز تعطیل خواهد شد.

 

براتی در ادامه گفت: برخورد با متخلفان در هر مقام و موقعیتی که باشند به دلیل حساسیت موضوع، تعارفی نیست. ضمن آنکه انتظار داریم تا خود مراکز درمانی سالم که خوشبختانه تعداد آنها هم کم نیست با تذکر به افرادی که مبادرت به تخلف می‌کنند یا معرفی آنها به دستگاه¬های استانی به سلامت روندهای درمان اعتیاد کمک کنند.

 

وی درباره جرایم و کیفرهای در نظر گرفته شده دیگر اظهار کرد: تذکر شفاهی، تذکر کتبی، کاهش و قطع موقت سهمیه دارویی و در نهایت ارجاع به مرجع ذی صلاح جهت رسیدگی و تشخیص وقوع جرم از جمله این موارد هستند.

 

این مقام مسوول در ستاد در ادامه درباره برخورد با دخالت عطاری ها در امر درمان اعتیاد نیز گفت: خوشبختانه در چند ماهه اخیر اقدامات خوبی در استان ها در برخورد با تخلفات صورت گرفته است و مواردی از تعطیلی مراکز درمان و برخورد با عطاری ها و دخالت غیرقانونی آنها در امور درمان اعتیاد از استان ها گزارش شده است و قطعاً این امر در آینده هم با شدت تمام ادامه خواهد یافت و اجازه نخواهیم داد تا افراد فاقد صلاحیت در روند درمان اعتیاد در کشور خللی ایجاد کنند.

 

وی بیان کرد: از مردم تقاضا داریم تا جهت درمان و دریافت خدمات درمانی به متخصصان، پزشکان و مراکز مجاز که قابل اطمینان هستند مراجعه کنند چون در بسیاری موارد آنچه در عطاری ها بعنوان داروی درمان اعتیاد وجود دارد آلوده به مواد خطرناک تری هستند که حتی می تواند موجب مرگ افراد شوند.

 

به گفته وی؛ بودجه مربوط به نظارت بر مراکز تأمین و به دستگاه ها و شورای هماهنگی استان ها پرداخت شده است.

 

براتی در پایان گفت: البته لازم است تا فرایند مربوط به تولید و توزیع داروهای درمان اعتیاد از جمله متادون در کارخانه های تولیدی و در دانشگاه ها نیز توسط نهادهای مربوط از جمله وزارت بهداشت و نیز نهادهای قضایی مسؤل به دقت تحت کنترل و پایش و ارزیابی واقع شود و در این باره کلیه منفذهای سوءاستفاده های احتمالی مسدود شوند.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 394354

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha